| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 16:19 Naslov sporočila: |
|
|
| a se vam je od dolgčasa malo odpeljalo, kake impedance ipd, saj tudi z malo nižjimi impedancami te stare končne ne odletijo kar tako, da pa se tudi kake zvočnike zaporedno vezati, res nora debata in kje je namen tega početja, tako da tudi dva para 4 omskih zvočnikov hkrati kar preživita seveda brez nabijanja do daske ampak kak je tu namen??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 16:55 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | a se vam je od dolgčasa malo odpeljalo, kake impedance ipd, saj tudi z malo nižjimi impedancami te stare končne ne odletijo kar tako, da pa se tudi kake zvočnike zaporedno vezati, res nora debata in kje je namen tega početja, tako da tudi dva para 4 omskih zvočnikov hkrati kar preživita seveda brez nabijanja do daske ampak kak je tu namen??? |
@audiofrik, daj umiri malce razpoloženje, saj ne gori voda.
V mojem uvodu sem eksplicitno napisal
| vintagesonic je napisal/a: | | Bolj za šalo kot zares......... |
Vezano na tvoje izvajanje mi pa pojasni zakaj je pri večjih modelih, ki imajo možnost priključitve treh parov tudi eksplicitno napisano
Sicer pa spet bolj za šalo kot zares
Kje sem ti pa "dovolil", da zvočnike vežeš zaporedno?......he he
Napisal sem samo koliko parov je možno priključiti, da bodo vsi zvočniški terminali zasedeni. Po tvoji logiki bi jih seveda bilo možno priključiti tudi 1280 parov, kajne?
Kot sem povedal že v uvodu. Debata itak ni najbolj resna, čeprav si jo ti res očitno vzel za hudo resno.
Vse skupaj je bolj kot nek intermezzo.
Upam, da zaradi tega ni nekih večjih zamer.
Velik pirhov za praznike, če nimaš povečanega holesterola
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ja kaj pa drugega @frikson odpeljalo se nam je zaradi tega, ker je to sedaj v modi in ne od dolgega časa.
Imaš pa prav sam imam vezane zaporedo 8 ohm zvočnike + 16 ohm visokotonce pa lahko brez škode "nažigam do onemoglosti". Sem pa tudi probal dva para enakih zvočnikov direktno v terminale pa je bil efekt slabši kot sem pričakoval. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
| nek_do je napisal/a: | | vintagesonic je napisal/a: |
Osebno špekuliram z oceno 18.
Drugo pod-vprašanje bi bilo, koliko jih lahko istočasno "igra" , da ne skuriš končnih stopenj. Tukaj je potrebno vedeti/predpostaviti impedanco zvočnikov. ( sedaj pa začnite brskati po manualih od modelov .
LP |
@vintage malo pa blefiraš, da špekuliraš. Si pa vse prej naštudiral.
(2 X 6) + (3 x 2) = 18 |
Ali si videl koliko sem z blefiranjem razhudil našega soforumaša !
Sicer pa šem vedno ne vem če imam prav
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | nek_do je napisal/a: | | vintagesonic je napisal/a: |
Osebno špekuliram z oceno 18.
Drugo pod-vprašanje bi bilo, koliko jih lahko istočasno "igra" , da ne skuriš končnih stopenj. Tukaj je potrebno vedeti/predpostaviti impedanco zvočnikov. ( sedaj pa začnite brskati po manualih od modelov .
LP |
@vintage malo pa blefiraš, da špekuliraš. Si pa vse prej naštudiral.
(2 X 6) + (3 x 2) = 18 |
Ali si videl koliko sem z blefiranjem razhudil našega soforumaša !
Sicer pa šem vedno ne vem če imam prav
LP |
@frikson je kar fejst pubec. Jaz pravim temu "simpatično direkten".
Po mojem je to to št. 18 numerološko srečna št., torej ne bo kar tako odletelo tudi, če priključiš same št. 4. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 17:39 Naslov sporočila: |
|
|
ma saj ni problema ampak se mi zdi da malo pretiravate, saj to niso delali zaradi česa resnega ampak je bila moda in si imel preklopnik za dva ali tri pare zvočnikov, zame povsem brezpredmetno po drugi strani zvočnike z neko specifično impedanco, ali Kef ki je imel krivuljo koz narisano ali pa kake Infinity t luknjami do 0,5 ohm
na drugi strani pa ojačevalec ki je bil stabilen do 0.5 ohm ali pa je že po par minutah malega nabijanja na 5 ohm bil vroč kot peč minuto kasneje pa že mrtvo hladen-beri skurjen in kake veze ima to z nekim normalnim poslušanjem muzike..???? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Sob Mar 30, 2013 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Pazi ovo:
http://www.facebook.com/ClassicAudio?ref=stream _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pet Apr 19, 2013 17:18 Naslov sporočila: |
|
|
No evo kako se dela biznis, pa še prodal bo konec koncev. Tole je del korespondence, ki sem jo imel v decembru 2012 s prvotnim prodajalcem.
Hallo XXXX
in Attach you will find some more photos of the SAE items.
For each item the price is 700 €.
If you like to take both, I am willing to reduce the the price ( as you can see in text on audiomarkt ) from 1400,- € to 1200,- €
Kind regards XXXXXX Köln
Pazi sedaj cena 9280 € (5590 + 3690)
http://www.audioscope.net/sae-mark-6b-tuner-with-scope-nixie-tubes-p-2075.html
http://www.audioscope.net/sae-mark-3cm-p-2085.html
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Sob Apr 20, 2013 09:26 Naslov sporočila: |
|
|
| saj je takih kar nekaj, drug drugemu dvigujejo cene, kot npr Retro Audio iz Berlina, ampak po par letih še vedno prodaja iste stvari, je pa res da če eno na deset proda za 80% cene ki jo zahteva ima vsaj 200% zaslužka, to glede na to da je vse 5-10.000 eur ni drobiž... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 16, 2013 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
če slučajno koga zanima moja vintage zbirka ali kaj o kateri stvari (ker sem dobil včasih več vprašanj na zs) .. je več o njej napisano na www.diyaudio.com.hr preveč filozofiral ne bom ne tam ne tukaj...hvala na razumevanju..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Pet Maj 17, 2013 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
Drago67 prosim, če lahko daš direkten link - iščem in ne najdem. Hvala. _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rkolosa
Pridružen/-a: Ned Dec 2008 12:17 Prispevkov: 9 Kraj: MURSKA SOBOTA
|
Objavljeno: Pet Maj 17, 2013 09:59 Naslov sporočila: |
|
|
Zaporedna vezava E+E
Sporedna vezava (E×E)÷(E+E)
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mcnaget
Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28 Prispevkov: 144 Kraj: Gorenjska
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 17:39 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Mali report o popravilu mojih zvocnikov. Za tele pa res skrbim, da mi nebi propadli.
Najprej sem moral v enem ponovno prilepiti kretnico, saj je 30 let staro lepilo popustilo in je implodirala v ohisje. Za lepljenje sem uporabil Mitopur. Popolnoma uspelo.
Na enem basovcu (driverju) se je odlomil prikljucni jezicek. Se dobro, da ni potrgalo kabla do navitja. Tudi to sem uspesno saniral.
Potenciometra katera nastavljat moc visokotoncu sta bila precej umazana.
Saj delalo je, a si moral zgat ojacevalc, da jih ni prekinjalo. Annojig... Uspel sem jih podreti in surprise.... 2 ohm potenciometer je narejen iz bakrenega navitja. Vse skupaj sem lepo ocistil s izoprupilom in palckami za usesa in spravil nazaj v ohisje. Dela ko sus.
Preveril sem tesnenje ohisja zvocnika. Ravno malo pusca, da se spremembe zunanjega tlaka kompenzirajo in membrane ne premika v odvisnosti od vremena.
Test pri kolegu, premerila sva odziv in tudi ta je pokazal, da so se vedno v specifikacijah. Skratka, z elektricnim delom je vse vredu.
In zvok?! Tako brezbarven zvocnik u primerjavi z Sonus Faber Concerto.
Vsako stvar pihne iz sebe brez, da bi dodajal svoj karakter. Frekvencni odziv v nizkem podrocju je amplitudno v primerjavi s Concerto nekoliko nizji je pa zato basovska oktava bistveno boljse definirana. Popacenja minimalna.
In nekaj kar sem ze popolnoma pozabil, odziv zaprte skatle. Slisi se vredu praktirno po celi sobi. Nisem vec siguren, da je bas reflex defacto resitev ceravno sedaj prakticno ni vec zvocnika na pneumatsko dusenje (ali jih je zelo malo).
Potrebno pa je priznat, da 2x70W koncna stopnja popolnoma izkrmiljena komaj zadostuje. Proti poletju se spravim narediti se pritlicna stojala.
Za MG27 subom zaenkrat lahko samo sanjam a z leti lahko, da se bo prikradel k hisi.
Fotka za feeling. Cizek III. Pa naj igra se naslednjih 30.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
Cizek 3 so bili moji prvi resni zvočniki (1978-1983). Ta primerek na sliki ima menjane obrobe, original so bile temno sive zaradi sluzasto lepljivega premaza. Tisti premaz jih je dobro ščitil, ker so še pred petimi leti, ko sem jih nazadnje videl pri tipu ki jih je kupil od mene - bile kot nove. Tudi oblika je bila malo drugačna, obroba je nadaljevala smer konusa in prešla v krivino, tale na sliki mi deluje standardno, polokroglo (prvi rob pred krivino je viden, na originalu tega ni bilo).
Tisti sluz je tudi izboljšal tesnenje. Ni prehajal zrak skozi obrobo. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|