| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 10:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | Odvisno kateri izdelek od Behringerja... Sicer pa je cel kup Kitajcev, ki so čisto ok zaradi razmerja cena - kvaliteta... |
Po neki sosledici napisanega se med vrsticami začne primerjati Beringher z Weissom , kar je po mojem mnenju čista neumnost.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 10:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj je res tako težko provat in potem komentirat,ker bi res rad slišal mnenje širšega kroga uporabnikov audio naprav . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 12:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz se strinjam, da so daci naredili velik korak naprej in da nekega bistvenega napredka z zapravljanjem več in več denarja ni. Ampak tale dac nima napajalnika. Mene to moti in ne vidim razloga zakaj bi prčkal z baterijami. Še vedno tudi ne vem kakšen spdif je notri. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | Odvisno kateri izdelek od Behringerja... Sicer pa je cel kup Kitajcev, ki so čisto ok zaradi razmerja cena - kvaliteta... |
Iz mojih izkušenj pri Beringherju dobiš točno toliko "kvalitete", kot jo plačaš, pogosto še mnogo manj. Nekaterim to očitno zadostuje.
Največja parodija Beringherja na področju "profesionalenega" audia je recimo
TUBE ULTRAGAIN T1953
Takega izdeleka ne bi privoščil še svojemu potencialnemu sovražniku.
| Vinylfan je napisal/a: | | Sicer pa je cel kup Kitajcev, ki so čisto ok zaradi razmerja cena - kvaliteta... |
S tem bi se celo delno strinjal, saj je občasno veliko "zvenečih imen" samo preoblečena kitajska roba in s tem ni pravzaprav nič narobe.
Kje že izdelujejo večino Apple-ovih produktov?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 12:56 Naslov sporočila: |
|
|
No če je v Behringer dac-u takšen čip kot je v top densen playerju in plačaš točno to kar dobiš, ne vidim v tem nič slabega. Če je nekomu behringer povsem dovolj, je to čista zmaga.
V hifi-ju nikoli ne plačaš tistega kar dobiš, ampak vsaj 10x več. No dobro pri dacu za 350 eur plačaš mogoče največ 2x ceno komponent (ki so sicer še skrivnost). Pri densenu je sigurno 10x. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
Tiskano vezje Orbit DAC-a je plod lastnega razvoja in optimizirano za visoko frekvenčne signale. Vezje ima ločeno digitalno in analogno maso, da se povratni tokovi ne mešajo in povzročajo degradacije analognega audio signala.
Orbit DAC ima 2 napajalnika znotraj ohišja, ki skrbita za napajanje digitalnega in analognega dela ločeno. Vse skupaj je še opremljeno s ultra low ESR elektrolitskimi kondenzatorji. Orbit DAC C ima vgrajen še tretji napajalnik, ki skrbi za napajanje vezja XLR izhodov. Vsi napajalniki so izvedeni z visoko kvalitetnimi regulatorji podjetja Texsas Instruments. Njihov posamezni šumni prispevek je 13uV/sqrt Hz. Vsa napajanja so še dodatno blokirana z nizko propustnimi filtri in induktivnimi navitji.
Zidni adapter je izključno zato, da zniža napetost 220V na 9DC in je malo vseeno kakšen je. Fina regulacija je narejena v DAC-u samem.
Baterijsko napajanje je možno, ker je poraba celotne naprave manj kot 1 Watt. Najbrž najmanj od vseh na tržišču ! Tako lahko s 9V baterijo zdrži tudi do 6ur delovanja. Pri napajanju iz baterije je prednost ta, da naprave niso galvansko sklenjene. Torej je izvor (DAC) plavajoč na ozemljitvi predojačevalnika, tako kot je to igla od gramofona.
SPDIF receiver je 75Ohm zaključen. Signal se prenese čez kvaliteten transformator za visoke frekvence. Tudi tukaj izvor podatkov in DAC niso galvansko sklenjeni! SPDIF receiver sprejme podatkovni tok do vzorčenja 24/192KHz.
Naprava se razlikuje od ostale DAC ponudbe po kvaliteti izdelave, vgrajenih kvalitetnih komponentah in funkcionalnosti.
Ponuja različne možnosti vgradnje v sistem in je zgrajena po ključu plačaš to kar rabiš.
Nazadnje urejal/a canyonn Sre Apr 03, 2013 19:51; skupaj popravljeno 4 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 15:52 Naslov sporočila: |
|
|
Kako se tole potem proba?
Kater potenciometer je noter?
lpz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 01:06 Naslov sporočila: |
|
|
| canyonn je napisal/a: | Tiskano vezje Orbit DAC-a je plod lastnega razvoja in optimizirano za visoko frekvenčne signale. Vezje ima ločeno digitalno in analogno maso, da se povratni tokovi ne mešajo in povzročajo degradacije analognega audio signala.
Orbit DAC ima 2 napajalnika znotraj ohišja, ki skrbita za napajanje digitalnega in analognega dela ločeno. Vse skupaj je še opremljeno s ultra low ESR elektrolitskimi kondenzatorji. Orbit DAC C ima vgrajen še tretji napajalnik, ki skrbi za napajanje vezja XLR izhodov. Vsi napajalniki so izvedeni z visoko kvalitetnimi regulatorji podjetja Texsas Instruments. Njihov posamezni šumni prispevek je 13uV/sqrt Hz. Vsa napajanja so še dodatno blokirana z nizko propustnimi filtri in induktivnimi navitji.
Zidni adapter je izključno zato, da zniža napetost 220V na 9DC in je malo vseeno kakšen je. Fina regulacija je narejena v DAC-u samem.
Baterijsko napajanje je možno, ker je poraba celotne naprave manj kot 1 Watt. Najbrž najmanj od vseh na tržišču ! Tako lahko s 9V baterijo zdrži tudi do 6ur delovanja. Pri napajanju iz baterije je prednost ta, da naprave niso galvansko sklenjene. Torej je izvor (DAC) plavajoč na ozemljitvi predojačevalnika, tako kot je to igla
od gramofona.
SPDIF receiver je 75Ohm zaključen. Signal se prenese čez kvaliteten transformator za visoke frekvence. Tudi tukaj izvor podatkov in DAC niso galvansko sklenjeni! SPDIF receiver sprejme podatkovni tok do vzorčenja 24/192KHz.
Naprava se razlikuje od ostale DAC ponudbe po kvaliteti izdelave, vgrajenih kvalitetnih komponentah in funkcionalnosti.
Ponuja različne možnosti vgradnje v sistem in je zgrajena po ključu plačaš to kar rabiš. |
In baterijskk napajanje se zelo splača. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 09:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Iz vsega napisanega ne izhaja ravno to, da se baterijsko napajanje splača. Po moje se na pretvorbi i2s na spdif zgodi bistveno več škode kot na napajanju iz štekerja napram baterijam. Da ne omenjam doživljenskega prčkanja z baterijami. Me prav zanima na kateri decimalki so razlike v meritvah na eni in drugi vrsti napajanja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | | Iz vsega napisanega ne izhaja ravno to, da se baterijsko napajanje splača. Po moje se na pretvorbi i2s na spdif zgodi bistveno več škode kot na napajanju iz štekerja napram baterijam. Da ne omenjam doživljenskega prčkanja z baterijami. Me prav zanima na kateri decimalki so razlike v meritvah na eni in drugi vrsti napajanja. |
Sem slišal ogromno razliko v prid baterijskemu napajanju. Kdor tega ne sliši, naj si da sluh na meritev!!!
Zuluf, zopet nekaj na pamet ugotavljaš. To je že bedno. Baterija ni nikakršen problem. Zakaj že???
Raje kaj utemelji na podlagi lastnih izkušenj z omenjeno zadevo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 12:06 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | | Zuluf je napisal/a: | | Iz vsega napisanega ne izhaja ravno to, da se baterijsko napajanje splača. Po moje se na pretvorbi i2s na spdif zgodi bistveno več škode kot na napajanju iz štekerja napram baterijam. Da ne omenjam doživljenskega prčkanja z baterijami. Me prav zanima na kateri decimalki so razlike v meritvah na eni in drugi vrsti napajanja. |
Sem slišal ogromno razliko v prid baterijskemu napajanju. Kdor tega ne sliši, naj si da sluh na meritev!!!
Zuluf, zopet nekaj na pamet ugotavljaš. To je že bedno. Baterija ni nikakršen problem. Zakaj že???
Raje kaj utemelji na podlagi lastnih izkušenj z omenjeno zadevo. |
Ja problem je ker crkne in potem jo polniš ali menjaš .... in to vsakih ne vem koliko ur. Če imaš non stop prižganega potem menjaš na koliko dni?
Proizvajalec je povedal, da je napajalnik dobro narejen, zato sklepam, da ni bilo mišljeno prčkanje z baterijami. Meni se kaj takega niti ne bi dalo.
Pa ti povej kaka razlika je zaradi napajanja. Brezkompromisno meni ne pove nič. Je manj šuma? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: |
| Zuluf je napisal/a: | | Je boljši od Behringerja? |
Kaj je lahko še slabše od Beringherja?
LP |
Glede na dejstvo da naš soforumaš @audiofrik trenutno prodaja izdelek od Beringherja lahko mogoče objektivno poda sodbo o zvočni kvaliteti izdelka.
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=10844
Seveda od izdelka, ki je ponujen za tako ceno človek ne more pričakovati nebes, ampak vseeno ........mogoče je pa vreden te cene . ( ne bi mu rad delal negativne reklame pri prodaji )
Osebno imam z Beringherjev v večini primerov res slabe izkušnje, ne bom pa trdil, da poznam večino njihovih produktov ( tako da se ne bi napačno razumeli ), ker sem že po nekaj testnih vzorcih obupal.
Tudi njihova cenovna konkurenca ni v kaj bolj zavidljivem položaju.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|