| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2013 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
| multiscan je napisal/a: | He,
jest pa še vedno ne vem kaj naj  |
Ja, odloči se katero pot boš šel. Stari način, dopadljivo kolorirano (tako kot tebi paše, seveda) kjer naprave diktirajo zvok ---- ali --- ali --- novejši, nevtralnejši način - kjer bo bolj glasba diktirala zvok kot pa naprave same.
Ok, nikoli ni tega ekstrema do daske. Eno gre bolj v eno smer, drugo v drugo smer.
Naj ti pomagam: odvisno od glasbe ki jo poslušaš. Če je to bolj elektrificirana reč, pojdi po starem, koloriranem sistemu. Itak je vseeno, tam reference ne obstajajo, ni pravega ali nepravega zvoka. Kar določiš, to bo. Važno da ti je lepo. Ko se naveličaš - zamenjaš kako napravo (ali kabel) z drugo - torej zamenjaš ene koloracije z drugimi in si spet obnovil svoj interes za glasbo. Ne boš sam - večina jih je na tej poti. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2013 12:48 Naslov sporočila: |
|
|
Kapo dol. Lepši nasvet kot to? Ga ne najdeš kar tako.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Feb 06, 2013 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | Kolega ima Audio Analogue CDP. S preskočenim ojačanjem. Drug svet. Prej tak, kot ti opisuješ(mehak, kao analogni), potem odprt, neagresiven ... Si ti naredil kak poseg na CDPju?
V bistvu je bilo tako, da kolega CDPja nikoli ne bi kupil, če ne bi slišal prebrikane verzije-tudi sam sem bil zraven , ko se je preklapljalo... |
Ne, cd player, predojačevalnik in končna - vse od Audio Analogue je bilo vse tovarniško. Sem našel svojo staro fotko, takole seksi je izgledal njihov plajerček takrat:
 |
Je pa lepi !!!  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Feb 06, 2013 11:10 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: | | Ko sem zabredel v digidagi sem še imel fini italijanski Audio Analogue setup, ki niti pod razno ni bil poceni. Ko sem mu dal side by side takrat najnovejši digidagi, v bistvu takrat prvi predstavnik "new generation D klase", se mi je odprl nov svet. |
Kolega ima Audio Analogue CDP. S preskočenim ojačanjem. Drug svet. Prej tak, kot ti opisuješ(mehak, kao analogni), potem odprt, neagresiven ... Si ti naredil kak poseg na CDPju?
V bistvu je bilo tako, da kolega CDPja nikoli ne bi kupil, če ne bi slišal prebrikane verzije-tudi sam sem bil zraven , ko se je preklapljalo... |
Ups, kot laik ... ali se to lahko pri vsakem CDP naredi !?  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sre Feb 06, 2013 11:44 Naslov sporočila: |
|
|
| janzi je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: | | Ko sem zabredel v digidagi sem še imel fini italijanski Audio Analogue setup, ki niti pod razno ni bil poceni. Ko sem mu dal side by side takrat najnovejši digidagi, v bistvu takrat prvi predstavnik "new generation D klase", se mi je odprl nov svet. |
Kolega ima Audio Analogue CDP. S preskočenim ojačanjem. Drug svet. Prej tak, kot ti opisuješ(mehak, kao analogni), potem odprt, neagresiven ... Si ti naredil kak poseg na CDPju?
Ups, kot laik ... ali se to lahko pri vsakem CDP naredi !?  |
Z dovolj spretnosti in znanja je možen poseg v vsak CD player, je pa vprašanje rezultata, ali se to splača.
Kljub temu, da nisi strokovnak na tem področju, si lahko ogledaš stran od Lampizatorja.
http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/CD_ALPHABETICAL.html |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
multiscan
Pridružen/-a: Čet Avg 2008 18:00 Prispevkov: 43 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
| multiscan je napisal/a: | | audiofrik je napisal/a: | verjami svojim ušesom in ne podatkom ali temu kaj kdo reče, če ti je bil stari Benytone bolj poslušljiv je to zelo verjetno res, ni bil kak presežek ampak solidno narejena komponenta iz časov ko je Marubeni korporacija poskusila prodreti tudi v audio, naredila blagovno znamko Benytone in par preverjenih dizajnov spravila v svoja ohišja, spomnim se njihovih 200w zelo poceni končnih stopenj, za zelo malo denarja nekaj muzike....prav verjamem da danes Marantz oz tiste grupacije ki so kupile Marantz blagovno znamko ki ima z starim znanim Marantzom toliko kot jaz z..... v impozantni škatli prodajajo 5x100w -beri 5x10 w v enem čipu z 100w swicherskim napajanjem za vse skupaj zato zvok...
Zvočniki res imajo nekaj vpliva oz kombinacija gre ali malo manj skupaj ampak če je ojačevalec zanič na novih ali starih ne bo kaj prida igral |
Prišel sem do spoznanja, da mi v bistvu fali LOUDENESS funkcija......ki jo je mogoče najti samo na starejših zadevah
Jah teh novih 100W, no celo 7x 100|W je mal dvomljivih. Zvočnika enostavno ne zapojeta
Razmišljam,
če na preout iz receiverja priklopim ojačevalec, integrirca, mogoče kako starejšo zadevico, ki jo je mogoče dobit za par 10€. Glede na blefirane moči receiverjev bi verjetno z integrircem pridobil na zvoku?
Verjetno je treba samo jakost na začetku nastavit na integrircu, potem pa bi jakost uravnaval preko receiverja. Bi to šlo? Se povavi problem dveh predampov? (receiver ter integrirec)? Ali ta preblem reši "pure direct" na receiverju?
Menda je vsaj vgrajen preamp kolikor toliko uredu in niso škrtalili preveč tako kot pri ojačevalcu  |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
multiscan
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 11:07 Naslov sporočila: |
|
|
| multiscan je napisal/a: | | audiofrik je napisal/a: | verjami svojim ušesom in ne podatkom ali temu kaj kdo reče, če ti je bil stari Benytone bolj poslušljiv je to zelo verjetno res, ni bil kak presežek ampak solidno narejena komponenta iz časov ko je Marubeni korporacija poskusila prodreti tudi v audio, naredila blagovno znamko Benytone in par preverjenih dizajnov spravila v svoja ohišja, spomnim se njihovih 200w zelo poceni končnih stopenj, za zelo malo denarja nekaj muzike....prav verjamem da danes Marantz oz tiste grupacije ki so kupile Marantz blagovno znamko ki ima z starim znanim Marantzom toliko kot jaz z..... v impozantni škatli prodajajo 5x100w -beri 5x10 w v enem čipu z 100w swicherskim napajanjem za vse skupaj zato zvok...
Zvočniki res imajo nekaj vpliva oz kombinacija gre ali malo manj skupaj ampak če je ojačevalec zanič na novih ali starih ne bo kaj prida igral |
Prišel sem do spoznanja, da mi v bistvu fali LOUDENESS funkcija......ki jo je mogoče najti samo na starejših zadevah
Jah teh novih 100W, no celo 7x 100|W je mal dvomljivih. Zvočnika enostavno ne zapojeta
Razmišljam,
če na preout iz receiverja priklopim ojačevalec, integrirca, mogoče kako starejšo zadevico, ki jo je mogoče dobit za par 10€. Glede na blefirane moči receiverjev bi verjetno z integrircem pridobil na zvoku?
Verjetno je treba samo jakost na začetku nastavit na integrircu, potem pa bi jakost uravnaval preko receiverja. Bi to šlo? Se povavi problem dveh predampov? (receiver ter integrirec)? Ali ta preblem reši "pure direct" na receiverju?
Menda je vsaj vgrajen preamp kolikor toliko uredu in niso škrtalili preveč tako kot pri ojačevalcu  |
Zdi se mi, da mi v bistvu fali le LOUDENESS funkcija, tipka, ki je pri novejših zadevah ni  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
| multiscan je napisal/a: |
Zdi se mi, da mi v bistvu fali le LOUDENESS funkcija, tipka, ki je pri novejših zadevah ni  |
Še vedno v prodaji Vincent SV-236MK Ima tipko LOUDENESS. Verjetno še kakšen model.
Glasbo običajno poslušam pri izklopljenih funkcijah kot so tonske kontrole in loudnes. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
multiscan
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
| jože je napisal/a: | | multiscan je napisal/a: |
Še vedno v prodaji Vincent SV-236MK Ima tipko LOUDENESS. Verjetno še kakšen model.
Glasbo običajno poslušam pri izklopljenih funkcijah kot so tonske kontrole in loudnes. |
Super,
ampak tale je deleč čez moj budget  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
multiscan
praviš, ampak tale je deleč čez moj budget
kaj pa Pioneer A-30 ima loudness in še možnost priklopa na AV reciver tako kot je bilo omenjeno nekaj postov nazaj. Če malo pobrskaš po netu ga dobiš za 240€.
Tudi yamaha ima loudness naprimer A-S500 tudi nov vendar mislim da brez HT bypas vhoda. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2013 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Zvok nekoč in danes.
Nekoč je tudi meni bil loudness všeč - je progresivno dvigal base. Se pravi ne vse base enako, ampak največ tiste najbolj globoke, pa potem višje kot gre, manj ojača. Skoraj kot bi dodal dober subwoofer.
Danes tega ne potrebujem, ker to zvočniki zmorejo brez te funkcije.
Poceni ojačevalec ki gre res lepo na najgloblje base z odlično kontrolo je SystemFidelity SA300. Če ga kombiniraš z MonitorAudio RX6 samostoječimi zvočniki dobiš tisto, kar ti je pri loudnessu všeč! Transparenten bas ki gre globoko (za to klaso zvočnika in tudi veliko dražji stežka to zmorejo) ki se oglaša kadar je potrebno, ne da ves čas momlja in s tem umaže višje base.
To lahko trdim, ker imam doma MA Gold20, ki je zelo podobne konstrukcije kot RX6, le da je bolj prefinjen v višjih legah. Tudi SA300 ojačevalec je doma kot rezervni (za razne eksperimente). Ta kombinacija na najnižjih basih gre bolje skupaj kot Krell X400. Le primerne zvočniške kable moraš dati. Basi taki, kot jih redko, redko slišiš v komercialni klasi in tudi malo višje. Je užitek poslušati tudi popularno moderno glasbo, disko (uau, spomin na mojo mladost, to moram imeti stalno pri roki) in rock. Te zagunca. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2013 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
multiscan
|
Objavljeno: Tor Avg 13, 2013 20:40 Naslov sporočila: |
|
|
Jah, da spet malo pobezam v temo, po dolgem času še vedno v dilemi. Kaj storiti. Močno se nagibam k vintage integrircu, ki bi ha priklopil na HT, pa vendarle nebi želel imeti šibkejšega izvora, kot ga imam sedaj.
Trenutno je v AVR ojačevalec 7x100W, za katerega smo že ugotovili da ni ravno 7x100W.
Vintage ojačevalci imajo podanee moči v RMS ali pa DIN-u, teh 7x100 pa je tako ali tako privlečenih za lase.
Če vzamem vintage integrirca 40-50W RMS al DIN.....verjetno ne bom na izgubi moči ali pač? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 10:39 Naslov sporočila: |
|
|
| multiscan je napisal/a: | Jah, da spet malo pobezam v temo, po dolgem času še vedno v dilemi. Kaj storiti. Močno se nagibam k vintage integrircu, ki bi ha priklopil na HT, pa vendarle nebi želel imeti šibkejšega izvora, kot ga imam sedaj.
Trenutno je v AVR ojačevalec 7x100W, za katerega smo že ugotovili da ni ravno 7x100W.
Vintage ojačevalci imajo podanee moči v RMS ali pa DIN-u, teh 7x100 pa je tako ali tako privlečenih za lase.
Če vzamem vintage integrirca 40-50W RMS al DIN.....verjetno ne bom na izgubi moči ali pač? |
Sedanji rezultat pri tebi - te moti pri gledanju filmov ali poslušanju glasbe brez slike?
Osebno sem proti enotnemu sistemu za oboje - audio in video hkrati - če ni dovolj denarja (vsaj 3000€) za tak sistem. Razen če te navadna stereo reprodukcija ne briga preveč - kar pa tvoji posti dokazujejo da pri tebi ni tako (hrepenenje po fascinantnem zvoku..)
Po mojem prepričanju prej prideš do rezultata če nabaviš namenske naprave - suraund za HT in stereo za glasbo brez slike.
Po mojem mnenju je pri HT-ju zvok v drugem planu. Je pomemben, a nikoli ga ne moreš poslušati s tako veliko pozornostjo kot pri golem audiu. Glavnina pozornosti je ipak na sliki - zatorej kakovostne zahteve do zvoka gredo v drugi plan - pomeni da si zadovoljen z manj dobrim rezultatom kot pri stereu samem kot takem.
Obstaja tretja pot - da je HT priključen samo na stereo ki je optimiran za audio. Tukaj me bodo linčali HT puristi: a jaz odgovarjam v stilu pregovora - meglio soli che mal accompagnati (bolje sam kot v slabi družbi).
Moč ojačevalca je v povezavi z izkoristkom zvočnika. Če daš 50W na Klipsch Heresy (96dB z enim vatom) je moč ubijalska - ozvočiš eno izolsko ulico dol, do konca. Če pa privežeš na kable mini zvočnik (83dB/W in še to samo od srednjih tonov navzgor) pa boš prej skuril malčka kot bo kaj spravil iz sebe. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Čet Avg 15, 2013 11:09; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|