| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 15:06 Naslov sporočila: Izvor glasbe, ki ni računalnik |
|
|
Vem, da je že odprtih nekaj tem o ustreznem izvoru glasbe, vendar zaradi transparentnosti odpiram novo.
Tema se od ostalih razlikuje po tem, da ne želim, da je glasba shranjena na računalniku. Zakaj? Življenska doba računalnikov je spremenliva, najbol pa me moti, da traja, da se računalnik postavi in da so ti hrupni.
Želim kot cd player. izklopim, vklopim, dela, z razliko, da bi to rad delal iz kauča, ne pa da moram vstavljat cd-je.
Kaj imate doma oziroma kaj predlagate temu primernega?
Oziram se po Olive predvajalniku ali po predojačevalcu kot je M1 CLICK, ali pa kakšni drugi obliki, kjer bi muziko v lossles ali celo hd kvaliteti lahko spravil na trdi disk in jo potem priklopil na ustrezno napravo. Seveda mora biti uporabniku prijazno in zvokovno kvalitetno.
Za primer. trenutno sem svoj arhiv v flacu spravil na trdi disk in to poslušam preko popcorna. Problem je, da moram za to da izberem komad vklopiti tv in razlika v zvoku med cd in popcornom (čeprav v flac ali wma in priklopljen s digitalnim kablom (koaks)) je očitna.
Kvaliteten izvor je namreč postala šibka točka mojega sistema.
Torej prosm za predloge, če obstaja na tržišču kaj meni primernega. Lahko tudi predlogi za nakup.
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cink
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51 Prispevkov: 164 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
p/p je squeezebox touch po moje najbolje. Nanj pa priklopiš zunanji disk ali pa NAS (če že ne maraš pcjev).
edit: pa sedaj vidim da so jim kar nabili ceno odkar jih več ne delajo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
Olive je super ideja in ima dober zvok, problem je pa v zanesljivosti.
Software ima nešteto problemov in kljub novim verzijam se še po več letih pojavljajo problemi, neodzivnost, počasnost in blokiranje.
Vodenje preko daljinca ali ekrana je zamudno in neodzivno, z I app je bolje a je ta varianta zelo špartanska.
Backup Olive diska je možno uporabiti samo na Olive napravah in nikjer drugje.
Glede na ceno je slab izdelek, jaz ga ne bi nikdar več kupil(imam 4HD).  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
navi
Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57 Prispevkov: 78 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
| kaj pa kakšen DAC med popcornom in ojačevalcem/resiverjem? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 16:16 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem svoj sistem predstavil v prispevku tv in hifi kot sistem.
Mac mini je popolnoma tiho,
Ko zjutraj pridem in se z Remote na iPadu takoj postavi,
Time Capsule in Time masin ti zelo dobro skrbita za back up. To je sistemsko reseno in se ti sploh ni potrebno z back upom ukvarjati.
Jaz imam knijznico v apple formatu brez izgub na zunanjem disku, ki je priklopljen na mini mac.
Slaba stran tega sistema je, da ne podpira Flacov lahko pa naredis konverzijo v applov format. Druga za nekatere slaba stran za druge pa prednost je, da apple definira kako bos opremo uporabljal.
Zanima me kaj je po vasem mnenju slaba stran tega sistema.
Lp matjaz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
Zbirka na NASu, z kakum raid poljem, in Sonos, ter iPad.
NAS, kak tih HTPC, jriver gor ali foobar2000in iPad. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Namenski disk playerji so dragi, pa če je en disk notri, ni za varnost poskrbljeno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Apple time capsule, sonos in ipad. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 21:07 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za menja in nasvete.
cink: SB ne delajo več zato odpade. sem pa o tem razmišljal. mogoče obstaja kaj podobnega?
berni: hvala za iskreno mnenje. cena je res huda in mislil sem da to bp deluje. če so res težave hvala ker si me opozoril. ne dam 1k za to da bo štekalo.
navi: dac med reciverjem in pocornom bi mogoče lahko malenkost izboljšal zvok, če bi bil res boljši od nad-ovega daca v resiverju. dvomim da bi bila razlika očitna. problem je po mojem drugje. če imam dts file je zvok ok, če so pa klasični audi fajli pa je težava z zvokom. pa še to mi ne reši težave da moram imet za izbiro vklopljen TV.
submat50: prepral sem tvoje poste. zanimivo branje. to me je tudi spodbudilo, da sem odprl to temo.
ti imaš rešeno da je tebi ustrezno. meni tak sistem ne ustreza, ker macmini se ne postavi takoj razen če ti skozi laufa (življenska doba je potem zelo kratka) in ne želim imeti na kauču kup navlake za krmiljenje (tudi če je to ipad) ampak želim en daljinec oz smart phone. pa še predrago se mi zdi kupovati pc samo za poslušanje muzike. raje neko namensko in stabilno stvar.
dr.sah: za tvoje poste pa kritika ker so prekratki in te ne razumem , ne obvladam tvoje terminologije. zato si mi dal delo in zdaj moram na polno srfat po netu da sploh lahko kaj odgovorim oziroma vidim kaj si mi hotel svetovati.
Še enkrat pa hvala vsem za ideje  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
dr.sah
sonos misliš kot dock za ipad ali kaj drugega? Connect??? lahko razložiš kako si si zmislil?
Nazadnje urejal/a gash Sre Nov 21, 2012 21:26; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 21:15 Naslov sporočila: |
|
|
| Htpc+xbmc+xbmc remote za smartphone+kakšen pameten dac |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
halo ni PC-ja
iščemo napravo na katero priklopimo zunanji disk ali da ima interni disk in to je to.
nobenega ulaufavanja pcjev, pa serverjev ki štekajo in hrupa in navlake v dnevni sobi.
v osnovi iščemo popcorn po katerem se da brskat z smartphonom pa da zvok ni zadušen ali nekaj kot je olive pa da deluje stabilno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Glej, najbolj stabilen, oz itredno stabilen je Sonos player. Tega odlično krmiliš z ipadom, ali kako drugo smart aparaturo. Muziko pa imaš na kakem mrežnem disku, ali pa npr apple time capsule, to je wireles router z 1Tb diskom not. Slabost sonosa je samo da podpira max 16/44 file. Ampak, tolk kot je to stabilno, dvomim da je kaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|