| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 19:32 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Dx lučke imam tudi sam , jih imam kar nekaj in jih uporabljam tudi v službi. Sem veliko bolj zadovoljen kot z Meg lite. Aljoša, to tebi zagotovo nekaj pove.  |
Hvala za info. Si mi povedal vse!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
Maglite je pojem zanesljivosti ne svetilnosti.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | Maglite je pojem zanesljivosti ne svetilnosti.
lp |
Če bi se zjebaval z baterijami, nadomestnimi žarnicami, polnilci.. bi drugace napisal..
Jih imam nekaj ta velikih Akku meglite( policijske) in jih Kitajčki krepko presegajo. Če pa upoštevaš še ceno pa itak nimaš kaj razmišljati. Si kupiš 2 ali 3 in imaš vedno polne akku....
Se pa pred nakupom pozanimaj, kateri tip je ok in kateri ne... Nekateri imajo res neke fore in napake...
Poglej na bmw forumu, povprašaj userja Warden , piše se bolj o ročnih a tudi o naglavnih in ostalih je govora.
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=61053 _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Sob Jan 18, 2014 09:24; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44 Prispevkov: 323 Kraj: Sl. Bistrica
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
Aljoša...
900lm se mi zdi, da bo za po offroad (gozd, singelce ipd) rahlo premalo. Poleg tega pa znajo ti kitajčki kar fajn lagati o dejanski svetilnosti lučke. In v kolikor se boš podal na nočno, ti bo lučka na belanci premalo, potreboval boš še tisto na čelu. Imaš na Tabli kar dolgo temo kar se tiče osvetlitve. Splača se jo prebrati, čeprav ima mislim da več kot 32 strani...
Da bi pa dotično lučko uporabljal za tek, pa si ne znam predstavljati. Tam rabiš majhno, kompaktno in razmeroma svetlo headlight-ko. Do sedaj sem tekel z Black Diamond-ovo Spot, ki ima max 90lm in drži cca 40h. Sem pa prejšnji teden naročil novo Led Lenser H7r.2 in jo pričakujem nekje v naslednjem tednu. Po specifikacijah (200/300lm) bo za tek overkill, za na bajk, bom pa pogruntal kaj bom gor nataknil...
Sicer pa, poznaš pregovor, koliko gnara, toliko muzike. In, včasih se splača poseči po renomiranih imenih, ker z ceno dobiš kvaliteto (sej jo pri Kitajcu tudi dobiš, je pa vpreašanje, kako je pol ko kaj crkne, nadomestni deli...)
Lp, G _________________ "I am the master of my fate
I am the captain of my soul"
DanishAudiophileLoudspeakerIndustries |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 23:44 Naslov sporočila: |
|
|
Oj Gorazd
Me veseli, da si se oglasil, zdaj se pa že dolgo nisva čula.
Veš kako razmišljam... čisto kamot dve takšni luči če bi bilo treba, eno na balanco, drugo na čelado. Ampak gledoč fotke uporabnikov kako hudo to sveti, mislim, da bi bila že ena sama overkill. Če sem do zdaj ponoči shajal z dvema shity lučkama s skupaj nekimi ubogimi 100 lumni je tole kar gledam tule perverzija. Zdivjani mtb-jevci z onega foruma so kategorija zase, zanje sem penzioner hehe in kot tak tudi ne rabim 10K lumen reflektorjev.
Za tek pa ti verjamem da je preobautna ja, čeprav berem komentarje uporabnikov, da jih uporabljajo tudi za tek.
V zvezi delov... tu se jaz ne bi čisto nič sekiral če kaj crkne. Lučka z baterijskim packom in polnilcem pride med 18 in 23 euri s poštnino vred. Magari kupim dva, tri take komplete in imam rezervnih delov za tri sezone naprej, pa sem še kljub temu prišel ceneje skozi kot če bi kupil eno takšno "brand name" lučko. S tem bi tudi imel v vsakem trenutku na voljo dva rezervna baterijska packa in nikoli ne bi nikjer ostal v temi. Se mi med furo ali pohodom kje izprazni... big deal vzamem iz nahrbtnika drug pack in gremo dalje. Če bi pa imel samo eno "brand name" lučko pa bi bil omejen. Sprašujem se, če so "brand name" kaj boljše. Vgrajeni so isti CREE XM-L LED elementi, dimenzije lučk so enake, prav tako oblika reflektorja, tudi napajalna napetost je enaka, tako da neke jake razlike v svetilnosti po neki logiki niti ne more biti. Okej baterije znajo mogoče biti vzdržljivejše oziroma zdržati več polnjenj, ampak tudi tu ne vidim blema, rezervni baterijski pack pride s poštnino vred 12 eur pa imam rezervo.
In športaš kaj to milo zimo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44 Prispevkov: 323 Kraj: Sl. Bistrica
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
@Aljoša
Res je, dolgo se nisma nič slišala ja...
Ma sej, kot sem rekel, ni vsa roba iz Kitajske crap, sem pa še vedno mnenja, da je oiriginal le original. Če se malo odmaknem od lučk, o katerih je govora... Kot veš, se ukvarjam s fotografijo in sem pred časom preko ebay-a nabavil 2 kom baterij za moj D700. Oblika baterije seveda štima, tudi napetost, moč same baterije je enaka. Pol pa primeš v roko original Nikon in tisti ponaredek in v prvo občutiš razliko v teži (torej so nekje šparali, vem pa ne kje). O tem, koliko fotk naredim v primerjavi z originalno pa je itq brezveze govorit (ne moreš verjet, kako hitro jo pobere - tudi ko ne uporabljam fotiča, se fake baterije izpraznejo bistveno prej kot original) Sej ne rečem, je bilo poceni, ampak bi bilo bolje, da bi za ceno 2kom fake, kupil eno original.
Isto je pri headlight-kah.. Raje plačam več, pa vem, da za izdelkom stoji renomirana firma (ki mi mimogrede da 5-letno svetovno garancijo), kot pa nek no name proizvajalec. Pa kvaliteta izdelave tudi igra pomembno vlogo, kakor tudi zanesljivost in enostavnost rokovanja (pa mogoče še nabor funkcij).
Sej ne rabiš bit divjak (kot si opisal dečke iz Table), da bi potreboval močno luč (torej dobre, zdrave lumne). Predvsem bi rabil kvalitetnih 1000+lm in možnost reguliranja smopa (široki kot, fokus na točko), ter kvalitetno baterijo za napajanje.
Sicer pa, kot si rekel, nabaviš, glede na to, da je cena smešna in če ne boš zadovoljen, menjaš. Jaz grem raje na ziher
Seveda športam, glede na to, da nam je vreme naklonjeno Trenutno pridno nabiram kilometre s tekom, če bo pa kaj več časa in kaj viška denarja (da porihtam bajk - menjava sedeža, zadnje kasete, verige, servis zadnjega amortizerja (v najslabšem primeru nabava novega zadnjega )).
Tako da bomo videli kako bo letos kaj sezona bajkanja. Želja še vedno ostaja, samo časa mi vzame preveč. Raje tečem, ker v manj časa naredim isto ali pa več za sebe, kot na bajku..
Pa ti, si kaj dejaven?
Lp, G _________________ "I am the master of my fate
I am the captain of my soul"
DanishAudiophileLoudspeakerIndustries |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | CASTOR je napisal/a: | Maglite je pojem zanesljivosti ne svetilnosti.
lp |
Če bi se zjebaval z baterijami, nadomestnimi žarnicami, polnilci.. bi drugace napisal..
Jih imam nekaj ta velikih Akku meglite( policijske) in jih Kitajčki krepko presegajo. Če pa upoštevaš še ceno pa itak nimaš kaj razmišljati. Si kupiš 2 ali 3 in imaš vedno polne akku....
Se pa pred nakupom pozanimaj, kateri tip je ok in kateri ne... Nekateri imajo res neke fore in napake...
Poglej na bmw forumu, povprašaj userja Warden , piše se bolj o ročnih a tudi o naglavnih in ostalih je govora.
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=61053 |
Očitno sem zbiral napačne kitajčke, jih je večina že pokojnih.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 19:29 Naslov sporočila: |
|
|
Gorazd, vse štima, sva na isti valovni dolžini.
Kitajci varirajo vse od shita do dobrih izdelkov in da zminimaliziraš možnost nakupa mačka v žaklju je treba pred nakupom prečekirat povratne informacije uporabnikov širom sveta in komentarje, to veliko pove o izdelku. Če se množično raportira, da baterijski pack pri polni moči osvetljevanja drži med tremi in štirimi urami kot to navaja proizvajalec je to kul. Konec koncev pa sploh ni riska tu ko se gre za vsega par evrčkov. Dotični izdelek je že dlje v prodaji in so uporabniki v tem času lepo zadokumentirali pluse in minuse, tako da imam že kar lepo ustvarjeno sliko kako to mora funkcionirat, za razliko milijona ostalih takih na pogled zelo podobnih lučk, ki so frišno gor in brez mnenj.
Glej spodaj kako sveti kitajski hudič... se ne rabiš čisto nič obremenjevat z zoomom pa širokim kotom pa ne vem kaj, to osvetli da je veselje:
V skrajnem primeru eno tako na balanco in se usmeri snop bolj dol da osvetljuje od blizu, drugo za na daleč pa na čelado (ali obratno) in zdrava marija.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Fotru sem kupil eno kitajsko svetilko HID alHUD, xenon lampa, svtilnost nekih 5000 lumnov, velikost maglightke. Pa jaz skeptik to probam, ker nisem verjel: izbuljil sem oči. Še nisem videl lampe tako svetiti. Kak zoom, ni ga bilo, in ga tud ne rabiš, hehe. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
@Gorazd. Ravno pri baterijah za fotkiče se pa ne morem strinjat s teboj. Sem nabavil LP E6 "kitajsko" in se po zunanjem izgledu popolnoma v ničemer ne razlikuje od originala. Res je malo lažja 4g (76g in 72g). Da ne rečem, da je bilo poslano z navodili, embalažo itd vse kot pri originali. Pa tudi trajanje batarije je za zdaj odlično kaj pa bo čez eno leto pa me ne zanima. Bistvo je pa cena. Fake je 16,99 USD (12,55 EUR )vključno s poštnino. Original v 3A z vsemi popusti 73,66 EUR + bencin in čas. Imam pa na sumu, da marsikdo (tudi trgovine) služijo na ta račun.
Res pa je, da bodo in so že največje žrtve te politike "razvoja" Kitajske kitajci sami. Evo so jim te dni "narisali" na Tiananmen na velike LCD-je kako zgleda sončni vzhod, ker ga že tedne niso videli v živo.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | | Fotru sem kupil eno kitajsko svetilko HID alHUD, xenon lampa, svtilnost nekih 5000 lumnov, velikost maglightke. Pa jaz skeptik to probam, ker nisem verjel: izbuljil sem oči. Še nisem videl lampe tako svetiti. Kak zoom, ni ga bilo, in ga tud ne rabiš, hehe. |
Pazi tole HID lampo:
http://dx.com/p/sdt-01-rechargeable-85w-hid-8500lm-3-mode-cool-white-flashlight-black-167075
Na slikah izgleda mogoče mala... za lažjo predstavo kak kaliber je to pazi spodaj ob 00:40:
http://www.youtube.com/watch?v=ikR621mjKFg
Za 126 eur plus nekaj carine pride v kovčku z dvema polnilcema. Nora svetilnost pa terja svoj davek... pri 7.4 ampera porabe baterijski pack drži pri maksimalni moči osvetljevanja po navedbah proizvajalca le 100 minut. Okej, že LOW pozicija je verjetno čisti overkill, tam bi naj svetilo 150 minut. No tega hudiča bi pa res rad videl kako sveti. Ziher v novicah da so pristal marsovci.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Simon Limon
Pridružen/-a: Sre Apr 2013 16:08 Prispevkov: 58 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 14:30 Naslov sporočila: |
|
|
Pa ne moreš v takem razcvetu LED luči še vedno gledat po HIDu. Vsi kolegi (s table, jasno ) So prešaltali s HID na LED. Pri HID so žarnice zelo občutljive na prižiganje in ugašanje. In na vsaki turi so imeli cele rituale ko smo končali s furo. Z LED se lahko izživljaš, pomebna pa je tako elektronika, kot tudi baterija. Pri kitajčkih se splača po izkušnjah mnogih novo lučko odpret in včasih stresti ven tudi opilke ipd., kar lahko na terenu naredi celo štalo (beri: tema, bukev.. aaaa!!, tršck%&$...)
Sam sem ob začetku LED kolesarskih lučk šel v DIY varianto, zdaj se seveda to niti pod razno ne splača.
Je pa treba vedet, da poleg navitih lumnov kitajčki zelo pretiravajo tudi pri fotografiranju snopov. Veliko lučk ima snop koncentriran na sredino v obliko pike, okoli pa kolobar, kar je lahko zelo moteče. In ravno tega marsikatera fotka ne pokaže, zato je težko izbrati. Poleg tega je dobro imeti vsaj backup lučko. Ne daj bože, da ti nekje v hosti crkne edina. Boš bežal pred rastočo travo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
Evo naročil tole lučko.
Zraven tale pretvornik za polnilec in pa za rezervo še par gumic, saj se znajo bojda sčasoma omehčat, če lučko veliko prestavljaš gor/dol z balance/čelade.
Ko pride javim vtise. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja audiofil, tako sem kupil 65W, sveti da te kap. Fotr ima fetiš na lampe, zato sem mu to kupil,, da ne bo več sanjal. Je pa to ročna lampa, z tem ne moreš okoli lavfat. Samo, sveti pa res tako kot je prikazano. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|