Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Podložne žogice PDE-4 Epidauro
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 07, 2013 23:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
ambasador je napisal/a:
Če ste bolj umetniške duše in pospravljena soba ni ravno na vrhu želja, lahko pod lažje aparature daste šop starih long-plejk v ovitkih. Tudi dober dekupling.

A to velja tudi za gramofon?

Kje pa. Gramofon mora biti v strogi horizontali. S ploščami zdolaj malo težko. Pa tudi gramofoni so uglašeni na njihove nogice na trdi podlagi.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 00:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, tudi jaz imam Epidauro krogle pod napravami.
Najprej dal tri pod Krell-a in poslušal radio. Prečistilo spekter. Ne veliko, a opazno in dovolj dobro da ne gredo stran. Je počistilo male ostrine posejane po spektru in s tem naredilo reprodukcijo bolj 'čisto' bolj nobel. Srednji bas pride bolj do izraza. Ostalo je nespremenjeno.
Potem sem probal pod phono pre Nibiru - in ni delovalo, celo nasproten učinek je bil ! Posumil sem phono kabel - cinche, ki sem jih imel na črni listi že dolgo zaradi ohlapnega stika. Tam so sedaj Bullet plugi in krogle pod Nibirujem sedaj delujejo! V tem primeru je učinek manj opazen kot pri Krell-u (očitno je Rudi dobro poskrbel za mehanski vidik naprave) in je drugačen! Tukaj pa poveča stereo sliko in za nianso premakne težišče tonalnega balansa v prid basom (s tem ko počisti na visokih).

Krogle sem tako obrnil da so rebra na napravi, na mizico se stika v točki. Tako nekoliko zaduši še vibracije spodnje plošče ojačevalca in preojačevalca. Je malo bolj nerodno za postavit, ker se lahko postavi postrani.

Na koncu se pozitivni učinki bolj množijo kot seštevajo - skupni rezultat je kar opazen. Večja slika, bolj fino, nobel (plemenito), zračnejše, bolj čisto (manj ostrin). Test amputacije (odstranitve krogel in čakanja ali mi manjka) je tudi šel skozi zelo hitro. Nisem zdržal teden brez, hahaha
epic

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 08:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni zelo podobno, kot pri Ambasadorju - s tem, ko se znebimo sitnobe zgoraj, postane zvok - gledano v celoti - precej bolj polikan, prijeten. Nekaj odvečne ostrine izgine tudi pri 'našpičenih' posnetkih.

Je pa - po mojih izkušnjah - zelo priporočljivo, da se preizkusa vsaj v začetku lotimo z enim kompletom žogic in tako preverimo izplen s podlaganjem posamezne aparature. Če bi se sam odločal, kje mi žogice prinesejo največ, bi bil vrsten red takšen:

- prdojačevalec (lampe)

- CD player

- končna stopnja (tranzistorji)

Kot sem že priobčil, občasno uporabljam SUB. Poizkusil tudi tam, izplen navdušujoč. Resno razmišljam, da bi poizkusil še s podstavitvijo zvočnikov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 12:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me veseli da tudi drugi opažate podobno. Sem se glede na to, da tri tedne po mojih izraženih vtisih ni nihče napisal nič o svojih, že skoraj zasekiral da sem haluciniral, no pa mi je odleglo. Laughing

Ven prihajata dve novi verziji:

Epidauro S4.5 Black holes

Epidauro S5.0 Red springs
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Delujejo te kuglice, delujejo.
Veliko bolj prepričljivo kot konice, ki imajo tudi kontraindikacije. Vsaj v mojem primeru.
NORDIC

Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26
Kraj: Vetrno

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 17:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

epic je napisal/a:
Resno razmišljam, da bi poizkusil še s podstavitvijo zvočnikov.

Nič bat, preverjeno. Rezultat boš ocenil sam, zvočnik pa stoji brez problema. Sem ti že nekaj časa nazaj nakazal.
Nazaj na vrh
Kanuc

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 16:17
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Delujejo te kuglice, delujejo.
Veliko bolj prepričljivo kot konice, ki imajo tudi kontraindikacije. Vsaj v mojem primeru.

+1
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: +38641604796
Kanuc

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 16:17
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem jih postavi še pod Cd player.

Shocked

Očitna in občutna razlika.

Od zdaj naprej bom ubogal samo Rudija! Exclamation

Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: +38641604796
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je dolgo rabilo, da se je kdo spomnil kaj tako preprosto činkovitega kot so te krogle.
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
Ker vem, da se rad špilčkaš - nalepi na ohišja z blue tackom kakšno lepo keramično ploščico (tam, kjer imaš zdaj uteži, če spodaj ni rež za hlajenje pa tudi tam) - zna biti, da boš prijetno presenečen. Če ti ne ustreza z lahkoto odstraniš.
Enostavneje je vzet bitumen samolepilni panel(tudi dvoplastni dveh razlučnih gradacij obstajajo) in ga narezat na kose, tudi okoli hladilnih rež, spodaj, ob strani, znotraj komponent in zvočnikov, kjerkoli, kjer ni viden.

Ostanke bitumen panela se potem da med nogice in ohišje, skupaj z kroglico Blutacka in rezultat je kar vreji, saj gre za dva odlična absorberja mikroresonanc.
Z pomočjo obeh materijalov se lahko naredi "plavajoče ohišje".

Če je pod komponento nosilna plošča, se odvijači vse vijake, ob robovih se potem nalepi trakove bitumen panela in vmes vštuli kroglice blutacka in seveda takega "plavajočega" ohišja potem ni potrebno več vijačit..

Sistem- spodaj bitumen, nad njim blutack, je odličen za lepit nanj serije napajalnih eletrolitov, ki se jih ovije v trak bitumna(ne želimo, da se pregrevajo, želimo zadušit mikroresonace njihovih navitij) in se jih potem preprosto nalepi na Blutack-bitumen podlago.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je, mestn. Lahko pa tudi daš nekaj evrov (ker so res poceni) za tri krogle in je učinek podoben. Ni tako dober, je pa reverzibilen. Pa krogle lahko obdržiš ko zamenjaš napravo.

Še to: Rudi je svojega Nibiruja (phono pre) naredil kot ti pojasnjuješ. Vse rešitve notri so protivibracijske, vključno z ohišjem, notranjim ožičenjem, še nogice so bakrene. Kljub temu, sicer veliko manj, se te krogle vseeno poznajo in se jih splača podstaviti.

Nazadnje urejal/a ambasador Sre Mar 20, 2013 13:24; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kanuc je napisal/a:
Danes sem jih postavi še pod Cd player.

Shocked

Očitna in občutna razlika.

Od zdaj naprej bom ubogal samo Rudija! Exclamation

Hvala

Hehehe..............ja kot povsod, veliko poklicanih, malo izbranih. Bolje pozno kot nikoli.'Wink'

Tudi jaz jih imam, pa še nisem imel časa podstavit.
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na lanskoletnem sejmu v M-hotelu sem vprašal g. Korošca kaj ima pod aparaturo, rekel je Epidauro, no in sem rekel, to moram probati.
Kaj se je zgodilo - sem pozabil na vse skupaj, in, če ne bi bilo tega foruma, bog ve kdaj bi se spet spomnil. Laughing

Sedaj jih imam pod predojačevalcem-lampe 16kg in izplen, kot pravi epic, je naslednji,
ko je pre stal na svojih nogicah je bila glasba fokusirana na enem mestu-sredini, tako, da bi lahko kamen vregel vanjo,
ko sem pre podložil z žogicami-skokicami, se je že malo razlezla levo-desno,
pri Epidauro je igrala cela stena, plus globina.

Bile so še druge razlike, pa se mi ne da več nakladati, ostale Epidauro čakajo na CDP. Ni časa. Wink
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 16:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Res je, mestn. Lahko pa tudi daš nekaj evrov (ker so res poceni) za tri krogle in je učinek podoben. Ni tako dober, je pa reverzibilen. Pa krogle lahko obdržiš ko zamenjaš napravo.

Še to: Rudi je svojega Nibiruja (phono pre) naredil kot ti pojasnjuješ. Vse rešitve notri so protivibracijske, vključno z ohišjem, notranjim ožičenjem, še nogice so bakrene. Kljub temu, sicer veliko manj, se te krogle vseeno poznajo in se jih splača podstaviti.
Definitivno nisem mislil, da se ne splača, ampak da od viška ne boli glava.. Laughing
jolbe

Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker nisem sledil...kateremu delu ojacevalca (recimo tranzistorskega) lahko vibracije, katerih se bojite, skodujejo v toliksni meri, da vplivajo na zvok?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Naslednja
Stran 4 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu