Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

GURU AUDIO (Made in Sweden)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi Skandinavski dizajn ni v vsem superioren. Rolling Eyes

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 09:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda, sem namerno tako napisal, saj je menda vsaj vizualni vtis lahko subjektiven...
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za podoben denar dobiš tole...ki povrhu še dobro igra... Wink

System: Closed box................................................Helmholtz resonator
Drivers: 2 x 7” woofer - Aluminium cone...................1×176mmpolymer
1 x 1” Scanspeak Tweeter D26.................................1×28 mm dome
Frequecy response: 30-30 KHz.................................20 Hz–22 kHz
Cross-over: Woofer: 12 dB.......................................Passive
Tweeter : 12 dB high pass
Crossover frequency 2200 Hz...................................800 Hz–7 kHz
Sensitivity: 89 dB/W/m.............................................88 dB/W/m
Nominal Impedance: 4 ohm.......................................7 ohm
Weight: 45 Kg...........................................................26 kg

Pa primerjajte ta design...ta vsaj zgleda kot zvočnik... Smile
Mislim da tudi subjektivno ne bo šlo..."Ko dupe i oko" Laughing

Nazadnje urejal/a jacoby Ned Jun 16, 2013 23:51; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 10:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slednji deluje, kot poln detajla zaradi detajla in ne detajl, kot uporabna vrednost. Embarassed

Lp
Nazaj na vrh
jacoby

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 10:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Njegoš je napisal/a:
Slednji deluje, kot poln detajla zaradi detajla in ne detajl, kot uporabna vrednost. Embarassed
Lp

Sej poznaš tisto od Šifrerja..."hudič je v detajlih"in še kako res... Wink
Tudi ne vem kakšna je uporabna vrednost tiste stopnice? Rolling Eyes
Zvok "ne mara" ostrih robov, sploh ne v predelu mid-high področja.
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Neverjetno kakšni strokovnjaki so na tem forumu. Pravi jasnovidci. Bolje rečeno zvokovidci, ki so zmožni iz fotke zanalizirati zvočni potencial komponente.
Predlagam da se posebej za njih odpre nova tema: Prerokovanje kvalitete zvoka iz fotk. Sploh ne bo treba več hoditi na slušne demonstracije, samo fotko bomo dali na AK in že nam bodo dežurni strokovnjaki povedali, kaj vse je narobe z našim Hi-Fijem.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
Njegoš je napisal/a:
Lp

Sej poznaš tisto od Šifrerja..."hudič je v detajlih"in še kako res... Wink
Tudi ne vem kakšna je uporabna vrednost tiste stopnice? Rolling Eyes
Zvok "ne mara" ostrih robov, sploh ne v predelu mid-high področja.

"Tista stopnica" je uporabljena zato, da zvok iz bas in visokotonskega zvočnika prideta istočasno do poslušalca! Centra enot (kupoli) morata biti enako oddaljeni od poslušalca. Tako pravi teorija, kako pa je v praksi pa nimam pojma ker tega principa v praksi nisem izkusil.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
jacoby

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:
Neverjetno kakšni strokovnjaki so na tem forumu. Pravi jasnovidci. Bolje rečeno zvokovidci, ki so zmožni iz fotke zanalizirati zvočni potencial komponente.
Predlagam da se posebej za njih odpre nova tema: Prerokovanje kvalitete zvoka iz fotk. Sploh ne bo treba več hoditi na slušne demonstracije, samo fotko bomo dali na AK in že nam bodo dežurni strokovnjaki povedali, kaj vse je narobe z našim Hi-Fijem.

Kdo je komentiral zvočni potencial iz slike?
Prosim preberi moje poste...
Kar se tiče stopnice, tako so reševali fazo pred 20+ leti "SAM svoj majstor"
Nazaj na vrh
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
Za podoben denar dobiš tole...ki povrhu še dobro igra... Wink

Pa primerjajte ta design...ta vsaj zgleda kot zvočnik... Smile
Mislim da tudi subjektivno ne bo šlo..."Ko dupe i oko" Laughing

Če gledam izključno vizualno nima levi za burek, izgleda kot kitajski plastik fantastik proti guruju. Totalen kič. Vidiš kako smo si različni....

Nazadnje urejal/a cink Ned Jun 16, 2013 11:54; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
Za podoben denar dobiš tole...ki povrhu še dobro igra... Wink ...

Ko združimo še s prejšnjimi komentarji o "aerodinamičnosti" mi to precej očitno deluje kot "namigovanje" (bolje rečeno "strokovna ocena") na to, da Guru-ji "ne igrajo".

Če so tako reševali problem faze "pred 20 leti v SAM svoj majstor" še ne pomeni da tako reševanje ni efektivno. Danes to kako rešujejo? S kretnico? Je dodatno kompliciranje kretnice zaradi nečesa, kar lahko rešiš čisto "mehansko" res pametno? Je pa verjetno preprosteje in pa predvsem ceneje...

Kar se tiče dizajna - v resnici niso prav nič napačni. Obratno. Celo zelo dober primerek so... Žal lepota preprostih stvari nekaterim ostane skrita za vedno...
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne bi bluzili, v pasivni kretnici ni možno zamikati faze, razen hardware-sko, kot vidite. To je možno edini v aktivni kretnici s tremi allpass filtri. Jebeš dizajn, če ni zvočne slike.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Te debate o samostoječih Gurujih ne razumem, ker jih na predstavitvi sploh ni bilo, vsaj jaz jih nisem niti videl niti slišal.
Debata o oblikovanju na podlagi slik je možna, nima pa neke teže.

Mali Guruji (QM10) pa so na pogled zelo simpatični, igrajo pa za svoj denar tako, da kar gledaš. V okviru celotnega predstavljenega sistema seveda.

Sprva se je sistem kazal v nekoliko tanki in suhi podobi pri nekaterih zvokih avtentičnost ni bila povsem prepričliva. Izkazalo se je, da tako pač igrajo z nekimi enostavnimi kabli. Zamenjava kablov s precej boljšimi Shuniata kabli pa, pa je postavila stvari na svoje mesto.

Na hitro sem pomeril z analizatorjem in krivulja je bila zelo linearna, bas je segel nizko, srednji so bili malenkost povdarjeni, visoki brez opaznega rollofa. Slušni vtis zelo dober.

Po mojem mnenju so zvočniki dober potencial, ter primerni za boljšo elektroniko in kablažo.

Dizajn je malo poseben ampak meni všeč. Povdariti je treba, da so namenjeni za postavitev blizu zidu, kar zna biti pri nekaterih odločilno.

LpM.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni naprave postanejo lepe če mi prepričljivo zaigrajo.
Če mi slabo zaigrajo, mi postanejo grde in jih nočem več videti.
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 16:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Meni naprave postanejo lepe če mi prepričljivo zaigrajo.
Če mi slabo zaigrajo, mi postanejo grde in jih nočem več videti.

Mitico "ambasador" Very Happy
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2013 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brez te " stopmice " se po mojem zvočniki sploh ne bi smeli delati - no vsaj v diy varianti. Ja Samovci so to uporabljali pred cca tridesetimi leti sedaj pa le zelo redki , pa saj to je osnova za sestavo nekega malo boljšega zvočnika. Poštimana faza se zelo sliši še bolje pa se vidi ko meriš freq. krivuljo za uglasitev kretnice - tega se samo z simulacijo ne vidi. Sem ravno pred kratkim imel primer ko nisem nikakor mogel poštimat rezno frekvenco - stalno se je pojavil pukl ali dolina - ko pa sem postavil visokotonec v linijo z bassrednjim pa je takoj bila druga pesem. Ampak očitno renomirane firme tega ne rabijo poštimat. No tisti ki pa to upoštevajo pa danes raje uporabljajo način z nagibom nazaj sprednje stranice.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu