| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
brunoland
Pridružen/-a: Tor Jan 2014 15:26 Prispevkov: 41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 16:08 Naslov sporočila: Nakup preamp-amp ali reciever ali kaj tretjega |
|
|
Lep pozdra,
imam sistem, ki ne zadovolji mojih okusov. Pred časom sem nabavil stereo 2.1 sistem po ocenah na internetu, kar je takrat bil best budget price performance komplet. Naknadno takoj za tem pa še reciever. Na začetku sem bil solidno zadovoljen, a sem že zaznal, da moji zvočniki rabijo moč, ker drugače zvenijo zaspano.
Za reciever sem se odločil, ker bi rad tudi TV gledal preko stereo sistema in moj sstereo 2.1 že zdaj boljše proizvaja zvok kot kateri koli 5.1 sistem srednjega razreda.
Čez nekaj časa, sem šel na dan odprtih vrat Inteka in me je s "stola vrglo" (mislim, da sem poslušal monitor audio in ne vem več točno kateri ojačevalec in predoja.). Prvič sem slišal detajle kot so metlice, katere tolčejo po bobnih (kot da bi vse snope slišal, kako en za drugim udarja po bobnih).
Po pogovoru z gospodom, sem povedal sicer kaj me teži in mi je že takrat povedal, da sem ga zaje*al z recieverjem in bi moral za isti denar kupiti Yamaho ali rabljenega mrantza/onkyo, ... ali pa celo ločene komponente.
Po obisku dobrega prijatelja pri meni, me je le ta naprosil za posojo nizkotonca. Ker je bil nad njim na svojem sistemu navdušen, me je povabil k sebi na poslušanje a sem zraven še zvočnike na njegovo pobudo vzel.
Pridem k njemu in se že ustrašim prvih pogledov na zvočnike (starejši sonus faber, stereo, večji kot moji in na stojalu z špicami), predojač. rotel rc xxx (ne vem točno kateri) in ojač. pa rotel rb 981.
Za pokušino sva poslušala prvo njegov sistem enkrat z in enkrat brez basov iste komade. Itak sem bil globoko razočaran nad svojimi, še predno sva isto preizkusila "jovo na novo".
Priključiva še moje na stojala in užgeva. Začetni vtisi prvih nekaj sekund PRESENETLJIVO ZELO DOBRO, čez 5 minut, nov šok ke se že malo utečejo ŠE BOLJE in vrhunec čez pol ure in oba s prijateljem nisva morala verjeti kako taki mahjni zvočniki dobro zvenijo in celo konkurirajo Sonusom!! Občutki so bili podobni, kot takrat prvič v inteku, detajlen zvok!
Zdaj sem se odločil, da bom svoj reciever, ki ne poda nobenega detajla pa še dosti ni močan, da bi pognal zvočnike na višjo jakost ter nobenega detajla in basi milo rečeno porazni, netočni, "vrgel glih kar v steno" (prodal ga bom).
Oprema:
Stereo: Wharfedale diamond 10.1
Sub: Wharfedale diamond mx
Reciever: Pioneer VSX-521
Zdaj, me zanima kaj dokupiti. Ali boljši rabljen reciever (ki dvomim, da bo tako dobro zvenel) ali pa kakšen pre-amp/amp kombo.
Podajte menjna modelov, ne rabi biti novo, le da je ohranjeno. Poleg tega moram jaz to z stb-jem povezat, najbolje hdmi (če ne pa kako drugače) za Filme. Ne sme pa biti nekih kompromisov za stereo muziko poslušati. Za filme mi je čisto zadosti da podpira DTS, Kakšen DOLBY, ...
Za muziko pa bi bilo fajn da podpira flac in bi ga direktno na pre-amp predvajal in ne digitalno preko tv-ja nazaj.
Hvala lepa za mnenja in prebiranje mojega spisa razočaranj in veselja, ker mislim, da sem le tako lahko opisal, kaj dejansko želim.
LP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
druga varianta, ali stereo integrirc ali pa pre-koncna bo prava stvar za poslusanje glasbe. Se vedno stojim za tem kar sem napisal tukaj: klik.
lp, D. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
brunoland pozdravljen,
morda pa je glavna težava v nekakovostnem izvoru zvoka (zato taka razlika med zvočniki pri tebi doma in pri prijatelju)?
lp Mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brunoland
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 16:43 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovora, ...
Dvomim, da bi bil izvor zvoka, saj če dam reciever bolj na glas več iztržim iz zvoka, glede kvalitete. Samo to ni to.
Je pa res, da sem tam poslušal preko CD predvajalnika. Sem že zmenjen, da bom poslušal njegov sistem pri meni doma, da vidim kako je glede akustike in kako je preko poslušanja različnih virov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
| zdej smo spet tam,kjer pride v poštev kombinacija resiverja za kino in priklop čez pre-out izhod na končno,gor pa prednje fronte.Moje mnenje je,da dober resiver že nekaj naredi,ko ti bo premalo greš pa še na končno.Ker drugače bi moral imet posebej zvočnike za hi-fi in posebej za kino. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
tako je, za boljsi stereo se je priporoceno ognit receiverju tu ni kej.
Receiver na koncno stopnjo od stereo ojacevalca povezemo preko HT bypassa in A/V receiver tako uporabljamo zgolj samo ob gledanju filmov, ko pac rabimo zadovoljiti 5.1 potrebe.
Ob poslusanju glasbe pa A/V receiver lepo ugasnemo in stereo ojacevalec gonimo popolnoma neodvisno od vseh ostalih ostalih Home Theatre komponent.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brunoland
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Se pravi, mogoče bolje samo dokupiti ostale komponente in reciever obdržati za filme? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
polanc
Pridružen/-a: Pet Dec 2013 21:00 Prispevkov: 40 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2014 23:43 Naslov sporočila: |
|
|
| pa Yamaha naj piše na predojačevalniku in končni stopnji,moja M-C 85 kombinacija leeeeeeeeepo premika base,pa srednje in visoke tudi |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 554 028 |
|
 |
brunoland
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 10:02 Naslov sporočila: |
|
|
Ce ti je glasba v prvem planu moras vec vlozit v stereo ojacevalec, ki ima HT bypass in ga uporabljas neodvisno od A/V receiverja pri poslusanju stereo glasbe. Ce je pri poslusanju stereo glasbe v verigi tudi A/V receiver bo vsekakor njegova predojacevalna stopnja vplivala na koncni rezultat reprodukcije glasbe. Predojacevalne stopnje na A/V receiverjih pa so bolj kot ne kitajska jetrca. A/V receiver je soliden za poganjanje zvoka pri filmih, pri glasbi pa pac povprecen oz. lahko tudi slab.
Kako deluje ta povezava?
A/V receiver in stereo ojacevalec sta povezana na sledec nacin: A/V receiver L in R Pre-Out na HT bypass vhod stereo ojacevalca. Ko zelis gledati filme morata biti vkljucena A/V receiver + stereo ojacevalec. Ko pa poslusas glasbo pa je prizgan samo stereo ojacevalec, A/V receiver je izklopljen, ker ga ne potrebujes in ni faktor v audio verigi.
Na ta nacin si lahko ustvaris soliden 5.1 sistem za gledanje filmov in odlicen stereo sistem, ki deluje neodvisno od A/V recieverja. Nekateri v verigo dajo tudi navaden stereo ojacevalec brez HT bypassa, a tu je pri filmih malce nadlezno saj moras na stereo ojacevalcih vedno volume vrtet v doloceno lego, da je zvok na prednjem paru zvocnikov na nivoju ostalih zvocnikov v sistemu. Lahko je tudi rahlo nevarno, ce pozabis volume kontrolo v kaksni ekstremni poziciji in gres poslusat stereo glasbo, takrat ti lahko tudi kaj odpihne.
Kar je fajn pri tem sistemu s HT bypassom je to, da imas lahko vse v enem prostoru in prednji par zvocnikov izrabljas za filme kot tudi za poslusanje glasbe. Tudi zvocniski kabli za prednji par zvocnikov so samo eni in tudi volume kontrola ni podvojena. Nastudiraj malce tisto temo, ki sem jo postal zgoraj kako taksna konfiguracija deluje.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brunoland
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 11:01 Naslov sporočila: |
|
|
No sem že bolj blizu kaj želim
Gledam, gledam, dobim kmalu stvari na pososjo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brunoland
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brunoland
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
Prvi poizkusi vira:
Star sposojen pioneer PD-S601 CD predvajalnik: Definitivno boljše vsaj za 30%
Flac preko telefona in Y-kabla na reciever: Boljše za 20% a še vedno zaostaja, se mi zdi preveč "flat zvok".
Ni še to tisto. Dobim v kratkem Rotel CD predvajalnik za test in nek star pioneer-jev 70W ojačevalec in bom še nadaljne teste delal, kasneje pa še mal kable menjal.
Testiram vedno iste komade (5-6 komadov). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|