| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
NORDIC
Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26 Prispevkov: 124 Kraj: Vetrno
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Bwaze je napisal/a: | | Ni pa sorbothane, tisto se sploh ne odbije... |
...kar pa tudi ni najboljše.
Hvala, Berni.
LP, Z |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
| NORDIC je napisal/a: | | Bwaze je napisal/a: | | Ni pa sorbothane, tisto se sploh ne odbije... |
...kar pa tudi ni najboljše.
Hvala, Berni.
LP, Z |
Sorbothane ima baje premajhen Q , zato je njegova uporabnost v spodnjem področju omejena. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Feb 23, 2013 09:06 Naslov sporočila: |
|
|
Huh, sem šel točno malo brskat po predalih. Pred kakimi petnajstimi leti mi je kolega dal gumijaste krogle, ki so se uporabljale za pranje perila. Sem vrezal na pol in preizkušal pod komponentami. Žal je zvok bil vedno bolj spacan kot kaj druga. Pri pozkušanju raznih nog, sem sam vedno pristal nazaj na osnovnih. Kot je že večina pravilno ugotovila, skoraj vedno nekaj pridobiš, na drugi strani pa izgubiš. Je kar hudičeva naloga menjava teh nog, čeprav zgleda enostavno. So pa te, ki jih je omenil Berni zelo zanimive. Hvala za namig!
Lp,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 23, 2013 10:33 Naslov sporočila: epidauro |
|
|
EPIDAURO SERIE III
 _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 23, 2013 11:12 Naslov sporočila: |
|
|
Žogice skokice uporabljam že vrsto let pod ojačevalcem in tale tema me je napeljala da malo probam še drugje. Dal sem jih pod lampaški preamp, kjer sem imel do sedaj Solid tech podstavke, kjer vse stoji na fedrih.
Na skokicah je zvok postal bolj siten, manj basov, struna na kitari je zvenela bolj sterilno. Seveda je pa razlika v ceni. _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Feb 23, 2013 13:58 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | Žogice skokice uporabljam že vrsto let pod ojačevalcem in tale tema me je napeljala da malo probam še drugje. Dal sem jih pod lampaški preamp, kjer sem imel do sedaj Solid tech podstavke, kjer vse stoji na fedrih.
Na skokicah je zvok postal bolj siten, manj basov, struna na kitari je zvenela bolj sterilno. Seveda je pa razlika v ceni. |
Skokice imajo premajhen Q in ravno zaradi tega slabše delujejo v spodnjem področju. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 23, 2013 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor, točno to se je slišno pokazalo na testu, samo tisti trd udarec kitarske strune pa mogoče ni tako napačen?
Bo treba malo iti poslušati v živo.  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Feb 23, 2013 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
Meni najljubši je se vedno grafit, kot podloga pod komponente na dobri leseni podlagi, kot primer javor, vezana plošča, oreh... in na komponentah egzotika kot cocobolo, mpingo, bron. V preteklosti sem uporabljal tudi kamen ali bolj podrobno plošče tehničnega marmorja in je bilo vse tako bolj na stekleni strani- hladno in razni polimeri niso ne vem kaj.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
Sem šel v drugo skrajnost !
od 1985 leta ko sem začel eksperimentirati s konicami, kasneje tudi z drugimi pripomočki, mizicami, ki sva jih s Castorjem kakšno leto tudi izdelovala in prodajala, pa do preloma tisočletja, ko sem potegnil črto in rekel - dosti te paranoje !
Odrekel sem se stalnemu guslanju, menjavanju podlog in eksperimentom. Res vse sloni na mizici domače konstrukcije - to je tudi vse. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
3000ES
Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19 Prispevkov: 228 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | ... ko sem potegnil črto in rekel - dosti te paranoje !
|
He, he, nekam znano tole.
Pa ne le podlage, temveč kar vsa ta hajfijevska "voodoo" krama je letela iz glave.
In danes je mir. In prostor za glasbo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 10:45 Naslov sporočila: |
|
|
| 3000ES je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | ... ko sem potegnil črto in rekel - dosti te paranoje !
|
He, he, nekam znano tole.
Pa ne le podlage, temveč kar vsa ta hajfijevska "voodoo" krama je letela iz glave.
In danes je mir. In prostor za glasbo. |
Tudi jaz sem šel skozi fazo strastnega ekspirimentiranja, sledila je faza umiritve in posvečanja glasbi.
Fino je, če potem sledi še sinteza, ko je na prvem mestu uživanje v glasbi, obenem pa ti predstavlja veselje in zadovoljstvo tudi "štimanje" sistema (allegro ma non troppo)  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07 Prispevkov: 588 Kraj: laško
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | ...mizicami, ki sva jih s Castorjem kakšno leto tudi izdelovala in prodajala... | A so bile to Golden Cut mizice? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
| matej je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | | ...mizicami, ki sva jih s Castorjem kakšno leto tudi izdelovala in prodajala... | A so bile to Golden Cut mizice? |
Jap. Sicer uporabljam širšo izvedbo z eno poličko manj. Je vidna na sliki vertikalnega gramofona od predlanskega sejma. Vertikalec je širok 600mm in bi ne šel na GC mizico. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07 Prispevkov: 588 Kraj: laško
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 15:37 Naslov sporočila: |
|
|
Aha, se mi je zdelo, da bo tako. Tam nekje v zgodnjih devetdesetih sem v Ljubljani slučajno nabasal na predstavitev teh mizic. Bile so mi všeč, vendar razstavljalec ni imel ravno veliko informacij o njih, rekel je samo, da jih izdeluje nek gospod z obale. Igrali so minimonitorji (res majhni), ki so akustično uporabljali tudi volumen stojala, če se ne motim. Lepi spomini…
Kje pa se da videti sliko iz sejma? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
Na moje veliko veselje od gospoda Rudija dobil na probo luštne žogice.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|