| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 12:30 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: |
Acoustic Revive- single core kabel. Sicer je dražji, pa vseeno! |
To ima canyon audio? Mogoče veš ceno za meter? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 14:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: |
Acoustic Revive- single core kabel. Sicer je dražji, pa vseeno! |
To ima canyon audio? Mogoče veš ceno za meter? |
Najbolje, da vprašaš Simona(Canyon). Mogoče ima kak meter viška? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2009 18:06 Naslov sporočila: |
|
|
Od danes sem spet bogatejši za novo izkušnjo:
Sistem lahko igra dobro ali slabo, da pa igra res slabo pa potrebuješ pravi kabel
| DAVOR je napisal/a: | Me pa zanima če je kdo poskusil kable diy iz recimo tritec žice ali pa folije. Namreč kupiš folijo za kretnice razdreš pa nardiš kabel... enako tritec... probat ni greh |
No, lahko poročam o "poskusu" z tritec žico.
Na basih igra odlično, na visokih pa.. V mojem sistemu obupno. Mogoče bi pasalo kakemu mehkejšemu sistemu. Meni je vse skupaj zvenelo kot recimo efekt kovinskega visokotonca. Na zvočnikih z svilenim visokotoncem je že začelo piskat in sikat, ko pa sem poskusil na JBLi (serija ti), pa je dobesedno skoraj cingljalo. No go. Neposlušljivo, prav.. neprijetno na dolgi rok. Trenutno imam na basih tritec, na visokih tonih pa navaden bakren kabel za euro in pol na meter.. Pa igra bolje kot tritec. Seveda v tem sistemu..
Upam da bodo kmalu sredstva za nek povprečen kabel. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
statusquo
Pridružen/-a: Čet Jul 2008 18:42 Prispevkov: 20 Kraj: Galicija
|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2009 02:31 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav!
V kratkem dobim hišni kino, ki bo sestavljen iz:
AV sprejemnik Onkyo TX-SR607
Heco CELAN-700/palisander
HECO Victa-500/palisander
+ center ter nizkotonc HECO Victa
Sedaj pa potrebujem pomoč pri izbiri kablov za zgoraj omenjeni sistem.
Torej kaj priporočate za nekje 200€!
Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/821-525 |
|
 |
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45 Prispevkov: 188 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2009 07:56 Naslov sporočila: |
|
|
| statusquo je napisal/a: | Lep pozdrav!
Hvala! |
Odlična izbira zvočnikov!Jaz imam HECO CELAN 700 in sem z njimi zelo
zadovoljen,pa še poceni so.Tako ,da jih priporočam,dokler jih imajo še. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
statusquo
|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2009 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja sem jih včeraj naročil, imajo pa še samo nekaj parov! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Avg 31, 2009 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
| statusquo je napisal/a: | Lep pozdrav!
Hvala! |
Heco Celan 700 imam priklopljene na BiAmp na podoben ojačevalec - Denon AVR-1906 s 4x2m kabli Van Den Hul - CS - 122 HYBRID, probal še s kabli original od Jamota neznane serije preseka 3,0mm, Van Den Hul - Clearwater, Clearline in Snowline, pa so mi tile Hybrid dali najbolj všečen rezultat.
Vsi ti kabli so v tvojem cenovnem rangu, je pa dobro probat, če se da zaradi individualnih referenc.
Nazadnje urejal/a igorm Pon Avg 31, 2009 15:03; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Avg 31, 2009 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
| statusquo je napisal/a: |
Hvala! |
Van den Hul je relativno lahko dobit v SLO, ker jih imajo v Big Bangu. A moje izkusnje z njimi so bile zelo slabe. Ko sem kupil zvocnike Canton Vento, sem si v Big Bangu sposodil Van Den Hul D352 Hybrid, ki so kao visji razred od teh 122. Vendar sem jih kmalu vrnil nazaj, saj zo zvocniki spilali totalno zademfano. Manjkal so visoki toni, bas je bil razmazan, vokali mrtvi. Poskusil sem pa pol se od frenda Audioquest Indigo Blue, to so starejsi kabli, nove ne dobis vec. So zlo fajn in muzikalicni. Cardas Crosslink 1S, ki so bili podobni prejsnjim, te sem celo kupil second hand in jih imel nekaj mesecev. Nordost Blue Heaven, no te sem si sposodil od frenda in so bili najboljsi, ampak so dragi. No preko Ebaya Uk pa sem pol ubodel en razred nizje in sicer Nordost Super Flatline Gold MKII biwire razlicico.
Ti kabli pa veliko razodenejo, povecajo stage sirinsko, globinsko in visinsko, ti dajo ogromno mikro detajlov, bas postane natur. So zelo podobni Blue Heavnom. V glavnem jim lahko pripisem zelo veliko, da mi trenuten sistem spila zelo solidno. Second hand iz GB se za moje pojme najbolj splaca. Kabel je tako pasiven element in je moznost okvar najmanjsi.
Pred dokoncnim nakupom ti svetujem, da si jih skusas sposodit nekaj, pa bos slisal razlike in bos videl v katero smer zelis furat zvok.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Avg 31, 2009 17:41 Naslov sporočila: |
|
|
| delfincek je napisal/a: | Van den Hul je relativno lahko dobit v SLO, ker jih imajo v Big Bangu. A moje izkusnje z njimi so bile zelo slabe. Ko sem kupil zvocnike Canton Vento, sem si v Big Bangu sposodil Van Den Hul D352 Hybrid, ki so kao visji razred od teh 122. Vendar sem jih kmalu vrnil nazaj, saj zo zvocniki spilali totalno zademfano.
|
@ statusquo
Kar se zvočniških kablov tiče imam tudi jaz enako izkušnjo kot delfinček in sicer z modelom biwiring "the snowtrack". Vse kaže, da ima večina VdH zvočniških kablov (vsaj tistih cenejših), tak karakter. Priporočam, da pred morebitnim nakupom VdH kabel prej obvezno preizkusiš na svojem sistemu, da ne boš razočaran nad morebitnim zgrešenim nakupom. Sicer pa se raje ozri za kakšnimi Kimberji, Audioquesti, Silent wire, Straight wire, kar vse lahko dobiš pri slovenskih zastopnikih. Da pa to ne izpade kot omalovaževanje in antipropaganda do omenjenega proizvajalca, pa naj za zaključek še povem, da pa imam interkonekt D102 mk III, z katerim pa sem mnogo bolj zadovoljen, kot pa sem bil z zvočniškim kablom "the snowtrack", ki sem se jih razmeroma kmalu znebil. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
statusquo
|
Objavljeno: Pon Avg 31, 2009 17:41 Naslov sporočila: |
|
|
Res Hvala! Kakšne so pa kaj vaše izkušnje z Monster kabli?
Edit: se opravičujem gre za Monster XP!
Nazadnje urejal/a statusquo Pon Avg 31, 2009 18:25; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
11duc
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40 Prispevkov: 84 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Avg 31, 2009 17:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Vsi VDH kabli razen dveh izjem delajo zaprto, oziroma zapirajo visoke in mehčajo bas. Kaj se tiče monsterja , je dvisno o kateremu kablu govoriš, načeloma so monster kabli bolj dinamični, malo dodajo atmosfere. Poglej po oglasih, se bo našo kak boljši kabel za enak denar kot si pripravljen vložit v novega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
11duc
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40 Prispevkov: 84 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Avg 31, 2009 17:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Komaj zdaj em pogledal, za 200euro že dobiš odličen rabljen zvočniški kabel kateri presega kvaliteto komponent katere imaš v sistemu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Sep 01, 2009 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, za par zvočnikov že, samo on jih mora priklopit še tri (center + zadaj) in to vsaj dva na večji razdalji, kot sprednja.
Ocenjevati kable je isto kot zvočnike - deset ljudi, deset različnih mnenj s končno oceno nekje po Gaussu
Saj se da probat. Meni VdH Hybridi nič "zadamfano" ne špilajo, so pa sigurno kakšni Electraglide, SilentWire ali kaj podobnega boljši od teh VdH. Moja izkušnja je solidna in je v okviru 200€ za priklopit 5 zvočnikov na standardni razdalji. Je pa res, da se rabljenega da dobiti kar nekaj in precej ceneje kot novo. Le zahteva malce več časa za iskanje.
Probat treba, ni kaj ali pa se zgolj omejit na kakšne teste in naša mnenja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Sep 01, 2009 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Prednji par se splaca dat na dva ornk kabla. No js imam se na centru istega, ker tu pac veliko prihaja ven ob gledanju filmov in je dialog mal bolj spucan tako. Za zadnji par mam pa navadni audio kabel, ker tu pa so ze razdalje, saj je furan dalec naokrog pod lajstnami, parketom pod njim, to sem vgradil ob prenovi stanovanja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Sep 01, 2009 18:10 Naslov sporočila: |
|
|
| delfincek je napisal/a: | | Prednji par se splaca dat na dva ornk kabla. No js imam se na centru istega, ker tu pac veliko prihaja ven ob gledanju filmov in je dialog mal bolj spucan tako. Za zadnji par mam pa navadni audio kabel, ker tu pa so ze razdalje, saj je furan dalec naokrog pod lajstnami, parketom pod njim, to sem vgradil ob prenovi stanovanja. |
+1
Sprednji zvočniki si zaslužijo boljši kabel, za zadaj ni nek problem.
Je pa tako, osnovne kable že imaš? Ker potem je malo lažje, ker že takoj več ali sistemu kaj manjka, ter se na podlagi tega odločiš za druge kable. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|