| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Roogi58
Pridružen/-a: Čet Jul 2010 11:02 Prispevkov: 92 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Malo šale vmes ne škodi.
Žal smo prisiljeni večinoma živeti z elektriko, ki jo imamo in jo drago plačujemo. Šele ko je zmanjka vidimo, kako je pomembna, pa čeprav slaba in draga.
Ko sem služil v Jugo vojski kot teleprinterist, smo imeli na terenu na starem Tamo-ovem tovornjaku takšne agregate, da smo lahko napajali vse aparate s kuhinjo vred za cel bataljon.
Škoda, da tak tovornjak občasno ni naprodaj na Ebayu. _________________ Viablue-Slovenija |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 761 451 |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče agregatov in elektrike nasploh so TRM Elektronika iz Medvod pravi carji.
(http://www.trm-elektronika.si/)
Njihove agregate občasno uporabljamo na koncertih, sicer pa jih tudi prodajajo.
Naredijo najbolj zapletene napeljave in sami proizvajajo energetske omare.
Ker pa so tudi audiofili in celo proizvajajo lastne lampaške ojačevalce (http://www.trm-audio.si/) bi se verjetno dalo dogovoriti tudi za kakšno ultimativno high end električno instalacijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 12:54 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | LP
Ja pri "motnjah" ni heca ...
Za mojo AG poslušalnico imam od glavne razdelilne omare stavbe, do moje elektro omarice povlečen hudo predimenzioniran kabel, ki bi lahko napajal konkretno manjšo proizvodnjo ... Vmes nobenega porabnika ... Od moje el. omarice, namenski audio kabel, posebaj pa za druge moje porabnike ...
Pa glej ga hudiča... Na stavbi zunaj blizu mojega prostora okvarjena neonska reklama (ki se napaja iz drugega vira) je ob prvem nalivu švasalo, iskrilo in samo trenutek je bil potreben pa je šel DAC rakom žvižgat ...
Je potrebno pazit nanje, že zelo odlajeno bliskanje lahko povzoroči utripanje lučk in posledično kaj hujšega ... ... |
Pri vas na Krasu je katastrofa z elektriko. Ko sem delal dve leti za Alukomen (v Komnu) sem v enem poletju doživel toliko električnih mrkov, kot jih na Tomosu nisem 20 let. Vsaka najmanjša nevihtica v daljavi - že je žmigalo kot semafor. O stabilnosti toka raje ne bi. V pogovoru z domačini sem slišal zgodbe iz divjega zahoda kar se elektrike tiče. Skurjeni telefoni, televizorji, računalniki, modemi - vsem prenapetostnim zaščitam v brk. Eni so si dali po dve zaščiti v serijo - brez uspeha, je scvrlo vse.
Na divjem zahodu (ups, Krasu) preživiš samo z lampašem. So relativno imuni na nihanja napetosti, kot motnje in strele (to slednje kadar je ugasnjen lampaš, ne med delovanjem).
Rešitev? Solarna elektrarna ki podnevi višek energije uporabi za črpanje vode v vodni stolp, kateri ponoči napaja turbinico za elektriko. Tako bi dan in noč imel svojo elektriko. Podnevi bi poslušal Magneplanarje ali SoulSonice s kilovatnimi ojačevalci, zvečer Altec s single endedom 2A3 s par vati.  |
Uh, dajmo nehat s solarnimi elektrarnami, ker če ne, nam bo država ukinila še tistega malo subvencij ki jih daje zanje.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Janko1
Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01 Prispevkov: 101 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 13:04 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a Janko1 Ned Mar 24, 2013 09:41; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: |
Njihove agregate občasno uporabljamo na koncertih, sicer pa jih tudi prodajajo. |
Malce OFF Topic, ampak vseeno....
Nomad, če ni slučajno "strogo zaupno" kakšno vrsto produkcije ozvočujete in katero opremo uporabljate.
LP
Vintagesonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | nomad je napisal/a: |
Njihove agregate občasno uporabljamo na koncertih, sicer pa jih tudi prodajajo. |
Nomad, če ni slučajno "strogo zaupno" kakšno vrsto produkcije ozvočujete in katero opremo uporabljate.
LP
Vintagesonic |
Trenutno sem samo promoter, prej sem se ukvarjal tudi neposredno s produkcijo - ozvočenje, sistemi za klube, staging, video, postavitve sistemov za DJe ... - s pro audiem se bom ukvarjal še naprej, se ravno dogovarjam in zato trenutno ne morem reči nič konkretnega.
Delam pa vse vrste koncertov od stadionskih do klubov, večinoma pa Hala Tivoli, Križanke, Kino Šiška. Rock, etno, elektro, metal - vse popularne zvrsti, občasno pa še kakšno klasiko. Pa tudi prireditve za naročnike, kot recimo X-plosion of Fun pred leti v KG. Zadnji koncert je bil Slash.
Za ozvočevanje najemamo Festival Novo Mesto (http://www.festival-nm.com/en/) - oprema je Meyer Sound / Midas. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | | vintagesonic je napisal/a: | | nomad je napisal/a: |
LP
Vintagesonic |
Trenutno sem samo promoter, prej sem se ukvarjal tudi neposredno s produkcijo - ozvočenje, sistemi za klube, staging, video, postavitve sistemov za DJe ... - s pro audiem se bom ukvarjal še naprej, se ravno dogovarjam in zato trenutno ne morem reči nič konkretnega.
Delam pa vse vrste koncertov od stadionskih do klubov, večinoma pa Hala Tivoli, Križanke, Kino Šiška. Rock, etno, elektro, metal - vse popularne zvrsti, občasno pa še kakšno klasiko. Pa tudi prireditve za naročnike, kot recimo X-plosion of Fun pred leti v KG. Zadnji koncert je bil Slash.
Za ozvočevanje najemamo Festival Novo Mesto (http://www.festival-nm.com/en/) - oprema je Meyer Sound / Midas. |
Odlično. Torej kar nekaj izkušenj iz prve roke.
Želim ti veliko "delovnega" zadovoljstva in profesionalnih izzivov tudi v bodoče.
LP
Vintagesonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Roogi58
Pridružen/-a: Čet Jul 2010 11:02 Prispevkov: 92 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 14:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Kar se tiče motenj in kvalitete pa morda tole. Vse varčne žarnice, ki jih imate v bližnji in daljni okolici vam povzročajo izredna popačenja napetosti. Ko smo testirali varčno in klasično žarnico je prisotnost višjeharmonskih komponent zelo narasla v primeru varčne žarnice. Oblika toka ni bila niti blizu sinusu. |
No, lepo si me potolažil. V hiši imam le varčne. Bom moral poslušati podnevi ali ob svečah.
Pri meni je elektrika itak zanič. Sploh, ker imam tudi kurjavo na elektriko. Ker so se mi precej kvarili termostati za el. talno gretje, sem naročil meritve in napetost niha med 180-230V, da o razni nesnagi v vaškem omrežju sploh ne govorim.
Potem so malo "dvignili" najbližji transformator, pa ni kaj dosti pomagalo. Izboljšave oz. investicije v omrežje po njihovih besedah niso predvidene vsaj 8 let.....itd. itd.
Skratka živa žalost. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 761 451 |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Janko1 je napisal/a: |
Kar se tiče motenj in kvalitete pa morda tole. Vse varčne žarnice, ki jih imate v bližnji in daljni okolici vam povzročajo izredna popačenja napetosti. Ko smo testirali varčno in klasično žarnico je prisotnost višjeharmonskih komponent zelo narasla v primeru varčne žarnice. Oblika toka ni bila niti blizu sinusu. |
Zato sem si, ko sem bil v Bosni, kupil cel arzenal navadnih žarnic.  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Ma dej mir, menda se ne bomo prilagajali na Bosno???? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6262 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
Sem probal varčne žarnice in znorel z njimi. Poleg tega da pregrevajo grlo in cvilijo imajo svetlobo za en k.
Vse sem dal halogenke. Te se še dobijo v Merkurju (General Electric) po 1,5€. Osram (da ga ni sram) hoče duplo denarja, ko jih šiša. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: |
Uh, dajmo nehat s solarnimi elektrarnami, ker če ne, nam bo država ukinila še tistega malo subvencij ki jih daje zanje.
lp |
Skrajni cajt, da država zmanjša subvencije, tako kot je storila to Nemčija.
Kot prvo, se mi zdi škoda naše pokrajine,da jo zatrpamo z sončnimi celicami. Poleg tega, subvencije sofinanciramo vsi porabniki el. energije, žal pa 90% denarja gre v države proizvajalke panelov kot npr. Kitajska. Sedaj smo ravno priča, ko je država zaradi naivnosti popustila sončarskemu lobiju in more sedaj zaradi zakona za 300% podražit prispevek za modro energijo za industrijske porabnike
Pole tega...paneli najbolj "filajo" omrežje ravno takrat, ko je elektrike dovolj. Jutranje in večerne "špice" ne pokrivajo. Poleg tega je tu problem z požarno varnostjo, statično obremenitvijo, varnost modulov pred razelektritvami, razpršenostjo energije, da reciklaže nie omenjam...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mito11
Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06 Prispevkov: 152 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 16:40 Naslov sporočila: |
|
|
| audio_holic tako je to, ko vodijo energetsko politiko banke in pokvarjeni politiki. Zapomnite si, da današnji obnovljivi viri enegije obstajajo samo zato, da multinacionalke in banke nategujejo in lupijo rajo. Še nekaj si zapomnite, še vsaj 30 let bodo glavni vir električne energije termo in jedrske elektrarne v obliki kot jih poznamo danes. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041955456 |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 16:48 Naslov sporočila: |
|
|
Vsako stvar se da tako prikazati, da je nekomu trn v peti.
Vetrne elektrarne tudi ne sme biti, ker moti ptice.
Lahko pa kurimo ptice nad dimniki TEŠ in podobnimi.
 _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 17:04 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Vsako stvar se da tako prikazati, da je nekomu trn v peti.
Vetrne elektrarne tudi ne sme biti, ker moti ptice.
Lahko pa kurimo ptice nad dimniki TEŠ in podobnimi.
 |
Kot obstaja energetski lobij (znotraj katerega je več podvrst), tako obstaja tudi ekološki lobij.
Vsakemu energetiku je jasno, da brez termoelektrarn še dolgo ne bo šlo. Pa naj bodo na premog, plin ali jedrsko gorivo. Konkretne alternative še dolgo ne bo. Vetrne pa naj ostanejo v Skandinaviji...zakaj....to vedo Danci in njihov energetski dogovor z sosednjimi državami.
Se bo pa zgodila zanimiva sprememba na področju plina...nekatere države bodo storile vse, da ostanejo izvoznice, tako da bo treba v prihodnje na razne ekološke iniciative gledat najprej iz kapitalističnega, šele nato ekološkega vidika  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|