Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Fizkultura
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 112, 113, 114  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 12, 2013 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Družba migamo kaj ali nič te dni. Tisto na ljubicah ne šteje. Laughing

Mal za lušte ena lepa gozdna Cool

S hčerko včeraj uživala v 20 izvencestnih kilometrih. Nič avtov, nič motorjev, nič džumbusa. Zelenje, ptice, voda... milina!

Par utrinkov:

Danes pa priprava bičiklete na Tour'd Izola:

Z "zgornjim" se še zmenimo za okej vreme v nedeljo pa zmaga. Komaj čakam Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tour d'Izola za nami. 209 km, čas vožnje 8 ur in 15 minut, povprečna hitrost 25.3 km/h, 1509 višinskih metrov. Uživancija Smile
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Tour d'Izola za nami. 209 km, čas vožnje 8 ur in 15 minut, povprečna hitrost 25.3 km/h, 1509 višinskih metrov. Uživancija Smile

Sem spremljal dogodek na FB Wink. Čestitam! Katero leto zapored je že bilo... tretje? Tour d'Izola je postal že tradicija!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Sem spremljal dogodek na FB Wink. Čestitam! Katero leto zapored je že bilo... tretje? Tour d'Izola je postal že tradicija!

Hvala! Četrto leto zapored.

Ciljni šprint ubežnikov sem dobil jaz Smile

Fešta, jutri zvečer pa domov.
Nazaj na vrh
drmare

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 11:24
Kraj: Mavčiče

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Letos prekolesaril 3200km. V glavnem na bozji poti na Jezersko, odpeljan maraton cesenj, mala franja in Alpe (zadnja dva pred in po dogodku v izvedbi s prijatelji)! Naslednji teden pa pocitnice na Pagu, kjer jih bo padlo 500+.........letosnji cilj je 5 do 6 tisoc!

PS zvok specialke deluje name blagodejno, kot poslusanje HI FIja v dolgih zimskih vecerih..... tako kot high end HI FI te zasvoji HIGH END kolo.....v letu dni izgubil 12 kg!

LP Mare
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 15, 2013 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še mal Smile

Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 18, 2013 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes naredil cestnih 80 km in 750 višincev. Čedalje bolj izgubljam veselje nad specialko in se navdušujem nad polnovzmetenimi gorci. Če bi mi kdo ponudil neko kolikor toliko sprejemljivo cifro zanjo bi jo menda kar takoj prodal brez vsakega razmišljanja, samo da gre in naredi plac terencu.

GT gorci mi vizualno nikoli niso bili všeč, prihajajoča modela Sensor Carbon Pro in Force Carbon Pro z novim AOS vzmetenjem (Angle optimized suspension) pa sta mi ful. Več o njima in novem vzmetenju tukaj:

http://www.factorystore.si/vsebina/z-novimi-kolesi-gt-sensor-in-force-boste-teren-izkusili-na-nov-nacin/

No recimo kako tako raketo ata imeti Very Happy
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 18, 2013 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Medulin - Brezovica: lihkar

Brezovica - Medulin: fpundeljk Very Happy
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 20, 2013 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:

LP

Braaavo, si pa napravil "veliko sončno turo" ...
Katero pot si pa ubral in koliko km ?
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 20, 2013 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa za razliko od Aljoše, ki je 90% svojega prostega časa na kolesu, letos še nisem zajahal moje rakete. Glavni razlog tega je v tem, da mi nagaja sedež. Čeprav je gel varianta WTB-ja, ima premalo luknjo na sredini in mi premoženje po cca 45min pedaliranja v breg zaspi, tako da moram stopiti iz bajka in se razhoditi.. Vem, da je rešitev v drugem sedežu (nagledanega imam Selle Italia Max SLR gel flow), samo trenutno nimam 100€ viška. Poleg tega porabim za kakšno kolesarsko turo preveč časa. Žal pri mojem trenutnem urniku šihta odpade.

Že kakšne 4 leta kar pridno tečem in tako skrbim za svojo kondicijo. Ker imam konstantne težave s koleni, sem začel malo bolj podrobno študirati tehniko teka. Tako sem preko raznih portalov in preko you tuba videl, da bo treba menjati tehniko. Tako sem naštudiral in počasi vpeljal forefoot tehniko teka. Do sedaj sem uporabljal Asics tekaško obutev za pronatorje (to "diagnozo" so mi nekoč pred cca 6 leti s pomočjo kamewre postaviči v Tomas športu). Šele sedaj, ko sem se dejansko poglobil v različne tekaške tehnike, sem videl, da je večina tekaške obutve prirejena in nas sili k temu, da tečemo na peto (peta je prva v stiku s podlago, ko tečemo). Ta tehnika prinaša s seboj velike sile, ki se prinašajo direkt na kolena in kolke, brez da bi se vmes amortizirala s stopali in s mečnimi mišicami.

No, danes sem v Intersportu nabavil VIbram FifeFingers minimalistično tekaško obutev. Le-ta simulira bosonogi tek in ima pod nogami tekača samo 4mm gumo. Torej je brez blaženja in mora blaženje opraviti stopalo in mečne mišice. Prvi kilometri in s tem vtisi so fantastični. Obutev sama preprečuje, da bi peta prišla prva v stik s podlago in te tako prisili, da začneš razmišljati kako boš pristal s stopalom na podlago.
Seveda mi je jasno, da bom lahko mali maraton pretekel šele čez čas, zato se trenutno z razdaljami in tempom (min/km) ne obremenjujem. Prvo, kar sem opazil je to, da sem po teku manj utrujen, kolena ne bolijo več, trenutna bolečina v mečah je pa itak samo začasna. Tudi 2 žulja, ki sem ju danes pridelal sta zgolj začasna in vem, da se bo tudi to rešilo.

Nimaš kaj, škoda edino, da se sami tehniki nisem že prej posvetil. Sedaj ponovno tečem z veseljem in brez bolečin v kolenih.

Moj model VFF

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 20, 2013 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
mitko je napisal/a:

LP

Za km ne vem, verjetno med 230 in 240, ker sem ubral obvoz okoli Pule iz Kažele proti Valturi, Marčani in na Vodnjan. Že to ti vzame precej časa. Od tam pa klasika po stari magistralki brez prometa čez Limski kanal na Vižinado, Buzet, Črni Kal, Kozina, Postojna, Logatec in direktno na Brezovico. Tu navadno naredim še ovinek čez Borovnico, a sem se že na Vrhniki zadržal pri kolegu in se mi ni več ljubilo. Je ketna dol padla Very Happy

Razmišljal sem o smeri čez Barban na Labin, Rabac, Učka, itd., a je menda precej prometa, kar me odbija. Izbrana pot je res zakon. Do Limskega je še bilo nekaj avtomobilov, potem pa me je prehitelo morda le še kakšnih 20 avtomobilov do Vižinade. Praktično sem vozil sam Shocked Carsko!
Nazaj na vrh
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 20, 2013 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorazd je napisal/a:
... Glavni razlog tega je v tem, da mi nagaja sedež. Čeprav je gel varianta WTB-ja, ima premalo luknjo na sredini in mi premoženje po cca 45min pedaliranja v breg zaspi, tako da moram stopiti iz bajka in se razhoditi.. Vem, da je rešitev v drugem sedežu ...

Uf, ko se samo spomnim bolečin na starem beciklu... po vsaki turi sem pričakoval da bom kri spustil iz sebe. Z novim kolesom je problem izginil, uživancija traja mnogo dlje... ponavadi do trenutka izčrpanosti.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 20, 2013 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super Gorazd! Cool

Jaz pa sem naštudiral offroad traso od doma do službe v razdalji 15 km v eno smer in se tako zdaj vsak šiht zdivjam z gorcem sem in tja. 35-40 minut v eno smer, odvisno kako ga gonim. Trasa vmes zaokroži okoli velikega ribnika tik ob vodi in hmeljsko žičnico, makadam, šuder, korenine, skoki,... in kljub temu, da ima po gps-u vsega le ubogih 34 višincev v eno smer, je luštno razgibana. Cool

Bolj star bolj nor. Laughing
Nazaj na vrh
ajka

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 20, 2013 23:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:
ajka je napisal/a:
mitko je napisal/a:

LP

Za km ne vem, verjetno med 230 in 240, ker sem ubral obvoz okoli Pule iz Kažele proti Valturi, Marčani in na Vodnjan. Že to ti vzame precej časa. Od tam pa klasika po stari magistralki brez prometa čez Limski kanal na Vižinado, Buzet, Črni Kal, Kozina, Postojna, Logatec in direktno na Brezovico. Tu navadno naredim še ovinek čez Borovnico, a sem se že na Vrhniki zadržal pri kolegu in se mi ni več ljubilo. Je ketna dol padla Very Happy

Razmišljal sem o smeri čez Barban na Labin, Rabac, Učka, itd., a je menda precej prometa, kar me odbija. Izbrana pot je res zakon. Do Limskega je še bilo nekaj avtomobilov, potem pa me je prehitelo morda le še kakšnih 20 avtomobilov do Vižinade. Praktično sem vozil sam Shocked Carsko!

LP

Uuu, si pa ubral lepo pot. Pred leti sem "klatil" po Istri, ceste gor dol, za tiste ki imamo radi klance, uživancija, sem šel podobno, ma še bolj po "vaških cestah" na Motovun in v Pazinu ven, pol pa proti Lovranu in nazaj na Buzet, Gračišče, Kubed, Sv.Anton ... ...

Še enkrat bravo, za spodbudo, za pot nazaj ...
ajka

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 21, 2013 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorazd je napisal/a:
Jaz pa za razliko od Aljoše, ki je 90% svojega prostega časa na kolesu, letos še nisem zajahal moje rakete. Glavni razlog tega je v tem, da mi nagaja sedež. Čeprav je gel varianta WTB-ja, ima premalo luknjo na sredini in mi premoženje po cca 45min pedaliranja v breg zaspi, tako da moram stopiti iz bajka in se razhoditi.. Vem, da je rešitev v drugem sedežu (nagledanega imam Selle Italia Max SLR gel flow), samo trenutno nimam 100€ viška. Poleg tega porabim za kakšno kolesarsko turo preveč časa. Žal pri mojem trenutnem urniku šihta odpade.

Že kakšne 4 leta kar pridno tečem in tako skrbim za svojo kondicijo. Ker imam konstantne težave s koleni, sem začel malo bolj podrobno študirati tehniko teka. Tako sem preko raznih portalov in preko you tuba videl, da bo treba menjati tehniko. Tako sem naštudiral in počasi vpeljal forefoot tehniko teka. Do sedaj sem uporabljal Asics tekaško obutev za pronatorje (to "diagnozo" so mi nekoč pred cca 6 leti s pomočjo kamewre postaviči v Tomas športu). Šele sedaj, ko sem se dejansko poglobil v različne tekaške tehnike, sem videl, da je večina tekaške obutve prirejena in nas sili k temu, da tečemo na peto (peta je prva v stiku s podlago, ko tečemo). Ta tehnika prinaša s seboj velike sile, ki se prinašajo direkt na kolena in kolke, brez da bi se vmes amortizirala s stopali in s mečnimi mišicami.

No, danes sem v Intersportu nabavil VIbram FifeFingers minimalistično tekaško obutev. Le-ta simulira bosonogi tek in ima pod nogami tekača samo 4mm gumo. Torej je brez blaženja in mora blaženje opraviti stopalo in mečne mišice. Prvi kilometri in s tem vtisi so fantastični. Obutev sama preprečuje, da bi peta prišla prva v stik s podlago in te tako prisili, da začneš razmišljati kako boš pristal s stopalom na podlago.
Seveda mi je jasno, da bom lahko mali maraton pretekel šele čez čas, zato se trenutno z razdaljami in tempom (min/km) ne obremenjujem. Prvo, kar sem opazil je to, da sem po teku manj utrujen, kolena ne bolijo več, trenutna bolečina v mečah je pa itak samo začasna. Tudi 2 žulja, ki sem ju danes pridelal sta zgolj začasna in vem, da se bo tudi to rešilo.

Nimaš kaj, škoda edino, da se sami tehniki nisem že prej posvetil. Sedaj ponovno tečem z veseljem in brez bolečin v kolenih.

Moj model VFF

Lp, G

LP

Hoja in tek je človeku že po naravi najbolj blizu ... Tečemo že tisočletja pa še nismo pogruntali kakšna obutev je najbolj primerna. Vsak dan znova kdo nekaj pogrunta, kako naj tečemo in kaj naj obujemo . Ko tako spremljam že desetletja tekaško opremo, ki roko na srce nikoli ni bila poceni, se " filozofija" menja in ponavlja. Resni tekači ponucajo nekaj parov copat na leto in če želiš novejše modele se cene na sezono vrtijo v ceni povprečnega nizko proračunskega bicikla za rekereativca iz Hervisa in to vsako sezono !!! Jaz imam cca 4-5 parov copat plus pohodna, da jih razbremenim vsakdanje uporabe ... Hud problem današnjih copatov je njihova specialnost ... Za vsak teren in hitrost teka različni copati, da anatomijo stopala niti ne štejem ... Tukaj se začnejo problemi, ker tako težko dobiš primeren copat zase, hm , da bi bil še poceni ni šans... Tudi jaz imam pronacijo. To pa pomeni, da ne smeš imeti prelahkih, premehkih in ozkih copat. Morajo biti ojačani asimetrično v sredinskem delu, podplat mora biti širok in ne predebel . Asics serija GT je bila vedno primerna za to a vedno manj. Žal pa na našem tržišču preredko najdeš primerne modele NB, Brooksa, Karhu in podobnih firem, ki skrbijo za rekereativce dolgoprogaše ...
Da se "moda" tudi tukaj ponavlja, ja Nike pred več kot 20leti imel lahke modele cca 190 gr za čimbolj naraven tek podoben bosonogemu. Modeli se v prenovljeni obliki vračajo nazaj ...
Me pa res zanima, koliko je res na tem FifeFingers sistemu ... Poročaj po nekaj tednih kako se ti obnese ... ...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 112, 113, 114  Naslednja
Stran 74 od 114

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu