| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: |
Tu se šele začne kraljestvo odzvenov, odmevov.....
LP,
Goran |
vem vem  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 18:40 Naslov sporočila: |
|
|
| QwertyVZ je napisal/a: |
Jesi li probao zamijenit fazu i nulu na freedomu, kod mene je primjetna razlika. |
in kaj pravi Uroš ?
P.S.: Pozdravljen hrvaški Freedomaš Kako si zadovoljen? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
urosst
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48 Prispevkov: 109 Kraj: ZAGORJE
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 20:09 Naslov sporočila: |
|
|
nebeškška skrivnost
tukaj je verjetno možna razlaga.masa pri ojačevalcih vedno malo plava
gor dol ,tako pri viru in ojačevalcu ,torej imaš 50% možnosti
da ujameš stičišče mas da nihata sočasno.
glede na to,da imajo moji ampi stabilizirano napajanje,sem pričakoval
manši vpliv power kabla,imam pa vedno povezano maso in ozemljitev
zaradi CE standarda in tukaj je možen vpliv okolice na ojačevalec. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
QwertyVZ
Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35 Prispevkov: 31 Kraj: Varaždin
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | QwertyVZ je napisal/a: |
Jesi li probao zamijenit fazu i nulu na freedomu, kod mene je primjetna razlika. |
in kaj pravi Uroš ?
P.S.: Pozdravljen hrvaški Freedomaš Kako si zadovoljen? |
Aloha, što da kažem osim da sam veoma, veoma, veoma zadovoljan. U nedjelju sam ga spojio na Arcam Delta preamp i čini mi se da mu premap pomogne da još bolje svira. Arcam je dodao još malo brzine, otvorenosti i dinamike a profinjenost i rezolucija su ostali, stvarno super sinergija. Kolega forumaš Olif čiji imam premap na posudbi se također složio da je ovo kombinacija za 10+ i jedva sam ga pospremio kuči, jer glazba je jednostavno tekla, bolje nego u nekim sistemima na AV showu.
Ja imam prvu verziju freedoma i trebao bih dobiti noviju, poboljšanu varijantu, čujem da te oborila s nogu i mislim da tada preamp neće trebati, ali ću ga uzet kad bude u prodaji zbog phono sekcije, daljinskog upravljanja i izlaza za slušalice. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
So so..... Ne pozabit na:
LP,
Goran |
Ah, pusti to. Tole je boljše:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
| audio_holic je napisal/a: | | gorko1 je napisal/a: |
LP,
Goran |
Ah, pusti to. Tole je boljše:
 |
Sladko sanjaj...
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
| urosst je napisal/a: | glede na to,da imajo moji ampi stabilizirano napajanje,sem pričakoval
manši vpliv power kabla,imam pa vedno povezano maso in ozemljitev
zaradi CE standarda in tukaj je možen vpliv okolice na ojačevalec. |
Uroš, EG Synapses ima enak karakter pri meni in pri kolegih, prav tako EG Ultra Khan ... Jaz sem na Posavcu, eden v Tržiču, tretji v Kranju ... Tudi če npr pogledaš na netu za Oyaide konektorje boš videl, da je nihov karakter pri vseh uporabnikih podoben. Freedom s svojo transparentnostjo to še bolj nazorno pokaže.
Če si mislil na mojo toplotno črpalko-lahko jo izklopim, pa je enako. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 22:36 Naslov sporočila: |
|
|
Sladko sanjaj...
LP,
Goran |
niso več sanje, je pa sladko  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: |
uff, še so rezerve.... |
LP,
Goran | Preverjeno drži kar se tiče odzvenov in odmevov, saj se ti preprosto medsebojno prelivajo, nobenega sledu več o pretankih reverberacijskih repih...
Tako je tudi v resnici. Če struno malce zategnem, nastanejo vibracijski repi, če je ne, samo kratko in odsekano zazveni..
To se na kitari sliši, na sistemih, ki imajo prekratke vibracijske repe pa ne..
Zato imajo dostikrat taki sistemi na uho zelo urejen zvok.
Pravilno izzvenevanje ni ne urejeno ne neurejeno. Je tako kot je v naravi.
Kolikokrat ste slišali "urejene" sisteme na katerih je bil aplavz množice slišati kot bi nekdo nekaj cvrl na olju in pomešan z skandiranjem v nekakšno brezoblično gmoto?
Na sistemu, ki izzveneva se sliši vsakega ploskajočega in vpijočega posebej, množico pa kot živo množico.
Seveda je važno tudi ožičenje od solidnega IECja na kišti do PSUja, kot tudi sorodnost ožičenja napajalnega kabla in razdelilne lajšte.
Ko si enkrat not, si not, razlike razbereš brez problema.
Tisti, ki niso "not" rabijo določen čas, da jih vsaj malce zaznajo, ko jih poslušajo. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 203 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
Ker so se mi v brk ravno posmejalele varovalke... Se pred časom odločil za posodobitev, med drugim rabim 2kom. 6,3x32, 4A, F. Skušal zadevo naročiti preko HI-FI Zubehoer de., zanimivo - kot drugod - hitrih nimajo. Si skušal pomagati kar pri izvoru, torej HI-FI Tuningu, naročil še CD Mat, po treh tednih nobenega odgovora... Očitno par varovalčic ni zadosten razlog, da bi odreagirali. Pri Analogue Seduction (VB) so reči sicer razpoložljive, razlika v ceni po kosu US Supreme proti nemškim cenam pa občutne - 20EU/kom.
Ima kdo kakšen namig?
Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 14:58 Naslov sporočila: |
|
|
Vprašaj Borisa Breskvarja na Vrhovcih, vem da jih je imel. Mogoče tudi v Vklopu.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
gorko1
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 20:31 Naslov sporočila: |
|
|
| epic je napisal/a: | Ker so se mi v brk ravno posmejalele varovalke... Se pred časom odločil za posodobitev, med drugim rabim 2kom. 6,3x32, 4A, F. Skušal zadevo naročiti preko HI-FI Zubehoer de., zanimivo - kot drugod - hitrih nimajo. Si skušal pomagati kar pri izvoru, torej HI-FI Tuningu, naročil še CD Mat, po treh tednih nobenega odgovora... Očitno par varovalčic ni zadosten razlog, da bi odreagirali. Pri Analogue Seduction (VB) so reči sicer razpoložljive, razlika v ceni po kosu US Supreme proti nemškim cenam pa občutne - 20EU/kom.
Ima kdo kakšen namig?
Hvala. |
https://www.tweaks4u.com/Index.php?language=EN
Leta že kupujem tu...
Lp,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
| epic je napisal/a: | Ker so se mi v brk ravno posmejalele varovalke... Se pred časom odločil za posodobitev, med drugim rabim 2kom. 6,3x32, 4A, F. Skušal zadevo naročiti preko HI-FI Zubehoer de., zanimivo - kot drugod - hitrih nimajo. Si skušal pomagati kar pri izvoru, torej HI-FI Tuningu, naročil še CD Mat, po treh tednih nobenega odgovora... Očitno par varovalčic ni zadosten razlog, da bi odreagirali. Pri Analogue Seduction (VB) so reči sicer razpoložljive, razlika v ceni po kosu US Supreme proti nemškim cenam pa občutne - 20EU/kom.
Ima kdo kakšen namig?
Hvala. |
Mogoče se jim je pa kaj pokvarilo, huhuhaha, ko sem pri njih naročil varovalke in CD Mat so mi takoj poslali- HI-FI Tuning.
Če si ti mudi, lahko CD Mat dobiš pri meni.  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 15:58 Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam administratorju da to temo jutri zapre, saj je zapovedan predvolilni molk.  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|