| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Dec 31, 2013 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam Sony LED in v nastavitvah imam za Subtitles/Closed Caption moznost izbira prvega (izbral SLO) in drugega jezika za podnapise (izbral EN). Ko podnapise aktiviram to tudi ostane aktivirano za vse TV programe. Podnapise prikazuje glede na izbor preferencnega jezika. Ce preferencnih podnapisov ni, izbere prvega v vrsti. Verjetno je na Panasonicu podobno.
Je pa res, da v danasnjih manualih to bore malo pojasnjujejo.
Kar se tice operiranja vse z enim daljincem. Jaz imam receiver od Marantza, zraven je prisel tudi ucljiv daljinec. Daljinec sem naucil vseh komand od TVja, uporabil pa se volume od receiverja in tako z enim operiram vse potrebne funkcije. To je alternativa, ki deluje in se ubode tak daljinec, ce je potreba.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51 Prispevkov: 47 Kraj: Lesce
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Sre Jan 01, 2014 19:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Eno vprasanje se....ce si hocem na panasonicu predvajat dvix, moram vsakic znova nastaviti rocno podnapise in prav tako regijo (srednja evropa)...se da to kako shraniti, da mi ni potrebno za vsak film skakat v meni in rocno nastavljat teh stvari |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 23:54 Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj ko imaš tak TV, pa ja ne boš gledal Dvix-ov.
Tvoj player bere tudi mkv. format 720p 1080p, in celo 3D SBS file pa seveda DVD.Samo imeti moraš zunanji disk, ki ga formatiraš v NTFS da lahko prenaša "večje" file.
Kje v nastavitvah pa nastaviš podnapise?
Si že preiskusil 3D varijanto.Sam sem pogledal 2 filma, pa je že skoraj prazna baterija
Drugače pa je tudi pri meni slika iz dneva v dan boljša.Nekej naredi tudi to, da se enostavno moraš privadit na tako velik ekran. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2014 09:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Sedaj imam kar mini racunalnik priklopljen na tv, kateri je prakticno vedno prizgan in kar iz tam gledam filme...prav tako internet in vse ostale stvari....ti javim glede nastavitev, ko pridem domov, ker iz glave zal ne vem... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2014 02:34 Naslov sporočila: |
|
|
Končno 21:9 cinemaskopski format za prave cinemafile.
Za vsa razmerja stranic 2,35:1 naprej.
Upam da se hitro pocenijo, ker projektorjev v nativnem kinematografskem formatu še ni. Anamorfne leče, in pa načini 21:9 v 16:9 projektorjih so pesek v oči.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Jan 23, 2014 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Oj družba
Po malo več kot letu bi spet malo zatežil če smem. Zanima me, ali je pri HD programih na Telemachu na nekem 50 inčnem led lcd-ju opazno boljša slika kot pri istih programih v standardni rezoluciji?
Ja vem, da HD močno kompresirajo preden pride v televizor in da bi naj to bila le bleda senca tistega pravega HD-ja ki bi moral biti, no zanima me, ali je kljub temu takšen "švoh HD" še zmeraj opazno boljši? Mojega kabelskega operaterja je prevzel Telemach in v skladu z njihovimi tv paketi bom sklenil nov paket, zato tudi sprašujem tole s HD-ji. Če neke vidne razlike ni vzamem cenejši paket.
Zanima me tudi kako je z usb predvajanjem na današnjih novih lcd-jih? Za Samsung sem slišal, da s ključka ali diska predvaja vse živo kar mu daš gor. Philips bi naj tudi prepoznal mnogo tega vendar majčkeno manj od Samsunga, dočim Sony bi naj bil bolj izbirčen. Kolega pravi, da mu Sony na ključku sicer prepozna vse ampak mu to ne koristi kaj preveč ker pa mu dosti prepoznanega potem noče predvajat. Za Panasonic in LG nimam pojma. Sprašujem, ker nabavljam televizor in je fajn stvar če zna predvajat s ključka kot se šika. V tej zvezi bom vesel vaših izkušenj z raznimi firmami televizorjev.
Lep dan želim in vnaprej hvala za informacije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cink
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51 Prispevkov: 164 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Jan 23, 2014 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
| ne čisto pravi odgovor na vprašanje (Ni Telemach in ni IPTV) pa vendar: na Telekom kabelski preko optike je HD slika doooosti boljša kot SD slika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50 Prispevkov: 212 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Jan 23, 2014 14:48 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Oj družba
...
Lep dan želim in vnaprej hvala za informacije. |
Imam Telemach in Samsung;
1) slika ni opazno boljša, je boljša, ampak ne vau boljša. HBO se da zelo lepo gledat tudi na standardni resoluciji, za Berganta, Bobovnika in Rosvito ob 10h zvečer pa, oprostite, me HD prej moti kot ne
2) Samsung je predvajal vse živo kar sem mu dosedaj spustil na USB ključek, vključno z MKV, fotrov Philips pa recimo MKV-jev ne. Philips mi ima tudi počasne (in glupe) menije. Za Sony ne vem.
3) pazi, da bo vseskup špilalo z vgrajenim MPEG-2 dekoderjem in Telemachovo dekodirno kartico; set-top boxi, ki jih Telemach turi lastnikom starejših televizorjev so bolj ko ne grozljivka (razni Ciscoti itd.)
LpB |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 23, 2014 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj nakladate! HD je 1000x boljši že za neuke, kaj šele za podkovane. Je pa stvar posnetka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50 Prispevkov: 212 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Jan 23, 2014 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Kaj nakladate! HD je 1000x boljši že za neuke, kaj šele za podkovane. Je pa stvar posnetka. |
A si ziher, da je točno 1000x boljši? Da ni slučajno samo 999x?
Glavno razliko v kakovosti slike sem opazil ko smo šli iz pred-predlani iz analognega na digitalni signal in MPEG-2. HD mi je bolj tako tako... ne pravim da ni boljše, ampak mi je pa brezveze. Sploh se mi zdi, da je sfejkano presvetla in barvno presaturirana slika, ampak to je samo osebno opažanje človeka, ki mu je bil zadostni standard že navaden DVD. Tako da moja mnenja lahko mirno ignorirate. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 02:15 Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem mnenju je slika precej boljša na HD kanalih.Meni celo toliko, da resno rzmišljam o HD paketu, kljub temu da je precej drago (17eur/mes ,T2).
Kar se tiče medija playerja v TV, sam imam 2013 Panasonic in prebere vse,(razen Dolby truHD) ampak se pri večjem pretoku podatkov (full-HD,DTS) slika in zvok malo zatikata.Tako, da je to bolj "zasilna" varijanta.Tudi sama kvaliteta slike je slabša kot napr. via. WD HDtv playerja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 02:15 Naslov sporočila: |
|
|
Televizor že doma, špilčkanje v teku
Plan... pri Telemachu sklenem osnovno naročnino in do konca aprila zastonj sprobavam vse HD kanale ki jih premorejo (akcijska ponudba za vse dosedanje naročnike Elektro Turnšek, ki ga je zdaj prevzel Telemach). Če bo opazna razlika doplačam za HD paket, v nasprotnem ostanem na cenejšem paketu in rešeno.
Upam da ne bodo slučajno igrali prljavo... zdaj ko je v teku akcija zbiranja "prebežnikov" našopali HD pretok da bo slika ubitačna in vsi celi zrajcani podpisovali nove pogodbe, nato pa pipico priprli in srovšna od HD... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hungryone
Pridružen/-a: Čet Feb 2013 0:03 Prispevkov: 26 Kraj: Trzin
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 09:59 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem opazil da je bil SLO 2 HD na telekomovem kabelskem omrežju veliko boljše kvalitete kot ga imam zdaj na T-2 iptv.
Najbolj se je to opazlo pri Formuli 1. HD ki ga ima t-2 je še vedno dovolj skompresiran da ni to to. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040470217 |
|
 |
3000ES
Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19 Prispevkov: 228 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 10:43 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | Mojega kabelskega operaterja je prevzel Telemach ... |
Moje iskreno sožalje.
Dobil si najslabšega možnega dobavitelja signala.
Ne govorim na pamet.
Mene "osrečuje" že več kot dvajset let, čeprav od začetka pod imenom nekega drugega povzpetnika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|