| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi Skandinavski dizajn ni v vsem superioren.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cink
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51 Prispevkov: 164 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 09:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Seveda, sem namerno tako napisal, saj je menda vsaj vizualni vtis lahko subjektiven... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 10:08 Naslov sporočila: |
|
|
Za podoben denar dobiš tole...ki povrhu še dobro igra...

System: Closed box................................................Helmholtz resonator
Drivers: 2 x 7” woofer - Aluminium cone...................1×176mmpolymer
1 x 1” Scanspeak Tweeter D26.................................1×28 mm dome
Frequecy response: 30-30 KHz.................................20 Hz–22 kHz
Cross-over: Woofer: 12 dB.......................................Passive
Tweeter : 12 dB high pass
Crossover frequency 2200 Hz...................................800 Hz–7 kHz
Sensitivity: 89 dB/W/m.............................................88 dB/W/m
Nominal Impedance: 4 ohm.......................................7 ohm
Weight: 45 Kg...........................................................26 kg
Pa primerjajte ta design...ta vsaj zgleda kot zvočnik...
Mislim da tudi subjektivno ne bo šlo..."Ko dupe i oko" 
Nazadnje urejal/a jacoby Ned Jun 16, 2013 23:51; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
Slednji deluje, kot poln detajla zaradi detajla in ne detajl, kot uporabna vrednost.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 10:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Njegoš je napisal/a: | Slednji deluje, kot poln detajla zaradi detajla in ne detajl, kot uporabna vrednost.
Lp |
Sej poznaš tisto od Šifrerja..."hudič je v detajlih"in še kako res...
Tudi ne vem kakšna je uporabna vrednost tiste stopnice?
Zvok "ne mara" ostrih robov, sploh ne v predelu mid-high področja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:19 Naslov sporočila: |
|
|
Neverjetno kakšni strokovnjaki so na tem forumu. Pravi jasnovidci. Bolje rečeno zvokovidci, ki so zmožni iz fotke zanalizirati zvočni potencial komponente.
Predlagam da se posebej za njih odpre nova tema: Prerokovanje kvalitete zvoka iz fotk. Sploh ne bo treba več hoditi na slušne demonstracije, samo fotko bomo dali na AK in že nam bodo dežurni strokovnjaki povedali, kaj vse je narobe z našim Hi-Fijem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:21 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | | Njegoš je napisal/a: | Slednji deluje, kot poln detajla zaradi detajla in ne detajl, kot uporabna vrednost.
Lp |
Sej poznaš tisto od Šifrerja..."hudič je v detajlih"in še kako res...
Tudi ne vem kakšna je uporabna vrednost tiste stopnice?
Zvok "ne mara" ostrih robov, sploh ne v predelu mid-high področja. |
"Tista stopnica" je uporabljena zato, da zvok iz bas in visokotonskega zvočnika prideta istočasno do poslušalca! Centra enot (kupoli) morata biti enako oddaljeni od poslušalca. Tako pravi teorija, kako pa je v praksi pa nimam pojma ker tega principa v praksi nisem izkusil. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | Neverjetno kakšni strokovnjaki so na tem forumu. Pravi jasnovidci. Bolje rečeno zvokovidci, ki so zmožni iz fotke zanalizirati zvočni potencial komponente.
Predlagam da se posebej za njih odpre nova tema: Prerokovanje kvalitete zvoka iz fotk. Sploh ne bo treba več hoditi na slušne demonstracije, samo fotko bomo dali na AK in že nam bodo dežurni strokovnjaki povedali, kaj vse je narobe z našim Hi-Fijem. |
Kdo je komentiral zvočni potencial iz slike?
Prosim preberi moje poste...
Kar se tiče stopnice, tako so reševali fazo pred 20+ leti "SAM svoj majstor" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cink
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51 Prispevkov: 164 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | Za podoben denar dobiš tole...ki povrhu še dobro igra...

Pa primerjajte ta design...ta vsaj zgleda kot zvočnik...
Mislim da tudi subjektivno ne bo šlo..."Ko dupe i oko"  |
Če gledam izključno vizualno nima levi za burek, izgleda kot kitajski plastik fantastik proti guruju. Totalen kič. Vidiš kako smo si različni....
Nazadnje urejal/a cink Ned Jun 16, 2013 11:54; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | Za podoben denar dobiš tole...ki povrhu še dobro igra... ... |
Ko združimo še s prejšnjimi komentarji o "aerodinamičnosti" mi to precej očitno deluje kot "namigovanje" (bolje rečeno "strokovna ocena") na to, da Guru-ji "ne igrajo".
Če so tako reševali problem faze "pred 20 leti v SAM svoj majstor" še ne pomeni da tako reševanje ni efektivno. Danes to kako rešujejo? S kretnico? Je dodatno kompliciranje kretnice zaradi nečesa, kar lahko rešiš čisto "mehansko" res pametno? Je pa verjetno preprosteje in pa predvsem ceneje...
Kar se tiče dizajna - v resnici niso prav nič napačni. Obratno. Celo zelo dober primerek so... Žal lepota preprostih stvari nekaterim ostane skrita za vedno... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Da ne bi bluzili, v pasivni kretnici ni možno zamikati faze, razen hardware-sko, kot vidite. To je možno edini v aktivni kretnici s tremi allpass filtri. Jebeš dizajn, če ni zvočne slike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Te debate o samostoječih Gurujih ne razumem, ker jih na predstavitvi sploh ni bilo, vsaj jaz jih nisem niti videl niti slišal.
Debata o oblikovanju na podlagi slik je možna, nima pa neke teže.
Mali Guruji (QM10) pa so na pogled zelo simpatični, igrajo pa za svoj denar tako, da kar gledaš. V okviru celotnega predstavljenega sistema seveda.
Sprva se je sistem kazal v nekoliko tanki in suhi podobi pri nekaterih zvokih avtentičnost ni bila povsem prepričliva. Izkazalo se je, da tako pač igrajo z nekimi enostavnimi kabli. Zamenjava kablov s precej boljšimi Shuniata kabli pa, pa je postavila stvari na svoje mesto.
Na hitro sem pomeril z analizatorjem in krivulja je bila zelo linearna, bas je segel nizko, srednji so bili malenkost povdarjeni, visoki brez opaznega rollofa. Slušni vtis zelo dober.
Po mojem mnenju so zvočniki dober potencial, ter primerni za boljšo elektroniko in kablažo.
Dizajn je malo poseben ampak meni všeč. Povdariti je treba, da so namenjeni za postavitev blizu zidu, kar zna biti pri nekaterih odločilno.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 15:20 Naslov sporočila: |
|
|
Meni naprave postanejo lepe če mi prepričljivo zaigrajo.
Če mi slabo zaigrajo, mi postanejo grde in jih nočem več videti. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1015 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Meni naprave postanejo lepe če mi prepričljivo zaigrajo.
Če mi slabo zaigrajo, mi postanejo grde in jih nočem več videti. |
Mitico "ambasador"  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Brez te " stopmice " se po mojem zvočniki sploh ne bi smeli delati - no vsaj v diy varianti. Ja Samovci so to uporabljali pred cca tridesetimi leti sedaj pa le zelo redki , pa saj to je osnova za sestavo nekega malo boljšega zvočnika. Poštimana faza se zelo sliši še bolje pa se vidi ko meriš freq. krivuljo za uglasitev kretnice - tega se samo z simulacijo ne vidi. Sem ravno pred kratkim imel primer ko nisem nikakor mogel poštimat rezno frekvenco - stalno se je pojavil pukl ali dolina - ko pa sem postavil visokotonec v linijo z bassrednjim pa je takoj bila druga pesem. Ampak očitno renomirane firme tega ne rabijo poštimat. No tisti ki pa to upoštevajo pa danes raje uporabljajo način z nagibom nazaj sprednje stranice. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|