Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Katere zvočnike za prostor s 15 kvadrati?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 25, 2013 23:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prodajam prav tak zvočnik, kakršen se išče. Več prek zs.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 00:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Tudi moj 'proceduralni' offtopic:

predlagam, da se ukvarjamo z izjavami in mnenji, ne pa da se spravljamo na osebo.
Po nekih pravilih obnašanja ni lepo kritizirati (obsojati) osebe, kvečjemu le dejanja ali izjave. Tudi je mučno to gledati, vsaj meni.

@vintagesonic:

Kim ima pač svoj 'Donat'. Ni treba kopirati, samo akustiko urediš po mojih 'strokovnih' nasvetih, je morda učinek enak, hahaha.

Ne odgovorim na vsak post s katerim se ne strinjam, ker se mi preprosto ne da. Tudi nočem imeti mnenja o vsemu. 'Zajebantskih' postov je bilo kar nekaj in se praviloma nisem oglašal, včasih niti ko je bilo meni namenjeno.
V tem primeru pa sem opazil 'skupinski pregon' v več temah.
Če dobro pogledaš, je Kimu bil vnaprej kar zaničljivo označen 'sistemček' za v kopalnico. Na to je Kim odgovoril, kaj na WC-ju ima ... In sedaj iz WC-ja me kličeš ti?

ps.: ... No, če je to(sistemček za sobico 3x3 ali kopalnico) to..., potem - no coment.
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 03:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Če dobro pogledaš, je Kimu bil vnaprej kar zaničljivo označen 'sistemček' za v kopalnico. Na to je Kim odgovoril, kaj na WC-ju ima ... In sedaj iz WC-ja me kličeš ti?

Zadevo si hudo poenostavil, ampak OK če že vstrajaš pri temu.

Mislim, da je "nekdo" ob točno določenem času na točno določenemu mestu v sosednji rubriki plasiral terminus "muzikaličnost" aparatur, ki naj bi se navezovala več ali manj na njihovo elektroniko ali komponente sistema. Preveri kdo bi lahko to bil, meni se ne ljubi. Sledilo je nekaj začetnih zanimivih razmišljanj. Začasno smo na željo enega od soforumašev pristali žal pri WC poeziji in Donatu.

Iz prostora čiste človekove intimnosti te še enkrat poizkušam nagovoriti za nasvet o rešitvi akustike v omenjenem prostoru, glede na dejstvo, da je meni akustika prostorov "španska vas", oziroma se na njo spoznam kot "zajc na boben".

Sem pa absolutno za skupni konsenz, da so debate konstruktivnega karakterja, sploh če smo v rubrikah "Čorba" ali "vici".

LP

P.S.

Po potrebi lako sprejmem kompromis in predelam obstoječi WC v kvadraturo, ki jo narekuje obstoječa rubrika, torej 15 m2.
Cankar bi pripomnil : "Vse za narodov blagor". Bo sicer malce stroškov, ampak važno je, da ostajamo znotraj začrtane problematike.

.
Prosim, če nadaljujete po vprašanju iz teme - kater primeren zvočnik za 15 kvadratov.
LP

Admin
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 10:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim,da bi moral tukaj pomisliti ali boš mogoče ta komplet z tem ojačevalcem uporabljal v še kateri večji sobi.V kolikor boš potem res mogoče samostoječe,ki pa ti bo sedaj zasedlo več prostora! Drugač ma manjši iz mojih izkušenj je zelo dober zvočnik http://www.makspro.si/index.php/heco-celan-gt-302-par-zvocnikov-espresso.html
sicer se dobi starejši model xt ceneje ali pa kakšni rabljeni za okoli 300 evrov in se komot kosa z zgoraj omenjenih samostoječih zvočnikih.
Nazaj na vrh
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej se opravičujem adminu - ker moram na tem mestu zadevo "pojasniti"..
V sosednji temi je bilo govora o muzikaličnosti, v katerega se je vklučil "novinec" na forumu KG s tem svojim stališčem:
-Eni kupujemo (se pravi ON) sisteme za reprodukcijo glasbe, drugi za reprodukcijo zvoka (-jaz kupujem sisteme za repro zvoka, ki ga eni sistemi bolj, drugi manj uspešno"pretvorijo" v glasbo).
Simpl kt pasulj - tako KG, to isto "tezo" je potem potrdil g. ambasador..
Človek bi pričakoval, da tisti, ki daje take izjave, ima izkušnje imeti v lasti res "prave" stvari...

Nato sem KG-ja vprašal ,če lahko opiše svoj "glasbeni" sistem - da bom videl, če kaj "zamujam"(zamujamo)... Odgovora seveda ni bilo, kasneje pa je ob koncu svojih postov, spodaj, pripisal sistem - integrirec Naim Nait in zvočnike z 10cm wooferjem (na netu sem jih videl prodajati za 50 dolarjev - opis sistema je kasneje nekoliko "spremenil")..
Nato sem potem jaz napisal, da je to sistem za sobico 10m2, oz kopalnico (toliko je velika moja) - in pri tem ostajam ... Zakaj? Ker tole ne more služiti, kot "primer" tega, o čemer je bilo prej govora..Tole v povprečni dnevni sobi 20-28m2 nima pogojev za približek realnemu zvoku, live eventu, ker igra premajhno, stisnjeno...
Mislim, da so to eni na forumu razumeli (tudi pojasnili zadeve ), eni pa ostajajo na drugi strani (zagovarjanje malih sistemov,"omalovaževanje" tistih,ki so vložili trud v nekaj "večjega" oz dražjega in po ocenah nekaterih "kompetenc" v audiu, recimo temu tudi -"muzikalnega"itd..) lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
JO18

Pridružen/-a: Ned Jan 2012 18:37
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker sem videl že v parih postih da vas nekatere skrbi prostor.To je namenska soba za audio in računalnik.zvočniki pridejo na eno stran računalnik na drugo.sepravi na ožji strani.V sobi bojo ena miza računalnik majnše poličke in komponente.
Nazaj na vrh
Kim Gordon

Pridružen/-a: Čet Nov 2013 18:13

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 00:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Večji B&W imajo radi veliko pohištva v prostoru. IMO. Odvisno tudi od oblike sobe, vendar bo 15 kvadratov verjetno v vsakem primeru precej bass heavy. (Primer kliče po... home demo:)
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 01:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JO18 je napisal/a:
Ker sem videl že v parih postih da vas nekatere skrbi prostor.To je namenska soba za audio in računalnik.zvočniki pridejo na eno stran računalnik na drugo.sepravi na ožji strani.V sobi bojo ena miza računalnik majnše poličke in komponente.

LP

To ni "namenska soba", je samo ena od sob v kateri uporabljaš audio in računalnik. Namenska bo postala, če boš kaj vložil vanjo, torej jo boš pravilno opremil za audio namen, to pa ne pomeni, da jo brezglavo natrpaš z šaro, ki "akustiki" samo škodi ... Wink
Ko "monitor" izgine, ko glasba zažari v vseh barvah, z obilno dinamiko, polnostjo basa na velikem 3D odru potem veš, da si napravil prav.
Če pa se "monitor" dere kot čriček pa je vsekakor nekaj zelo narobe ... Wink
JO18

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 08, 2013 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej kupil sem b&w 685.Trenutni vtis je velik oder basa dovolj dosti detailov proti prejšnim jamotom .Čakam da se ulaufajo Very Happy Sem bil skeptik glede malih zvočnikov,in bojazen je bila odveč
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 08, 2013 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JO18 je napisal/a:
Torej kupil sem b&w 685.Trenutni vtis je velik oder basa dovolj dosti detailov proti prejšnim jamotom .Čakam da se ulaufajo Very Happy Sem bil skeptik glede malih zvočnikov,in bojazen je bila odveč

Čestitam!

Mali zvočniki mali problemi. Genau za tvojih 15 kvadratov. Če bi šel tiščati velikega hudiča notri bi hitro naredil več škode kot koristi. Veliko užitkov z novo pridobitvijo ti želim. Cool
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 16:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mali basovci, nikoli ta pravega zvoka, taka je pač fizika, meja je 10˝. Ne provocirajte začetnikov z jajci.
Nazaj na vrh
JO18

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno ne primajnkuje basa.Isto govoriš ko moj foter Very Happy Sicer pa pred kakimi 5 leti bi se strinjal

http://www.youtube.com/watch?v=IMiC1uUHfUU

lp
Nazaj na vrh
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Mali basovci, nikoli ta pravega zvoka, taka je pač fizika, meja je 10˝. Ne provocirajte začetnikov z jajci.

Pol pa še nisi slišal pravega malega zvočnika Wink

Jaz imam floorstanderje in 2x8", pa ne pridem blizu z basom "malim" M&D Maximus-om od Aljoše.

Pa da se razumema, ni elektronska glasba pravo merilo za bas.

Mojih 5 centov..

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorazd je napisal/a:

Pol pa še nisi slišal pravega malega zvočnika Wink

Jaz imam floorstanderje in 2x8", pa ne pridem blizu z basom "malim" M&D Maximus-om od Aljoše.

Pa da se razumema, ni elektronska glasba pravo merilo za bas.

Mojih 5 centov..

Lp, G

Maximusi marsikomu ne gredo iz glave, ko sliši kakšno energijo sevajo po celem spektru za svojo velikost. Ne bodo šli od bajte kar tako, vse druga prej. Smile
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jih prodaš? Hihi
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 3 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu