Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Koliko je vreden tale gramofon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Roogi58

Pridružen/-a: Čet Jul 2010 11:02
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 31, 2013 20:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre za apraturo, ki ima vgrajen ojačevalec in če se ne motim, celo tuner in v bistvu gre za glasbeni center. Vsaj na sliki izgleda spodobno in dobro ohranjen. Če deluje, bi torej bilo potrebno priklopiti dva zvočnika in bi zadeva morala igrati. Seveda nekega super zvoka ni za pričakovati, pa vendrale. Bolj je to zanimivo za kake zbiralce vintage aparatur.

Gre za Lenco L-78. Zelo podoben je tudi na spodnji povezavi in s tem so vse dileme v zvezi s ceno jasne. Ta na Ebayu sicer bazira na modelu L-75, ki je v bistvu enak. Razlika je le v malenkostih, ki na zvok ne vplivajo.

http://www.ebay.de/itm/Seltenes-kult-plattenspieler-Lenco-L75-Reibradantrieb-Vollfunktionsfahig-Raritat-/251218831882?pt=Plattenspieler&hash=item3a7dcf2a0a

Osebno sem iz obeh mehanizmov (L-75 in L-7Cool z renovacijo uspel narediti kar nekaj spodobnih gramofonov. Sicer jeda je precej delov romalo v koš, precej pa jih je bilo treba narediti na novo ali celo popolnoma spremeniti.

Sicer tega ne priporočam, ker vzame preveč časa in denarja, če prav je rezultat lahko presentljiv. Če pa gre za hoby, pa se seveda izplača potrpeti in poigrati. Ampak brez ljubezni do gramofonov ne bo šlo.
tom33

Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26
Kraj: KAMNIK

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 31, 2013 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kateri grado si pa namontiral na rb 300?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041644562
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 31, 2013 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
oilpower je napisal/a:
pasuljaris je napisal/a:
če si želim doma pogledati kakšen star film - moram nabaviti celuloidno verzijo in kinoprojektor iz tistih časov?

Kaj takega bi bilo vrhunsko! Cool

Zbledel in zdrajsan celuloid in škrik-škrok zvok? Cool Question

Govorim o vintage projektorju in dobri kopiji filma na celuloidnem traku. Res pretiravam in sanjam ampak, če bi si lahko privoščil bi zagotovo imel doma mini "kino dvorano" z vso potrebno opremo in ozvočenjem Wink . Ne vem kaj bi lahko bilo boljšega za ogled filma doma?!

Glede gramofona L 87 pa tako, doma imam Lenco L 75 brez vgrajenega ojačevalca, priklopljen na enako star Onkyo in malo manj stare Altec zvočnike in jaz sem z zvokom zadovoljen, prav uživam v poslušanju vinylk fino je tudi, ker je eden redkih gramofonov, ki ima tudi 78rpm hitrost. Vsekakor je zvok iz mojega sistema prej povprečen, kot vrhunski in verjamem, da bi marsikdo vajen res perfektnega zvoka bil lahko kar razočaran. Pa vendar sem tudi jaz pri znancih poslušal mnogo novejše "boljše", dražje gramofone ter ostale komponente in bil kar zadovoljen, ko sem ugotovil, da imam jaz doma celoten sistem, ki je za tretjino cenejši pa ima vseeno boljši zvok Wink
Je pa tale L87 na slikah in v oglasu videti nekoliko "utrujen", takole na pogled je v primerjavi z mojim prav bogi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 16:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lenco je klasični idler whell pogon malo manj precizen sicer kot Garard 301,401 Thorens 124, EMT in še marsikateri, z ogromno predelave je to tudi precej dober gramofon, kot tak sam pa je vrednost zelo mala, potrebna je vsaj nova ročka in ohišje da je to spodoben gramofon, to pa stane in kar nekaj znanja je potrebno za izvedbo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu