Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočnik za 100 evrov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 16:11    Naslov sporočila: Zvočniki Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Life is too short for boring hifi ....

kje sem to že videl ?

Če se prav spomnim je bil to slogan Marantza
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 16:52    Naslov sporočila: Re: Zvočniki Odgovori s citatom

Antun je napisal/a:
ambasador je napisal/a:
Life is too short for boring hifi ....

kje sem to že videl ?

Če se prav spomnim je bil to slogan Marantza

Densen je imel zelo dolgo ta slogan na uvodni strani / katalogih / oglasih.

http://densen.dk/index.php?page=the-air-guitar-factor
Nazaj na vrh
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 19:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Mr.Zigy je napisal/a:
krokar je napisal/a:
In zdaj se bo o tem razpravljalo v temi o zvočnikih za 100€?! Shocked

Ja no se opraščam ker sem še dodatno vprašal glede enih zvočnikov Rolling Eyes

Saj ni problem, a tema potem povsem zabluzi! Je dosti bolje, če odpreš novo!
Vem sicer, da zaradi tega opominjanja grem marsikomu na jetra (spet se gre pametnjakoviča...), a imam verjetno vseeno prav! Wink

Hehe...sej vem in te tudi razumem .........vendar zaradi enga "podvprašanja" nisem želel odpirati teme Wink

Tudi jaz sem drugače za to da se čim bolj držimo teme (katerekoli) Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 13:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gash je napisal/a:
hahaha. ja na slepem testu pa jih 98% pogrne. tudi jaz sem hahaha.

Itak so sami trgovci na forumu in jim je bogokletno, da bi bili zvočniki za 200 evrov ok, čeprav so.
Tudi ti za 100 so daleč od šmorna. presenetljivo. Ampak solidni zvočniki več kot 300 evrov niso vredni. in ti za 100 igrajo in ljudje so z njimi zadovoljni. Že to, da nimajo pravega prostora je večji šok za zvok kot pa 200 evrov razlike

Edino merilo je tvoj užitek v glasbi. Če ga lahko dosežeš za male denarje, se lahko šteješ med srečne ljudi.

Obstajajo avdiofili z dragimi sistemi ki še vedno niso našli TISTEGA zvoka, ki ga iščejo celo življenje. Po mojem so si kar sami krivi, da ne pridejo do svoje 'nirvane'. Ker si postavijo zahteve (predsodke!), ki jih morajo aparature izpolnjevati. Magari bi si 'iskani svoj' zvok našli v napravah, ki jih snobirajo, a ker niso po meri oči, denarnice, predsodkov in ostalih bedarij - kakšno bi moralo biti... Kazen za take predsodke pa plačujejo vsak dan - nimajo zadoščenja, niso srečni.
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 22:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se v bistvu gornjemu pridružujem!
Tudi sam sem svoje čase že večkrat zapisal, da sem v glasbi najbolj užival, ko sem imel stereo, ki je bil po današnjih merilih porazne kakovosti. Dandanašnji pa ugotavljam, da mi komponente nekega višjega ranga ne prinašajo prave dodane vrednosti kar se užitka v poslušanju glasbe tiče.
In še to: audiofilstvo še nujno ne pomeni, da je nekdo tudi resničen ljubitelj glasbe. Poznam par audiofilov, ki jim glasba služi le za prezentacijo sistema, ne pa morebiti obratno! Kar pa zopet ne mislim, da je nujno kaj slabega, le priznati si je to treba! Kocemkoncev ima vsakdo od nas kakšne takšne ali podobne "slabosti".
Je pa res tudi to, da boš težko nekoga, ki vozi avto s 300KM, prepričal, kako je tvoj s 60KM prava raketa! Wink A če sam misliš tako, naj pač tako ostane! Ker sicer si boš po 300KM zaželel 400KM in to brez da bi vedel kako jih boš v praksi izkoristil. Stalo bo pa veliko!
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Edino merilo je tvoj užitek v glasbi. Če ga lahko dosežeš za male denarje, se lahko šteješ med srečne ljudi.

Obstajajo avdiofili z dragimi sistemi ki še vedno niso našli TISTEGA zvoka, ki ga iščejo celo življenje. Po mojem so si kar sami krivi, da ne pridejo do svoje 'nirvane'. Ker si postavijo zahteve (predsodke!), ki jih morajo aparature izpolnjevati. Magari bi si 'iskani svoj' zvok našli v napravah, ki jih snobirajo, a ker niso po meri oči, denarnice, predsodkov in ostalih bedarij - kakšno bi moralo biti... Kazen za take predsodke pa plačujejo vsak dan - nimajo zadoščenja, niso srečni.

Tisto odebeljeno velja samo dokler ne spoznas kaksnega avdiofila, ki ti to veselje zagotovo pokvari.

Veliko, tudi avdiofilov, je ze naslo svoj zvok v katerem so brezpogojno uzivali a le do takrat, ko so dobili prvic 'avdiofilski' obisk, ki ti v trenutku, ko odprejo usta zasejejo dvom o tvojemu posluhu, o tvojemu razumevanju poslusanja reproduktivne glasbe in v tem istem trenutku se znajdes 'pred vrati'. Tako se znajdes znova in znova pred nikoli koncano zgodbo. Ni ga, ki v tvojemu sistemu (kaj sele na sejmu), nebi karkoli spremenil, da bi dobil se tisto malo, kar ga kakor moti, da ni oh in sploh. Ce ne drugega bi eden dal zvocnike bolj narazen, drugi bolj skupaj, tretji bolj..., eni bi D klaso, drugi A, eni obvezno elektronke, drugi jih nocejo niti videti, kaj pa horni ali skatlasti zvocniki, da ne govorimo se o cem in potem se pa 'pejd'.

Ja, srecen tisti, ki se zanese samo nase.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsak bi naj poslušal s svojimi ušesi in odločal s svojo glavo. Prav je vztrajati pri svojem. Tako zagotovo uživaš na svoji poti v iskanju zvokov ki te še bolj zadovoljijo.

Če se avdiofil pusti prepričati v nekaj drugega od tistega kar hoče, lahko še vedno kasneje popravi 'kurs'.

Huje je, ako je kdo ujetnik lastnih predsodkov (ki jih je magari povzel po drugih) v stilu : samo ne lampe, ali samo ne tranzistor, ali samo ne d klasa itd itd. To se potem razširi na vse tehnike v hifiju in vse materiale v hifiju in vse posnetke in vse kable in ojoj, paranoja...

Primer:
Mogoče bi se kdo valjal ko prase v blatu od zadovoljstva pri poslušanju Bose 901. Toda, ne! - narekuje avdio molitev - tam je ekvalajzer vmes, sigurno ne more biti dobro, pa slaba reputacija ... in potem - kaj bi rekli drugi avdiofili - končaš na sramotilnem stebru..
In tako trpi ob suhem hruhu in vodi, ki ga ne more potešiti..
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Se v bistvu gornjemu pridružujem!
Tudi sam sem svoje čase že večkrat zapisal, da sem v glasbi najbolj užival, ko sem imel stereo, ki je bil po današnjih merilih porazne kakovosti. Dandanašnji pa ugotavljam, da mi komponente nekega višjega ranga ne prinašajo prave dodane vrednosti kar se užitka v poslušanju glasbe tiče.

Kdo ni imel take izkušnje? Se spomnim mojega prvega Philips gramofona na kolešček in kristalno glavo. Sem moral leta in leta iskati in na koncu narediti svoj gramofon, da sem dobil tudi tisto nekaj v zvoku, ki mi je tako manjkalo.

Sploh v polpretekli zgodovini je bilo kar nekaj relativno poceni naprav, ki so imele nekaj magičnega v sebi - kar je marsikdo začel iskati v hifiju - in še danes išče!

Sem zadovoljen, ne iščem več 'izgubljenih' zvokov iz preteklosti. Kakšno olajšanje ...
ambasador

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 08:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In potem je tu še želja ugajati drugim - kaj bodo rekli? me bodo skritizirali?
In potem je tu še želja nadvladati drugim.
Ko bodo prišli k meni - bodo osupnili .. tri dni ne bodo mogli spati.. en teden ne bodo mogli poslušati lastnega hifija..

Ja, hifi ni samo sredstvo za poslušanje glasbe. Je tudi sredstvo za glajenje lastnega ega. Jaz, jaz, jaz, potem dolgo nič in spet jaz, jaz..
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
In potem je tu še želja ugajati drugim - kaj bodo rekli? me bodo skritizirali?
In potem je tu še želja nadvladati drugim.
Ko bodo prišli k meni - bodo osupnili .. tri dni ne bodo mogli spati.. en teden ne bodo mogli poslušati lastnega hifija..

Ja, hifi ni samo sredstvo za poslušanje glasbe. Je tudi sredstvo za glajenje lastnega ega. Jaz, jaz, jaz, potem dolgo nič in spet jaz, jaz..

Laughing Laughing Laughing dober si.... Rad te berem....

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ambasador

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta je poceni tema - do 100€ - za ta denar smo že veliko prodali..

Mogoče bo ravno zaradi tega zanimiva.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu