| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | jaz sem to pred časom predlagal bratu,pa je rekel,da je s tem preveč dela in premalo zaslužka.
potem sem sam spacal neko varianto ,samo ni to to...
je pa res ,da to ohišje,če je lepo ohranjeno ali novo "naredi" receiver ali ojačevalnik..  |
Ali z zvočniki pa ni veliko dela ? kar se pa tiče zaslužka saj bi le bratu naredil ane ....on tebi...da bi ti imel zadevo tako kot se za gre ....njemu pa bi verjetno bi to tudi v zadovolstvo ane ne ? ...morda malček kot je rekel da je preveč dela (lenoba)  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
veš mr.zigy ,če si dec v malo več kot pol leta naredi iz golih sten vseljivo hišo-precej veliko in jo še opremi z novo notranjo opremo,potem najbrž ni len.plus tega sva še popolnoma renovirala ta drugo manjšo hišo,ki jo oddajamo.
kar se tiče tistih ohišij...vložek časa in denarja se ti komaj povrne ,ali pa še to ne..
letos je enostavno zmanjkalo časa za druge hece- hi-fi.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 00:03 Naslov sporočila: |
|
|
S kabineti so sami križi in težave (če jih nimaš seveda). Dejstvo je da se tega dela v glavnem mizarji izogibajo. Preveč do mm natančnega dela in premalo efekta seveda tudi finančnega. Posledično tudi na trgu lepi kabineti dosegajo tudi že ceno samih komponent. Stvari na prvi pogled zgledajo enostavno samo v resnici niso. Npr. tale je iz furniranega nekašnega iverala konusni rob pa je iz masive ter seveda vse skupaj zlepljeno, brušeno, pajcano, lakirano. Pri Američanih pa je bil popularen Oiled Walnut Finish.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 00:15 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | veš mr.zigy ,če si dec v malo več kot pol leta naredi iz golih sten vseljivo hišo-precej veliko in jo še opremi z novo notranjo opremo,potem najbrž ni len.plus tega sva še popolnoma renovirala ta drugo manjšo hišo,ki jo oddajamo.
kar se tiče tistih ohišij...vložek časa in denarja se ti komaj povrne ,ali pa še to ne..
letos je enostavno zmanjkalo časa za druge hece- hi-fi.. |
Ali je potreba da se ti zadeva povrne če delaš zase... verjtno da ne _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2012 13:01 Naslov sporočila: |
|
|
| nek_do je napisal/a: | S kabineti so sami križi in težave. Stvari na prvi pogled zgledajo enostavno samo v resnici niso.
 |
Če govorimo o enem ali dveh kosih si ne bi preveč razbijal glave. Nekaj preplačaš in zadeva je urejena. Če so potrebe po večjem številu različnih modelov se zakomplicira.
Je pa res, da na koncu zadeva nič bolje ne "špila", samo izgled je meni "lepši". Tudi ta "lepši" je lahko za marsikoga sporen. V času estetskega minimalizma nekateri prisegajo na orto techno rešitve izgleda aparatur. Jaz sem na to temo bolj starokopiten. Mogoče zato, ker sem v vsakdanjem poslu preveč obkrožen z "najnovejšmi tehnikalijami", ki pa niso vedno po mojem okusu. Vse več je takoimenovanih " black box-ov" samo z logotipi proizvajalca in displayem. Ampak saj tako mora danes biti, kajne?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Arntor
Pridružen/-a: Sre Okt 2010 15:05 Prispevkov: 4 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2012 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav! Torej, doma na podstrešju sem naletel na par Braunovih zvočnikov L2000, modelno leto '73 in par JBL zvočnikov Type l77, Lancer 77 modelno leto 82 glede na pričanja očeta Bi mogoče kdo vedel kej o teh dveh modelih? Zanimivo je, da izmed vsakega para, en par ne dela in me zanima kam bi lahko to odnesel pogledat/popravit. Me namreč resnično zanima kako zadeva zveni napram MA RX6 na Marantzu pm 7004
Slikce:
http://img577.imageshack.us/img577/2803/jblgs.jpg
http://img42.imageshack.us/img42/4061/braunw.jpg |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 203 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2012 22:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Če ti do Ljubljane ni predaleč, potem za popravilo zvočnikov toplo priporočam možakarja, ki sliši na ime Sandi. Za podrobnejše informacije ga lahko pokličeš na tel.041 699 747. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Arntor
Pridružen/-a: Sre Okt 2010 15:05 Prispevkov: 4 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2012 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 02:43 Naslov sporočila: |
|
|
Owww yeeah , that's the stuff  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 921 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Arntor je napisal/a: | Lep pozdrav! Torej, doma na podstrešju sem naletel na par Braunovih zvočnikov L2000, modelno leto '73 in par JBL zvočnikov Type l77, Lancer 77 modelno leto 82 glede na pričanja očeta Bi mogoče kdo vedel kej o teh dveh modelih? Zanimivo je, da izmed vsakega para, en par ne dela in me zanima kam bi lahko to odnesel pogledat/popravit. Me namreč resnično zanima kako zadeva zveni napram MA RX6 na Marantzu pm 7004
Slikce:
http://img577.imageshack.us/img577/2803/jblgs.jpg
http://img42.imageshack.us/img42/4061/braunw.jpg |
drug predlog pa je Raspor Zvone, Ilirska bistrica,.....izdeluje tudi svoje driverje, njegovi izdelki so tudi referencni set od ene od uveljavljenih car audio znamk
http://www.zr-speakerlab.si/ .....upam, da link dela _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 01:11 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Danes sem dobil Pioneerja SX-980 l'78-79 v odličnem stanju. Zamenjal je prejšnjega Cambridge Audia 740a l'10. Naj povem da sem prodajo / nakup opravil "na blef", v kar me je še dodatno prepričal soforumaš in novi prijatelj Milan-Piaggioitaly Hvala Milan še enkrat, ker si vse to organiziral in mi ga dostavil.
Skratka, ostal sem brez besed. Kako suveren, poln, surov in neposreden zvok. Čista analogija. Tako povozi prejšnjega novodobnega Cambridga da je kar veselje. Po moči naj bi bil tale Pioneer z 80W na 8ohm še za 20W švohnejši od Cambridga, ampak kaj ko je v praksi moč krepko na strani starca. Moje Opere Prime tako žene, brez kančka napora, kar gremo in gremo, kot buldožer čez črno gradnjo.
Zvok pa fantastičen. Ok, res da malo pod prvimi vtisi, ampak vseeno mnogo bolje kot sem si predstavljal. Še najbolj pa se razlika opazi pri klasiki. Močno je pridobilo na prostoru, globini, zvenu inštrumentov, ki so bili prej zadržani, kar momljalo je vse skupaj - proti temu zdaj seveda.
O izgledu in tistimi je*ačkimi VU metri pa ne bi ...
Evo dve slikci :

Nazadnje urejal/a habo66 Sob Dec 01, 2012 09:32; skupaj popravljeno 3 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 01:20 Naslov sporočila: |
|
|
| Uh to bi tudi mene imelo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 06:30 Naslov sporočila: |
|
|
no habo66 me veseli ,da si se pridružil v klub vintage .za klasično glasbo se ve ....rabiš zadevo z ta pravimi wati.tu pokleknejo mnogi današnji ojačevalci.jaz sem te dni dobil iz popravila marantza 2275 v lesenem ohišju.ni deloval tuner v stereo načinu in kontrole predojačevalca......kako sedaj igra zadeva....imam ene močnejše ,višje občtutjive trosistemske zvočnike mislim da okoli 95 db....gumb za volume sem obrnil max na nekje 3-4 -izklopljen predojačevalec......potres ti rečem....tudi na gramofonu ,kjer je znano ,da je potrebno včasih bolj priviti gumb za volume -glasnost....mojster miloš se je spet izkazal...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2012 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel naciljanega tudi jaz (se je prodajal na Bolhi), a sem bil malce prepozen! Vsaj zdi se mi, da gre za istega.
Lep aparat, ni kaj!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|