| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Jun 22, 2013 01:04 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
Prvo vprasanje imas 4.0 konfiguracijo zvocnikov ali 5.1?
Tule so najnovejse verzije XBMCja in si potegni zadnjo verzijo. Download. Pri tebi je expert opcija ze vkljucena, ker so vidne vse opcije. Ce slucajno z novim nighties teh opcij ne bo, pojdi levo s kurzorjem in izberi Level: Expert.
Takole imam jaz nastavljeno, da preko HDMI dobim ven DD in dts.
Bodi pozoren na zadnji dve nastavitvi (Audio Output device in Passthrough output device). Pri Passhtorugh output device izberi nekaj od HDMI in ne SPDIF kot imas ti, ker tako signal posiljas na opticni oz SPDIF izhod in zvoka posledicno ni. Glej moje nastavitve za pomoc.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
triatlet
Pridružen/-a: Pet Maj 2013 0:03 Prispevkov: 6 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Jun 22, 2013 09:03 Naslov sporočila: |
|
|
No, očitno imam jaz 2 različna problema.
Na sliki sem imel prikazano da je output na SPDIF, ker mi XBMC ni zaznal HDMIja, ker spodaj nisem imel možnosti izbire HDMI output! (WASAPI HDMI - VSX-527 )
Ta opcija izgine, ko reštartam računalnik. Ko XBMC zaprem in ponovno odprem, lahko spet izberem HDMI izhod - WASAPI HDMI - VSX-527.
To je prvi problem, predvidevam, da windowsi naložijo gonilnike za hdmi zvok kasneje, kot se pa prižge XBMC.
Drug problem pa je, da tudi ko mi pri filmih in nadaljevankah dela zvok preko HDMIja, mi glasbe ne predvaja preko HDMIja!! Tega pa res ne razumem.
Zdaj sem zadevo rešil tako, da sem priključil optični kabel in zdaj zadeva funkcionira, pač ne morem izbrat DTS-HD, ampak dela pa zvok tako v filmih kot pri glasbi. Samo bi rad zadevi prišel do konca, se ne damo kar tako
Drugače pa imam trenutno 4 zvočnike, zato imam nastavljeno kot 4.0, ker če imam 5.1, ne slišim vsega, predvsem govora ne  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Jun 22, 2013 10:50 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
v nastavitvah od Windowsov imas pod sound izbran HDMI kot default? Glej sliko...
No jaz za stereo glasbo uporabljam analogne RCA stereo izhode direktno iz zvocne kartice, zato imam take nastavitve kot je vidno na sliki v mojem prejsnjem postu in je pri Audio output device izbran DirectSound Speaker Asus Xonar Essence....
Ce bi ti zelel dobiti zvok preko HDMI bos moral nastaviti takole. Kot je na sliki spodaj. Sem sel preverit in mi stereo deluje preko HDMI. Glej spodaj. Pod Audio ouput device lahko izberes tudi DirectSound HDMI -AMD Output in poskusi kaj je bolje.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj NCC2000
Da.
RC6 zadeva, kar pomeni najvecjo zdruzljivost in najmanj zafrkavanja.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
OK hvala.
SW pa kar XBMC ne, da ne odkrivam tople vode? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
Tako jep XBMC. Pa se tole si preberi sploh pod tocko 1.2. Verjetno ti bo prislo prav, da z zelenim gumbom prizges XBMC.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
|
Objavljeno: Ned Sep 29, 2013 17:41 Naslov sporočila: |
|
|
Prebral.
Z uporabo android mašince na wifi-ju z XBMC remote programčkom zatem, ko je sistem na htcp-ju enkrat postavljen, ne potrebujem več monitorja za HTCP. To drži?
p.s.: htcp naj bi bil izključno za music |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Ned Sep 29, 2013 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
Da drzi in je mogoce. Uporabljam pa skupaj z Winampom. Na androidu je aWARremote Pro.
Tudi za Xbmc so remote programi za android tablice in lahko z njo kontroliras vse funkcije v programu.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
|
Objavljeno: Pon Sep 30, 2013 16:30 Naslov sporočila: |
|
|
Xbmc remote instaliral in dela. Nekaj je še težav z ustvarjanjem knjižnic ampak ok.
Me pa zanima kakšne so vaše izkušnje glede kvalitete zvoka preko USB porta in zunanjega dac-a ob uporabi različne strojne opreme za izgradnjo HTPC-ja.
Vem da so standardi eno, praksa pa potem ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
|
Objavljeno: Tor Okt 01, 2013 16:40 Naslov sporočila: |
|
|
Nihče ni nič expirementiral s kvaliteto zvoka iz PC-ja, z USB dac-i, zvočnimi karticami naspram namenskim audio playerjem?
Kako najbolje prenesti podatke z diska do zunanjega DAC-a, razlike med posameznimi chipseti, proizvajalci plat, CPU-jev, SPU-jev?
Sam izkušenj s PC kot resen sound source nimam, razen seveda iz zvočnikov delovnega PC-ja, in to ni za nikamor v smeri resnega, seveda.
H gradnji sound izvora iz PC-ja se sicer še nisem spravil, malo sem poekspiremtiral s programsko opremo, z različnimi playerji v winsih (med katerimi ima vsak nekako drugač karakter ob izklopljenih vseh ekvalizacijah seveda), vse na prenosnem računalniku, priključeno pa na moj zunanji dac, ki ima tudi usb vhod in mi že dolgo konverira s/pdif iz CD-ja v analogijo.
Lahko PC sploh postane resen izvor zvoka, glede na dejstvo, da več elementov s verigi od sourca do ušes ni v prid vernosti reprodukcije? In šmorna od diska do USB outa je v PC-ju kar nekaj ..
Namreč moje ugotovitve do sedaj me še niso prepričale, da lahko.
Informacije z neta večinoma govorijo v prid ornk zvočnim karticam napram zunanjim dac-om ali obratno (odvisno, kdo piše..), zelo malo pa je informacij napram nekim namenskim oli refernčnim napravam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Tor Okt 01, 2013 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem eksperimentiral zgolj s svojo zvocno kartico Asus Xonar Essence STX in zadeva je za moje pojme odlicna. Ne razmisljam o zunanjih dacih, niti o kaksnih nadgradnjah ipd. Preprosto uzivam v zvoku, ki ga daje, ker mi pase. Kot referenca pa mi sluzi klasicen CDP Musical Fidelity NuVista. Res je da ima NuVista malce vec prostorskih informacij in globine ter zmohtnosti. Vendar Xonar je izjemno solidna zadeva, ki je za moje pojme vredna instalacije.
Kar sem eksperimentiral so tudi dobri interkonekti med zvocno in integrircem. Ta kartica si jih zasluzi in jih upravici. Trenutno so na njej Oyaide Across 750RR, imel sem pa na njej navesen tudi Cardas Golden Cross. Poleg tega pa sem eksperimentalno na HTPC obesil tudi DIY napajalni kabel (Temepoelectric + Oyaide 079 konektorji) in, da se pozna in to presenetljivo bolje kot pa, ce isti kabel obesim na CDP, kjer prakticno ni efekta, tako da tam uporabljam navadno znoro. Menim, da je veliko mitov in predsodkov, kaj bi naj "audiofili" poceli, kaj naj ne bi. V svojem sistemu uporabljam nekaj nestandardnih prijemov in za moje pojme delujejo prav fajn. Treba je preprosto imet pogum pa poskusit kaj nevsakdanjega.
Z nekaj pameti, nekaj cekinov in srece verjamem, da se lahko s HTPCja dobi zelo dober zvok in to tudi s pomocjo interne kartice. Morda je skrivnost tudi v nabavi kvalitetnega in stabilnega napajalnika. Na trgu je lepa ponudba.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Okt 01, 2013 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Za muziko lahko probaš Jriver- zastojn 30 dni, kar je dovolj, in npr Foobar2000, ta je free. Oba imata dobre app za tablice. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
|
Objavljeno: Pon Okt 07, 2013 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
Ja hvala obema za info.
Sam pač zunanji dac imam, zato se zaenkrat igram le s to varianto. Omogoča direktno primerjavo zvoka iz CD transporta in PC-ja, kar je ok.
Torej preposlušal sem kar nekaj (programskih) playerjev, driverjev, instaliral in preizkusil več "komotniških" android remote aps-ov, trenutno pa sem pristal v prvem razredu .... linux za telebane
Vse skupaj gre bolj na obroke ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 00:07 Naslov sporočila: |
|
|
- http://www.ap-linux.com/ kot OS
- okolje Fluxbox z jack serverjem
- deadbeef ali audacius kot playerja
- dac na spdif-u in ne na usb-ju
- lan na kablu in ne na wifi-ju
- downclockan CPU do meje stabilnosti
To so moje dosednje ugotovitve, ki meni rezultirajo največ sounda do sedaj.
Referenca mi je spdif iz CD playerja, vse na istem dacu, ki ima usb in spdif coax+optical vhode, od tu naprej je v vseh primerih vse enako.
Glasbeni material za primerjave je: zripan original CD v wav-e na HDD-ju testnega PVC-ja, te wav datoteke pa zapečene na cd-r za primerjavo v CD playerju. Torej primerjam le redbuk format.
Igračkanje sem začel na prenosniku, nadaljeval na svojem stacionarcu z I7, nazadnje sem si zgradil pc iz materialov po omarah, tako da ga sedaj imam stalno v sobi za poslušanje in dnevni premiki niso več potrebni
Ne bi našteval, katero programovje sem do sedaj sprobal, ampak kar je zgoraj navedeno, meni do sedaj daje najboljši sound.
Nisem se še igral z dodatnimi zvočnimi kartami, niti z optimizacijo hw-ja v PC-ju, edino nekaj malega z "nigačezkomot" aplikacijami za remote krmiljenje playerjev preko wifi.ja.
Vem, da odkrivam toplo vodo, ki jo je že zdavnaj na pretek, ampak .. saj je le hobi tole, knede...
HAPC si bom pa naredil, sem si obljubil!
Samo da se javim tu, da še migam na tem topicu, gre pa počasi.
Počasi, ker časa je malo, pa tega večino mi vzame zarukani linux, ki se ga moram sproti učit... Ampak glede sounda ni švoh, zato ... bomo zmagal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|