Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Napajalni kabli - kje tiči "trik"
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 132, 133, 134 ... 164, 165, 166  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 18:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:

Tu se šele začne kraljestvo odzvenov, odmevov..... Wink

LP,
Goran

vem vem Wink
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 18:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

QwertyVZ je napisal/a:

Jesi li probao zamijenit fazu i nulu na freedomu, kod mene je primjetna razlika.

Question in kaj pravi Uroš ?
P.S.: Pozdravljen hrvaški Freedomaš Very Happy Kako si zadovoljen?
urosst

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48
Kraj: ZAGORJE

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nebeškška skrivnost Laughing Laughing

tukaj je verjetno možna razlaga.masa pri ojačevalcih vedno malo plava
gor dol ,tako pri viru in ojačevalcu ,torej imaš 50% možnosti
da ujameš stičišče mas da nihata sočasno.

glede na to,da imajo moji ampi stabilizirano napajanje,sem pričakoval
manši vpliv power kabla,imam pa vedno povezano maso in ozemljitev
zaradi CE standarda in tukaj je možen vpliv okolice na ojačevalec.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
QwertyVZ

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35
Kraj: Varaždin

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
QwertyVZ je napisal/a:

Jesi li probao zamijenit fazu i nulu na freedomu, kod mene je primjetna razlika.

Question in kaj pravi Uroš ?
P.S.: Pozdravljen hrvaški Freedomaš Very Happy Kako si zadovoljen?

Aloha, što da kažem osim da sam veoma, veoma, veoma zadovoljan. U nedjelju sam ga spojio na Arcam Delta preamp i čini mi se da mu premap pomogne da još bolje svira. Arcam je dodao još malo brzine, otvorenosti i dinamike a profinjenost i rezolucija su ostali, stvarno super sinergija. Kolega forumaš Olif čiji imam premap na posudbi se također složio da je ovo kombinacija za 10+ i jedva sam ga pospremio kuči, jer glazba je jednostavno tekla, bolje nego u nekim sistemima na AV showu.

Ja imam prvu verziju freedoma i trebao bih dobiti noviju, poboljšanu varijantu, čujem da te oborila s nogu i mislim da tada preamp neće trebati, ali ću ga uzet kad bude u prodaji zbog phono sekcije, daljinskog upravljanja i izlaza za slušalice.
Nazaj na vrh
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:

So so..... Ne pozabit na:

LP,
Goran

Ah, pusti to. Tole je boljše:

Cool
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audio_holic je napisal/a:
gorko1 je napisal/a:

LP,
Goran

Ah, pusti to. Tole je boljše:

Cool

Sladko sanjaj...
Wink

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

urosst je napisal/a:
glede na to,da imajo moji ampi stabilizirano napajanje,sem pričakoval
manši vpliv power kabla,imam pa vedno povezano maso in ozemljitev
zaradi CE standarda in tukaj je možen vpliv okolice na ojačevalec.

Uroš, EG Synapses ima enak karakter pri meni in pri kolegih, prav tako EG Ultra Khan ... Jaz sem na Posavcu, eden v Tržiču, tretji v Kranju ... Tudi če npr pogledaš na netu za Oyaide konektorje boš videl, da je nihov karakter pri vseh uporabnikih podoben. Freedom s svojo transparentnostjo to še bolj nazorno pokaže.

Če si mislil na mojo toplotno črpalko-lahko jo izklopim, pa je enako.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:

Sladko sanjaj...
Wink

LP,
Goran

niso več sanje, je pa sladko Wink
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 10:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:

uff, še so rezerve....

LP,
Goran
Preverjeno drži kar se tiče odzvenov in odmevov, saj se ti preprosto medsebojno prelivajo, nobenega sledu več o pretankih reverberacijskih repih... Cool
Tako je tudi v resnici. Če struno malce zategnem, nastanejo vibracijski repi, če je ne, samo kratko in odsekano zazveni..
To se na kitari sliši, na sistemih, ki imajo prekratke vibracijske repe pa ne..
Zato imajo dostikrat taki sistemi na uho zelo urejen zvok.
Pravilno izzvenevanje ni ne urejeno ne neurejeno. Je tako kot je v naravi.
Kolikokrat ste slišali "urejene" sisteme na katerih je bil aplavz množice slišati kot bi nekdo nekaj cvrl na olju in pomešan z skandiranjem v nekakšno brezoblično gmoto?
Na sistemu, ki izzveneva se sliši vsakega ploskajočega in vpijočega posebej, množico pa kot živo množico.

Seveda je važno tudi ožičenje od solidnega IECja na kišti do PSUja, kot tudi sorodnost ožičenja napajalnega kabla in razdelilne lajšte.
Ko si enkrat not, si not, razlike razbereš brez problema.
Tisti, ki niso "not" rabijo določen čas, da jih vsaj malce zaznajo, ko jih poslušajo.
epic

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker so se mi v brk ravno posmejalele varovalke... Se pred časom odločil za posodobitev, med drugim rabim 2kom. 6,3x32, 4A, F. Skušal zadevo naročiti preko HI-FI Zubehoer de., zanimivo - kot drugod - hitrih nimajo. Si skušal pomagati kar pri izvoru, torej HI-FI Tuningu, naročil še CD Mat, po treh tednih nobenega odgovora... Očitno par varovalčic ni zadosten razlog, da bi odreagirali. Pri Analogue Seduction (VB) so reči sicer razpoložljive, razlika v ceni po kosu US Supreme proti nemškim cenam pa občutne - 20EU/kom.

Ima kdo kakšen namig?

Hvala.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vprašaj Borisa Breskvarja na Vrhovcih, vem da jih je imel. Mogoče tudi v Vklopu.

LpM.
gorko1

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

epic je napisal/a:
Ker so se mi v brk ravno posmejalele varovalke... Se pred časom odločil za posodobitev, med drugim rabim 2kom. 6,3x32, 4A, F. Skušal zadevo naročiti preko HI-FI Zubehoer de., zanimivo - kot drugod - hitrih nimajo. Si skušal pomagati kar pri izvoru, torej HI-FI Tuningu, naročil še CD Mat, po treh tednih nobenega odgovora... Očitno par varovalčic ni zadosten razlog, da bi odreagirali. Pri Analogue Seduction (VB) so reči sicer razpoložljive, razlika v ceni po kosu US Supreme proti nemškim cenam pa občutne - 20EU/kom.

Ima kdo kakšen namig?

Hvala.

https://www.tweaks4u.com/Index.php?language=EN

Leta že kupujem tu...

Lp,
Goran
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

epic je napisal/a:

Ima kdo kakšen namig?

Hvala.

Mogoče se jim je pa kaj pokvarilo, huhuhaha, ko sem pri njih naročil varovalke in CD Mat so mi takoj poslali- HI-FI Tuning.
Če si ti mudi, lahko CD Mat dobiš pri meni. Embarassed
gorko1

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2012 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.schnerzinger.com/molecularprocessing.php

Nekaj za premlevat Twisted Evil

LP,
Goran
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2012 15:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam administratorju da to temo jutri zapre, saj je zapovedan predvolilni molk. Laughing
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 132, 133, 134 ... 164, 165, 166  Naslednja
Stran 133 od 166

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu