Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

TEŽAVE S SKORAJ NERABLJENIM CD PLAYERJEM

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
TMUX

Pridružen/-a: Čet Jun 2013 21:06
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 21:10    Naslov sporočila: TEŽAVE S SKORAJ NERABLJENIM CD PLAYERJEM Odgovori s citatom

Imam pet let star hi-fi cd player (CD predvajalnik Onkyo DX-75559), bil je okrog 700 eur.

Sound v sklopu kvalitetnega ojačevalca in zvočnikov je bil zelo dober.

Nisem ga uporabljal kake tri leta. Ker imam zdaj več časa sem začel ponovno poslušati original cd-je s klasiko. Toda, glej ga zlomka, četudi je player skoraj nerabljen, mi je začel nagajati – PRESKAKUJE! Večkrat sem uporabil različne čistilne cd-je od Philipsa do TDK. Skoraj nič ni bolje.

Kako si lahko pomagam, ima kdo kakšne izkušnje in ideje??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očisti plastično lečo na odjemni (pickup) glavi. Očistiš jo s faličko za ušesa, natopiš jo z destilirano vodo, kateri dodaš par kapelj alkohola za rane. Čisti alkohol sam lahko nažre lečo, v vodi pa zmanjšuje površinsko napetost in lise. Delaš nežno in ne s pritiskom. Če še ni v redu, potem zamenjaj cel pickup, najdi na netu, kateri tip paše. To je v glavnem poceni. Paziti je treba na zaščitno polje proti statiki, kjer so glave zalotane zaradi varnosti, pa je treba na tem spoju odstraniti cin s sesalko ali bakreno pletenico. Je dosti navodil na netu.
Nazaj na vrh
mišolin

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem, kakšen ima mehanizem, ampak po toliko letih neuporabe je možno,
da se ti je preprosto posušila mast, s katero je namazan mehanizem, po katerem drsi pickup. Rešitev - odstraniti staro in namazati na novo. Pri
starejših technicsih je bil skoraj vedno to problem.
Nazaj na vrh
TMUX

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Očisti plastično lečo na odjemni (pickup) glavi. Očistiš jo s faličko za ušesa, natopiš jo z destilirano vodo, kateri dodaš par kapelj alkohola za rane. Čisti alkohol sam lahko nažre lečo, v vodi pa zmanjšuje površinsko napetost in lise. Delaš nežno in ne s pritiskom. Če še ni v redu, potem zamenjaj cel pickup, najdi na netu, kateri tip paše. To je v glavnem poceni. Paziti je treba na zaščitno polje proti statiki, kjer so glave zalotane zaradi varnosti, pa je treba na tem spoju odstraniti cin s sesalko ali bakreno pletenico. Je dosti navodil na netu.

Hvala, tvoje navodilo bom skušal izvesti. Edino kar me skrbi, menjave pick up-a. Praviš, da je precej navodil na netu. Mi lahko daš kak link, jezik ni važen angleščina, nemščina vseeno.

THX
Nazaj na vrh
TMUX

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mišolin je napisal/a:
da se ti je preprosto posušila mast, s katero je namazan mehanizem, po katerem drsi pickup. Rešitev - odstraniti staro in namazati na novo. Pri

Pa še eno vprašanje, sorry, kako priti v drobovje, da lečo očistiš ali menjaš. Je to enostavno? Obstajajo kakšna dobra navodila na netu?
Nazaj na vrh
TMUX

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mišolin je napisal/a:

Hvala tudi tebi, ideja mislim, da je dokaj verjetna - zasušeno mazivo. Toda isto vprašanje, je težko prodreti do tega mehanizma, ali na netu so kakšna uporabna navodila?

thx
Nazaj na vrh
joztom

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno je ta pickup:
http://www.ebay.com/itm/NEW-OPTICAL-LASER-LENS-PICKUP-for-ONKYO-DX-7333-DX-7511-DX-7555-/360586728819?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53f4a4d573
Repair Manual za Onkyo:
http://elektrotanya.com/onkyo_dx-7711-sm.pdf/download.html
Nazaj na vrh
TMUX

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Verjetno je ta pickup:
http://www.ebay.com/itm/NEW-OPTICAL-LASER-LENS-PICKUP-for-ONKYO-DX-7333-DX-7511-DX-7555-/360586728819?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53f4a4d573
Repair Manual za Onkyo:
http://elektrotanya.com/onkyo_dx-7711-sm.pdf/download.html

Hvala za linke, bom upam popravil!
Nazaj na vrh
joztom

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preveri ustreznost glave in postopkov za tvoj model, zdaj imaš vsaj približna izhodišča.
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2013 12:58    Naslov sporočila: Re: TEŽAVE S SKORAJ NERABLJENIM CD PLAYERJEM Odgovori s citatom

TMUX je napisal/a:
Imam pet let star hi-fi cd player (CD predvajalnik Onkyo DX-75559), bil je okrog 700 eur.

Nisem ga uporabljal kake tri leta. Ker imam zdaj več časa sem začel ponovno poslušati original cd-je s klasiko. Toda, glej ga zlomka, četudi je player skoraj nerabljen, mi je začel nagajati – PRESKAKUJE! Večkrat sem uporabil različne čistilne cd-je od Philipsa do TDK. Skoraj nič ni bolje.

Pozdravljen
Če boš poskusil sam kaj storiti, ti svetujem, da prebereš ta članek, da dobiš občutek v kaj se boš podal.
http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPORT/laser/Laserology.html
Nazaj na vrh
TMUX

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2013 15:01    Naslov sporočila: Re: TEŽAVE S SKORAJ NERABLJENIM CD PLAYERJEM Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
TMUX je napisal/a:

Pozdravljen
Če boš poskusil sam kaj storiti, ti svetujem, da prebereš ta članek, da dobiš občutek v kaj se boš podal.
http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPORT/laser/Laserology.html

Hvala, zanimivo, kako blazno občutjivi so laser player-ji vseh vrst. Dodatno prihajam do ugotovitve, da čedalje bolj cenim FLAC (brez izgub) zapis na dobrem hard disku, thx!!
Nazaj na vrh
TMUX

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2013 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mišolin, imam na sumu, da si imel prav. Pol ure sem kar tako poganjal nek "no name" čistilni cd, tako da se je moj Onkio razguncal in razvozil. Zdaj dela, moram potrkati, skoraj brez blemov!Smile

Isti postopek oživljanja pa sem probal še pri dveh precej cenejših mini stolpih, pa ni takega uspeha.Je pa dobro to, da laser z gonilom vidiš neposredno. Ali in kako pevidno naj namažem gonilo laserjoa??
Nazaj na vrh
mišolin

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2013 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me veseli, da ti je uspelo. Pomembno je, da odstraniš staro mast, v kolikor
je kje kaj vidiš. Potem pa daš malo (poudarek je na malo Smile ) na konico
bebi palčke ali zobotrebca in namažeš. That's it. Samo pazi, da je slučajno
ne spraviš kam na lečo. Pol si pečen.
Nazaj na vrh
TMUX

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2013 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mišolin je napisal/a:
Me veseli, da ti je uspelo. Pomembno je, da odstraniš staro mast, v kolikor
je kje kaj vidiš. Potem pa daš malo (poudarek je na malo Smile ) na konico
bebi palčke ali zobotrebca in namažeš. That's it. Samo pazi, da je slučajno
ne spraviš kam na lečo. Pol si pečen.

thx
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu