Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

3 sistemski OB, U-frame, H-frame
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
submat50

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še nekaj fotk Pass F5 in U frame leve strani.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aj, pozabil Embarassed
Če imaš možnost, priklopi F5 na bas za pokušino.

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
submat50

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 13:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom probal, sem ze razmisljal. Bom pa moral na novo nastaviti ojacanja, ker imata ojacevalca razlicne vhodne obcutlivosti. Bom napravil in porocal.

LP
Nazaj na vrh
submat50

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že napravil. F5 rabi približno eno uro, da se ogreje. Kar dobro igra, F5 da lep bas morda ga niti ne bo treba dvigniti. Sedaj moram opredeliti kaj je boljse:

opampe v aktivni kretnici
shunt napajanje aktivne kretnice
F5 na alphah namesto quada

LP
Nazaj na vrh
anton

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 13:09
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 13:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

submat50 je napisal/a:
Še nekaj fotk Pass F5 in U frame leve strani.

lp

a si tole modifikacijo kretnice slučajno opazil

http://www.mh-audio.nl/MySystem/Projects/projects.asp#OB

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-246-212
submat50

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 13:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aton jaz imam med wooferjem in zgornjim delom aktivno kretnico. Vsak del poganjam z svojim ojacevalcem. Link, ki si mi ga poslal pa ima resitev z pasivno kretnico. Ja z sem tudi poizkusil z pasivno kretnico in enim ojacevalcem, ni dobro igralo. Mislim, da je sedaj mnogo bolje.

LP Matjaz
Nazaj na vrh
submat50

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejc je napisal/a:
Malo smo pomešali pojme...
Najprej sem bil jaz prehitrih prstov, ko sem omenil potrebo po ojačevalcu z zelo majhnim damping faktorjem, tako kot me je popravil joztom...damping faktor ojačevalca mora bit čimvečji. In verjetno misliš na to.
F1 je že eden takih. Nasplošno je katerikoli pass serije F en hud tokovni ojačevalec, jaz jim pravim kar "švsaparat"
QTS je eden od parametrov zvočniške enote.

LP Jernej

Jernej ta clanek se mi zdi zanimiv. To bom sigurno enkrat probal.

http://www.passdiy.com/pdf/cs-amps-speakers.pdf

Lp matjaz
Nazaj na vrh
submat50

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 01:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem postavil nazaj Quad-e els, da napravim nove skatle za aktivne kretnice. Kako dobro to igra, koliko boljse kot moji sistemi. Eno pa sva z znancem ze ugotovila, moj sistem moras poslusati naglas, da dobis pravo zvocno sliko. To ni sistem za v blok.

Lp matjaz
Nazaj na vrh
submat50

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kljub temu raje poslušam OB. Celotno zvočno sliko ima boljso moram pa poslušati bolj naglas. Zato sem Quada zopet pospravil. Quad ne more lepo odigrati basa. Mogoce so moji tudi ze malo zmatrani. Stari so preko 30 let.

OB sem predelal tako, da je spodnji del locen od zgornjega. Ker zgornji del uporabljam tudi pri U frame je seveda ozji. Rezultat je, da del ko ni v uporabi potrebuje manj prostora za hranjenje.

Sistem sem nadgradil se z novim 18 inch wooferjem (na fotografiji). Za obcutek sem ga vgradil v neuporbljen OB, ki ga bom verjetno predelal v U frame za 18 inch woofer. Gre precej nizje kot Alpha bomo videli kaksna pa je kakovost zvoka. To bom lahko ocenil, ko bom postimal leseni del in kretnico.

LP Matjaz
Nazaj na vrh
jernejx

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 21:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kateri wufer pa si uporabil?

Jernej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
submat50

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tegale.
https://www.lautsprecherland.de/Lautsprecher-Selbstbau/Lautsprecher-Chassis/Tieftoener-%3E38cm/MHB-18-PA-Subwoofer-Lautsprecher::195.html

Sem opazil, da sem dal v enem prejsnih postov napacen link.

Lp matjaz
Nazaj na vrh
jernejx

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O hvala za link Wink

Ja zgleda zelo zanimivo, cena zelo dobra Cool

Kako pa kaj igra? Imaš mogoče kaj več podatko o tem zvočniku, Ots mogoče in mms mogoče?

Jernej
Nazaj na vrh
submat50

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vceraj sem postavil MHB 18. Prvi vtisi so zelo pozitivni.

Driver ima nizek Fs in visok QTS. Tovarniske T&S parametre si lahko ogledate na kocu te strani.

http://www.hth-lautsprecher.de/ls53.htm#b46

Imam se podatke, ki so pa pridobljeni z meritvami enega forumasa. Bom poiskal se te in jih nalimal. Poleg tega bom napravil se meritve in jih nalimal.

LP Matjaz
Nazaj na vrh
jernejx

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odlično izgleda, super Wink

Si mogoče opravil že kakšno meritev 18" ?

A igra to spodobno do 250hz ali je to preveč za njega?

Kje pa si ti postavil kretnico?

Sem te malo zasul z vprašanji Smile

Jernej
Nazaj na vrh
submat50

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem napravil se nobenih meritev. v nekaj dneh jih bom. Uporabil sem kar kretnico, ki jo ze imam 400Hz in 300Hz. Bolje je bilo 300Hz. Bom potem poizkusil se z drugimi.

Mislim, da poleg tega da gre nizje kot Alpha je se ena razlika (jaz si tako razlagam). Alpha ima okoli rezne frekvence veliko grbo. To grbo, ceprav je kretnica 4 reda, ne mores uspesno potlaciti in to se slisi. Moram raziskat ali je to to.

LP Matjaz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15, 16, 17  Naslednja
Stran 5 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu