| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1775 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 13, 2012 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Sep 13, 2012 12:49 Naslov sporočila: |
|
|
Ja in ne...
Odvisno od materiala in konstrukcije kabla.
Včasih je zaradi konstrukcije bolje, oz. včasih tudi lažje za priklopit, če uporabiš vilico ali banano. Ampak konektiranje mora bit kvalitetno ne pa zmazki in kupi napacanega cina namesto krimpanja ...
Bakren zvočniški kabel pa po mojem mnenju ni primeren za golo vijačenje, ker hitro zoksidira in na dolgi rok ni dober kontakt. Mogoče če enožilni trdolicnasti ali pa folijski kabel na koncu narejen na uho, pa ga vsak teden poliraš in sčistiš z etanolom.
Bolj je sprejemljiv "gol" srebrni kabel, zlat, ali prevlečen z drugimi kovinami.
Če si tak purist pa pritrdi kabel direkt na kretnico pa boš lahko mirneje spal.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 13, 2012 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Pa spet...kako pritrditi kabel na kretnico. Lotati ali žičke skupaj oviti  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Sep 13, 2012 14:42 Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, ne komplicirajte tam kjer to ni potrebno
Probajte banano, vilico in goli kabel, jaz do sedaj razlike nisem slišal, mogoče pa pač slabo slišim
LP _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Čet Sep 13, 2012 17:42 Naslov sporočila: |
|
|
Slišiš ali ne slišiš je problem posameznika. Tisti, ki sliši mu vrag ne bo dal mira.Na vsak način je bolje če so spoji krimpani ali vijačeni ali...,kot pa cinjeni.Če že mora bit konektor, pa naj bo čim lažji, se pravi s čim manj materijala, ki je namenjen prevajanju signala. O materijalih, ki so boljši ali slabši, je pa verjetno bolje, če so enaki kot kabel.Bistveno pa je, da mora sistem špilat z navadnimi droti in ga šele potem začneš peglat z....
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krcko
Pridružen/-a: Čet Avg 2011 12:26 Prispevkov: 9 Kraj: trzin
|
Objavljeno: Pon Sep 17, 2012 22:38 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
ne me kregat če bom mal po temi zasmetil, sam se mi zdi pravšnja ki je že odprta.
Rabim interkonekta za (med) Yamaho dvd-s1700 in receiverjem Yamaha rx-v2600.
Zdej ne bom težil kateri so "best buy" ampak bom vprašal s katerimi ki se trenutno rabljeni prodajajo bom najmanj zgrešil.
Zvočnike in kable še nimam dokončno izbrane, tako da trenutno poslušam Pure Acoustics noble 2
JIB model HF002 - 55eur
STRAIGHT WIRE ENCORE II - 60eur
VAN DEN HUL - d102 mk3 hybrid - 65eur
TARA LABS - 40 eur
V glavnem sem tole našel na bolhi, se pa priporočam za kakršnekoli predloge.
Hvala in lp matevž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 06:50 Naslov sporočila: |
|
|
| krcko je napisal/a: | Pozdravljeni,
ne me kregat če bom mal po temi zasmetil, sam se mi zdi pravšnja ki je že odprta.
Zdej ne bom težil kateri so "best buy" ampak bom vprašal s katerimi ki se trenutno rabljeni prodajajo bom najmanj zgrešil.
Zvočnike in kable še nimam dokončno izbrane, tako da trenutno poslušam Pure Acoustics noble 2
JIB model HF002 - 55eur
TARA LABS - 40 eur
Hvala in lp matevž |
JIB ne poznam in težko karkoli rečem, ostale sem že imel v svojem sistemu.
Moji favoriti bi zato bili v temle vrstnem redu:
1. STRAIGHT WIRE ENCORE II - 60eur
2. TARA LABS - 40 eur
3. VAN DEN HUL - d102 mk3 hybrid - 65eur _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6261 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Sep 18, 2012 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
| acoustic je napisal/a: | Fantje, ne komplicirajte tam kjer to ni potrebno
Probajte banano, vilico in goli kabel, jaz do sedaj razlike nisem slišal, mogoče pa pač slabo slišim
LP |
Takega testa še nisem nikoli naredil (goli kabel, krimpani, lotani, banana, vilica...). Verjamem da so razlike. Zakaj verjamem da so razlike?
Zato ker slišim razliko če vklopim banane na priključke na woofer ali če jih dam na priključke za mid-tweeter. Priključki za bi-wiring so mostičeni s pozlačeno ploščico in bi pričakoval, da je popolnoma vseeno ali daš kable gor ali dol. Pa ni. Poskusil sem zamenjati mostiček z žičnim - se je slišalo bistveno slabše. Kar je lahko tudi stvar uporabljene žice. Zvočniki ki jih uporabljam (MonitorAudio gr20) so v dobrem povprečju kar se tiče resolucije - se pravi nič posebnega za klaso kateri pripada (ca dva jurja).
Kljub temu da so razlike opazno slišne, me baš boli džoka za njih, ker so to marginalije.
Hifi je že sam po sebi paranoičen, tako da ni potrebe po stopnjevanju s takimi zadevami. Vsaj v nižjih klasah ne.
Bolj ko je zvočnik (in elektronika) resolutiven - bolj opazne so razlike. Slabši je sistem, manj se sliši razlike in v takem je brez veze preganjati se s kabli in priključki. Če pa se dobro skoncentriraš in vklopiš še malo domišljije... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50 Prispevkov: 212 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Zato ker slišim razliko če vklopim banane na priključke na woofer ali če jih dam na priključke za mid-tweeter. Priključki za bi-wiring so mostičeni s pozlačeno ploščico in bi pričakoval, da je popolnoma vseeno ali daš kable gor ali dol. Pa ni. Poskusil sem zamenjati mostiček z žičnim - se je slišalo bistveno slabše. Kar je lahko tudi stvar uporabljene žice. Zvočniki ki jih uporabljam (MonitorAudio gr20) so v dobrem povprečju kar se tiče resolucije - se pravi nič posebnega za klaso kateri pripada (ca dva jurja). |
Sam sem prišel do identičnih zaključkov. Uporabljam MonitorAudio bx2 in neki Taralabs Prism budžet kabel (splet bakrenih žičk) in sem za probo mostičil kar z njim. Slišalo se je dosti slabše kot s priloženimi ploščicami. Nato sem probal mostičit še s trdožilnim bakrenim budžet Audioquestom in rezultat je bil identično slab. Tako da pri meni teorija, da so priložene ploščice za mostičenje prva stvar, ki mora po nakupu zvočnikov v smeti ne drži najbolj.
Druga stvar, ki sem jo sprobal, je priključevanje na LF, HF in obakrat križno, torej LF+/HF- in obratno. Kot edina sprejemljiva se je izkazala +/- na HF. Križna vezava je dala boljše srednje območje, ampak je bil zvok nekam čudaški, predvsem stereo slika je šla čisto v franže. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2012 02:20 Naslov sporočila: |
|
|
| krcko je napisal/a: | Pozdravljeni,
JIB model HF002 - 55eur
TARA LABS - 40 eur
Hvala in lp matevž |
Čisto informativno: zakaj boš priklapljal z analognim interkonektom?
Reciver, ki ga imaš ima po moje boljši DAC kot analogne vhode.Zato je bolje povezat digitalno.(po moje) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2012 13:15 Naslov sporočila: |
|
|
| blazheny je napisal/a: | | Druga stvar, ki sem jo sprobal, je priključevanje na LF, HF in obakrat križno, torej LF+/HF- in obratno. Kot edina sprejemljiva se je izkazala +/- na HF. Križna vezava je dala boljše srednje območje, ampak je bil zvok nekam čudaški, predvsem stereo slika je šla čisto v franže. |
Ali ti je mogoče prišlo kdaj na misel, da bi v rezervoar avtomobila z bencinskim motorjem nalil nafto ali v avtomobil ki ima diesel motor nalil bencin in upal, da boš prevozil naslednji kilometer ( ali celo manj ) brez da ne bi zelo kmalu zaslišal zvok motorja, ki bi bil nekam čudaški?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2012 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | Ali ti je mogoče prišlo kdaj na misel, da bi v rezervoar avtomobila z bencinskim motorjem nalil nafto ali v avtomobil ki ima diesel motor nalil bencin in upal, da boš prevozil naslednji kilometer ( ali celo manj ) brez da ne bi zelo kmalu zaslišal zvok motorja, ki bi bil nekam čudaški?
LP |
Tvoja zajedljivost je neumestna. Nasvet sem pobral drugje na tem forumu (v temi "B&W in ostale stvari", stran 5), valja se pa tudi na drugih forumih. In sem pač sprobal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 00:16 Naslov sporočila: |
|
|
| blazheny je napisal/a: | | Tvoja zajedljivost je neumestna. Nasvet sem pobral drugje na tem forumu (v temi "B&W in ostale stvari", stran 5), valja se pa tudi na drugih forumih. In sem pač sprobal. |
To da si sprobal ni nič narobe, bolj me čudi, da se čudiš posledicam.
Glede zajedljivosti se ti eventualno opravičujem, bila je samo posledica napisanega.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 01:16 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | To da si sprobal ni nič narobe, bolj me čudi, da se čudiš posledicam.
Glede zajedljivosti se ti eventualno opravičujem, bila je samo posledica napisanega.
LP |
Pustiva, nima smisla v tem stilu dalje.
Enostavno me zanima, zakaj je na HF+/LF- igralo tako, kot je, in zakaj te sorte vezavo (za sprobat, jasno) priporoča firma Chord. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 01:24 Naslov sporočila: |
|
|
Blazheny:
Pomoje si zamenjal polariteto, zato pa je sla stereo slika v "franze"... odprl pa se je soundstage...
Kable se priklaplja + na HF - na LF (Ce ze eksperimentiras s tem...)
Menjava prilozenih ploscic naj se opravi z istim kablom kot se ga uporablja za prenos signala od ojacevalca do zvocnikov, da je cim manj uporabe razlicnih materialov oz. struktur uporabenih materialov.
S cim pa poganjas bx-e? Na cem stojijo, kaksna je akustika sobe?
Neupraviceno je pricakovati, da bo kabel naredil enormno spremembo, ce ostale zadeve niso urejene; saj ves 5% +5% + 10% posebej ni veliko vendar skupaj tvorijo 20 - to pa se ze pozna... _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|