Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

NAD T 747 firmware

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
p206cc

Pridružen/-a: Pon Feb 2012 14:14
Kraj: Dobre-polje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 13:57    Naslov sporočila: NAD T 747 firmware Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

kot je razvidno iz naslova teme si lastim NADov reciver T 747. Na tujih forum sem zasledil, da je mogoč update firmware-a.

Sedaj pa me zanima ali je mogoče komu znano kako se tak update naredi. Po zapish na forumih sem zalsedil, da ga lahko izvedejo na servisih.

Sem tudi že sam spraševal na servisih vendar še nisem dobil nobenega odgovora.

Mogoče kdo kaj ve oziroma ali kdo pozna kakšen dober servis za NAD-a.

Hvala in lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maxxim

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 19:54

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem kako je z NAD-om,vendar jaz sem svojo Yamaho rx-v 3067 brez problema ze 2x nadgradil .Ker imam receiver priklopljen na net mi je ze sam javil za nov softver,potem pa sem sel na Yamahino stran,ga potegnil dol in ga nadgradil tako,kot mi pise v knjizici.Brez problema.Na koncu tudio napise katero verzijo imas nalozeno.Probaj tako pogledati na NAD-ovi strani
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 17:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede NAD pokliči Digitalijo oz. njihov servis.
Drugače pa je glede NAD-a stručko tudi DUEL - Bitnje pri Kranju.
Have a nice Day

Matt
piaggioitaly

Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 23:42    Naslov sporočila: NAD T 747 firmware Odgovori s citatom

....še boljši mojster Nad komponent je v Cerkljah na Gor. Video pc center se imenuje ta prodaja vse živo od Nad, Cambridge audio.... pa še odličen serviser je vem iz izkušenj.
Upam da smo ti pomagali.
l.p.
Nazaj na vrh
p206cc

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 08:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

hvala za odgovore. Pri mojem NAD-u je problem v tem, ker nima mrežne povezave zato se sam ne more nadgraditi.

Servise, ki ste mi jih svetovali pa bom preklical naslednji teden.

Sporočim ugotovitve.

Drugače se pa sam ni nihče spravil nadgrajevati podoben reciver?

lp
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

p206cc ali imas kaksen teh. problem, da zelis posodobiti firmware receiverja? Na uradni strani sem gledal pod downloads in firmwara tam ni, kar pa seveda se ne pomeni da ne obstaja. Lahko je se vedno na voljo preko pooblascenih NAD servisov. Update se ponavadi naredi preko RS232 vmesnika.
Kaj bi naj prinesel novi firmware? Ce ni kaj eksistencialno pomembnega bi izrekel le en ang. pregovor "Don't fix if ain't broken".

lp, d.
Nazaj na vrh
p206cc

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

sicer res nimam nobenega tehničnega problema, tako da sem tudi sam malo skeptičen ali naj sploh delam update, a vendar če obstaja zakaj ne Smile, škoditi po vsej verjetnosti ne more.

Bral sem da naj bi nov update prinesel biamp, pa pri nekaj novejših filmih se mi je zgodilo, da če sem vklopil dolby digital zvoka ni bilo. Res da gre za mkv-je tako da je tudi lahko kaj narobe s samo datoteko, vendar je čudno, ker mi ob preklopu na dolby digital na TV-ju reciver izpiše dolby digital (kot pri drugih filimih) samo zvoka pa ni.

lp
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,
sam bi se pred tem pozanimal v tej temi tukaj, kjer gre za uradno temo NAD T 747. Kaj uporabljas kot vir za predvajanje filmov? HTPC, prenosnik, kaj drugega? Tu je lahko vzrok kaj druga in ne receiver, da ti DD ne predvaja pravilno.

Bi pa bil moj nasvet, da se firmware ne nalaga, sploh ce to ne bo pocel pooblascen servis. Tveganje pri nalaganju firmwara obstaja in lahko se tudi zgodi, da se amp nikoli vec ne zbudi, v primeru, da ni nalozeno strokovno in s pravilnimi instrukcijami. Seveda pa bo slednji poseg tudi cenovno potrebno prevagat ali se splaca.

lp, d.
Nazaj na vrh
p206cc

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

ravno na tem forum sem bral o updatu:
http://www.avsforum.com/t/1286595/the-official-nad-t-747-owners-thread/1620

Vsekakor bi dal firmware updatat na pooblaščen servis, ravno zaradi njihove garancije na delo. Čeprav bi mi bilo škoda reciverja če bi šlo kaj po zlu, saj se ga sedaj ne da več dobiti novega, novejši model pa mi po vsej verjetnosti ne bi hotli kar dati:).

Za izvedeno sem seveda tudi pripravljen plačati, samo ne preveč.

lp
Nazaj na vrh
maxxim

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 19:54

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 15:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako,kot so ti svetovali Delfinus in ostali je najboljse,da ti to naredi uradni servis se prej pa moras premisliti,ce se ti to cenovno splaca.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu