Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ultimativna vintage orgija!!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2013 12:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

oilpower je napisal/a:
@vintagesonic

Hvala za zanimivo branje.

Plosim, Plosim Wink

Teh zgodb je še veliko, sploh če osebno poznaš nekaj živečih ljudi iz tega sveta vintage opreme ( počasi že izginjajo ali pa niso več aktivni ) ampak vedno ko pišem, se sprašujem če je večini na tem forumu to sploh še interesantno.

Mogoče si kdo od vas upravičeno misli :"čas bi že bil, da bi nehal nakladat zgodbe iz prazgodovine avdia in se bolj posvetil digitalni tehniki". Ampak te tehnologije imam že tako ali tako vsak dan v službi, tako da mi trenutno ni nek izziv za tukajšnji forum.

Povrhu vsega je tudi na temo digi-dagi veliko mlajših in bolj zagretih, ki jim ne primanjkuje znanja in volje za razširjanje pogledov in izmenjavo mnenj.

Če se pa občasno kaj zaiskri, tudi ni nikakršna tragedija Wink.

Škoda se mi zdi, da ni občasno kakšega bolj "filozofskega" članka na temo estetike zvoka, glasbe, posnetkov ali akustike. Ambasador se je sicer trudil razviti temo v smeri "koloracije" zvoka, oziroma posnetkov, vendar se je na tem področju posledično z uvedbo tematike "Tube vs Digital" ( Ncore, Kronzilla) razplementela skoraj vojna. Škoda, zares škoda.

Pred časom sem imel namen replicirati na njegovo tezo " tonsko zmanipulirani glasbeni posnetki" ampak ne najdem pravega poguma, ker je tema definitivno preveč občutljiva za to okolje in bi spet podžigala negativne emocije. Nima smisla.

Svoje čase so nekaj časa poizkušali ajka, ck, nomad in Zoran ( najbrž je bil še kdo pa sem ga neupravičeno izpustil, se opravičujem) vendar so teme čisto zamrle.

Očitno je mnogo bolj interesantno ali je boljši nakup HI-END zvočnikov za 243 € ali za 387€. Po svojem tudi razumem situacijo, saj časi ravno niso primerni, da bi se razmetavalo s "cekini".

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrej

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2013 13:50    Naslov sporočila: Re: Ultimativna orgija!!!!!!!!! Odgovori s citatom

kraljmatjaz je napisal/a:

Pri italijanski DIY reviji Audiocostruzione (trenutno izhaja znotraj mesečnika Audioreview) so si omislili novo verzijo Altec 19 z modernimi komponentami (ne ALtec). Načrt je v teku, trenutno revije nimam pri roki, lahko pa v prihodnjih dneh kaj več napišem, če loga zanima.

Lp,
Miran

So tudi popolnoma spremenili koncept zvočnika in bo postal 3 sistemski: 15" bas + 8" mid + tweeter. Zato so tudi dali naslov zvočniku "Altec 19 REMIX" , nova verzija. Cilj jim je bil odpravit zvočne pomanjkljivosti, ki jih je imel Altec 19.

http://nuke.nonsoloaudiofili.com/AudiocostruzioneSpecialeTAV2012/tabid/303/Default.aspx

Nazadnje urejal/a andrej Čet Jan 24, 2013 14:20; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2013 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje pa je troblja? Brez tega skoraj ne gre
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2013 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni ne odpre!

Altec 19 Remix

Nazadnje urejal/a nek_do Pet Jan 25, 2013 22:21; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2013 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa to su prave zvučne kutije, kao nekada u SAM - svoj majstor... Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2013 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:

Teh zgodb je še veliko, sploh če osebno poznaš nekaj živečih ljudi iz tega sveta vintage opreme ( počasi že izginjajo ali pa niso več aktivni ) ampak vedno ko pišem, se sprašujem če je večini na tem forumu to sploh še interesantno.

Meni je interesantno vse kar se tiče vintage Hi-Fija, če gre za kakšno zgodbo, zanimivost, izkušnjo... pa še toliko bolje. Kako je pa z ostalo večino pa ne vem. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2013 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic...lepo si to napisal...čeprav imam nekaj kilometrine na grbi sem vesel takšnega branja...pa še zadel si bistvo skoraj 100 %...pa nisi še bil v Vklopu , a ne ?...
teli pozivi na miting resnice 6ega so malo smešni..."prinesite originale in boste spoznali resnico"...vsaka moja plošča , če odštejem bootlege , je original...tudi Jugoton ali nova remaster...menda gdo ne pričakuje da bomo nosili prve izdaje na žure...samo za info...
http://www.ebay.de/itm/261155529574?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648
antikvarijat...pardon...trgovina Vklop je odprta skoraj cel dan...tako da vsak lahko pride in posluša omenjene zvočnike...Igor ali pa kustos Samo mu bo z veseljem postregel....jaz bom šel po kosilu...upam da me ne bodo pustili pred vrati zaradi tega posta...
old school je zayebana zadeva... Laughing Laughing Laughing
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu