| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 13:23 Naslov sporočila: |
|
|
Befor hvala - tvoje sem uspel poslušat in če se spomniš so me navdušili - napram mojim takratnim Reference 51mkII.
Vintagesonic nič ni narobe s tvojim prispevkom, sem ti hvaležen ko si se ob odprtju teme konkretno razpisal. Odkrito povedano sem tudi sam gledel te starejše modele ampak se redko prodajajo oz. če že pa nekje na severu Nemčije.
Všeč mi je ta stran ima kar nekaj koristnih informacij: http://www.infinity-classics.de/ _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 13:26 Naslov sporočila: |
|
|
Hehe... tudi jaz sem bil v podobni situaciji.
Ko sem se sprehajal po mestu sem večkrat zavil v bivši Bigstar, kjer so žvrgoleli Infinitiji priključeni na Teacov amp.
Bas je orng nabijal... presenetljivo čvrsto in glasno. Res pa da ko sem poškilil na zadnjo stran so bili potenciometri za nastavitev temu primerno nastavljeni.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
@DAVOR, mislim da gre za prav to trgovino. Jih pa jaz za razliko od tebe nisem slišal igrati. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 09:06 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na debato v temi: Popravilo zvočnikov LINN Komponent imam vprašanje glede visokotoncev v modelu Kappa - Emit R
Na Ebayu sem zasledil pri prodaji omenjenih visokotoncev, da bi naj bil visokotonec enak v 4 modelih - 6.1, 6.2, 7.1, 7.2, 8.1, 8.2 in 9.2
Zanima me ali je to res kajti razlika med Kappo 6 in Kappo 9 je ogromna. 150W - 400W. Torej, če je v vse 4 modele vgrajen enak visokotonec mislim, da mora biti vgrajen iz modela 9 glede na moč s katero se lahko zvočnik obremeni, ali se motim.
Podatki:
Kappa 8: http://www.infinity-classics.de/technik/manuals/Kappa_8.1_technical_sheet.pdf
http://audio-database.com/INFINITY/speaker/kappa8_1i-e.html
Kappa 6: http://www.infinity-classics.de/technik/manuals/Kappa_6.1_technical_sheet.pdf
http://audio-database.com/INFINITY/speaker/kappa6_1i-e.html
Ne bi rad, da se bi mi zgodilo kaj podobnega kot se je zgodilo z visokotonci na zvočnikih LINN, če bom sistem malo bolj privil. _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 09:37 Naslov sporočila: |
|
|
Enak je. Ker ima isto kataloško številko.
Najbrž pa gre za drugačno kretnico, ampak ne bi smelo biti težav. Če je moči dovolj, kar je pri tebi je, stvari ne gredo tako hitro k vragu.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 21:38 Naslov sporočila: |
|
|
@PURPLE
Ker na visokotonec odpade približno 5-15% moči, odvisno od rezne frekvence, je potem par watov več ali manj pri 100 ali 300W nazivne moči zvočnika malenkost! Drugače pa, da skuriš EMIT-a, moraš biti res pravi "mojster", ker imajo vsi Infinityevi zvočniki z EMIT-i, vgrajeno zaščito zanj. Ta deluje na podlagi tipanja toplote. Ko zazna nenadno zvišanje temperature, visokotonec odklopi, dokler se ta ne ohladi na normalno temperaturo. Potem ga spet vklopi. In če nivoja glasnosti ne znižaš, se EMIT nenehno izklaplja in vklaplja. (Po nesreči) preverjeno! Na modelu RS-50.
Če nimaš navodil za uporabo za tvoj model, jih poišči na spletu. Notri vse piše o principu delovanja zaščite visokotonca. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 22:31 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | @PURPLE
Drugače pa, da skuriš EMIT-a, moraš biti res pravi "mojster", ker imajo vsi Infinityevi zvočniki z EMIT-i, vgrajeno zaščito zanj. Ta deluje na podlagi tipanja toplote. Ko zazna nenadno zvišanje temperature, visokotonec odklopi, dokler se ta ne ohladi na normalno temperaturo. Potem ga spet vklopi. In če nivoja glasnosti ne znižaš, se EMIT nenehno izklaplja in vklaplja. (Po nesreči) preverjeno! Na modelu RS-50.  |
Če so to izvedli pri novejših serijah bi znalo biti res, da prihraniš kar nekaj denarja za rezervne Emit-e.
Pri starejših serijah Infinity Quantum si o temu lahko samo sanjal. Najbolje je bilo, da si imel v predalu zalogo rezervnih Emit tweeter-jev. Takrat niti niso bili pretirano dragi. Mislim da okoli 35 us $ za manjše modele in nekaj več za večje.
Mi je pa čudno, da bi sistem zaščite deloval na podlagi tipanja toplote. Stari Emit-i so bili predvsem občutljivi na močnostne "singalne špice", tako da je folijo enostavno odlepilo in posledično raztrgalo.
Sicer bom v kratkem imel po dolgih desetletjih zopet priložnost obuditi zadevo izpred mnogih let. Bom poročal
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 23:19 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vama za pojasnilo.
Vintagestinic, starejši modeli so imali EMIT K ta je kot si že napisal bil problematičen, upam, da za mojo sodobnejšo različico EMIT R to ne velja  _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Sre Apr 24, 2013 12:50 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočniki so dočakali začasno postavitev in priključitev na sistem. Kaj naj rečem. Zvok je bolj masiven, močnejši, globji - predvsem v bas področju Toliko zaenkrat po dobri uri poslušanja. Več napišem čez dan, dva
Slika za primerjavo, ogromni so, nekakšen tak je tudi zvok - večji
Še ena. Manjši model 6.1i je naprodaj, v kolikor koga zanima.
 _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Pon Apr 29, 2013 10:12 Naslov sporočila: |
|
|
Vtisi: fantastika. Kar mi je prej manjkalo pri seriji 6 predvsem v nizko tonskem področju ima serija 8 v izobilju; globine je dovolj. Odkrivam določene zvoke, ki jih manjši model ni uspel predvajat oz. so le ti bili "popačeni".
Visokotonsko in srednje tonsko področje je nekako enako saj so vgrajene iste zvočniške enote ampak imam občutek, da igrajo bolj izrazito, odprto - nekaj k temu najbrž prispeva tudi mid bas.
Nakup je uspel, dosegel sem višji nivo zvoka. Zvočniki igrajo čudovito, dinamično, kontrole s strani končne je dovolj.
Zanimivo je bilo, ko sem jih prvotno priklopil na ojačevalec SONY TA F870ES jih le ta ni uspel pognat tako kot končna N80ES, igralo je ampak ne z tako dinamiko, odločnostjo, poznalo pa se je v nizko tonskem območju kjer je ojačevalec deloval kot, da bi bil pod hranjen.
Infinity in SONY se lepo ujameta, tako da  _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|