Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniški kabli, interkonekti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 157, 158, 159  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2012 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2012 12:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja in ne...
Odvisno od materiala in konstrukcije kabla.
Včasih je zaradi konstrukcije bolje, oz. včasih tudi lažje za priklopit, če uporabiš vilico ali banano. Ampak konektiranje mora bit kvalitetno ne pa zmazki in kupi napacanega cina namesto krimpanja ...
Bakren zvočniški kabel pa po mojem mnenju ni primeren za golo vijačenje, ker hitro zoksidira in na dolgi rok ni dober kontakt. Mogoče če enožilni trdolicnasti ali pa folijski kabel na koncu narejen na uho, pa ga vsak teden poliraš in sčistiš z etanolom.
Bolj je sprejemljiv "gol" srebrni kabel, zlat, ali prevlečen z drugimi kovinami.
Če si tak purist pa pritrdi kabel direkt na kretnico pa boš lahko mirneje spal.
l.p.
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2012 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa spet...kako pritrditi kabel na kretnico. Lotati ali žičke skupaj oviti Laughing Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2012 14:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje, ne komplicirajte tam kjer to ni potrebno Wink

Probajte banano, vilico in goli kabel, jaz do sedaj razlike nisem slišal, mogoče pa pač slabo slišim Very Happy

LP
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 13, 2012 17:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slišiš ali ne slišiš je problem posameznika. Tisti, ki sliši mu vrag ne bo dal mira.Na vsak način je bolje če so spoji krimpani ali vijačeni ali...,kot pa cinjeni.Če že mora bit konektor, pa naj bo čim lažji, se pravi s čim manj materijala, ki je namenjen prevajanju signala. O materijalih, ki so boljši ali slabši, je pa verjetno bolje, če so enaki kot kabel.Bistveno pa je, da mora sistem špilat z navadnimi droti in ga šele potem začneš peglat z....

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
krcko

Pridružen/-a: Čet Avg 2011 12:26
Kraj: trzin

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2012 22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

ne me kregat če bom mal po temi zasmetil, sam se mi zdi pravšnja ki je že odprta.
Rabim interkonekta za (med) Yamaho dvd-s1700 in receiverjem Yamaha rx-v2600.
Zdej ne bom težil kateri so "best buy" ampak bom vprašal s katerimi ki se trenutno rabljeni prodajajo bom najmanj zgrešil.
Zvočnike in kable še nimam dokončno izbrane, tako da trenutno poslušam Pure Acoustics noble 2

JIB model HF002 - 55eur
STRAIGHT WIRE ENCORE II - 60eur
VAN DEN HUL - d102 mk3 hybrid - 65eur
TARA LABS - 40 eur

V glavnem sem tole našel na bolhi, se pa priporočam za kakršnekoli predloge.

Hvala in lp matevž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 18, 2012 06:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krcko je napisal/a:
Pozdravljeni,

ne me kregat če bom mal po temi zasmetil, sam se mi zdi pravšnja ki je že odprta.
Zdej ne bom težil kateri so "best buy" ampak bom vprašal s katerimi ki se trenutno rabljeni prodajajo bom najmanj zgrešil.
Zvočnike in kable še nimam dokončno izbrane, tako da trenutno poslušam Pure Acoustics noble 2

JIB model HF002 - 55eur
TARA LABS - 40 eur

Hvala in lp matevž

JIB ne poznam in težko karkoli rečem, ostale sem že imel v svojem sistemu.

Moji favoriti bi zato bili v temle vrstnem redu:

1. STRAIGHT WIRE ENCORE II - 60eur
2. TARA LABS - 40 eur
3. VAN DEN HUL - d102 mk3 hybrid - 65eur
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 18, 2012 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

acoustic je napisal/a:
Fantje, ne komplicirajte tam kjer to ni potrebno Wink

Probajte banano, vilico in goli kabel, jaz do sedaj razlike nisem slišal, mogoče pa pač slabo slišim Very Happy

LP

Takega testa še nisem nikoli naredil (goli kabel, krimpani, lotani, banana, vilica...). Verjamem da so razlike. Zakaj verjamem da so razlike?

Zato ker slišim razliko če vklopim banane na priključke na woofer ali če jih dam na priključke za mid-tweeter. Priključki za bi-wiring so mostičeni s pozlačeno ploščico in bi pričakoval, da je popolnoma vseeno ali daš kable gor ali dol. Pa ni. Poskusil sem zamenjati mostiček z žičnim - se je slišalo bistveno slabše. Kar je lahko tudi stvar uporabljene žice. Zvočniki ki jih uporabljam (MonitorAudio gr20) so v dobrem povprečju kar se tiče resolucije - se pravi nič posebnega za klaso kateri pripada (ca dva jurja).
Kljub temu da so razlike opazno slišne, me baš boli džoka za njih, ker so to marginalije.
Hifi je že sam po sebi paranoičen, tako da ni potrebe po stopnjevanju s takimi zadevami. Vsaj v nižjih klasah ne.
Bolj ko je zvočnik (in elektronika) resolutiven - bolj opazne so razlike. Slabši je sistem, manj se sliši razlike in v takem je brez veze preganjati se s kabli in priključki. Če pa se dobro skoncentriraš in vklopiš še malo domišljije...
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2012 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Zato ker slišim razliko če vklopim banane na priključke na woofer ali če jih dam na priključke za mid-tweeter. Priključki za bi-wiring so mostičeni s pozlačeno ploščico in bi pričakoval, da je popolnoma vseeno ali daš kable gor ali dol. Pa ni. Poskusil sem zamenjati mostiček z žičnim - se je slišalo bistveno slabše. Kar je lahko tudi stvar uporabljene žice. Zvočniki ki jih uporabljam (MonitorAudio gr20) so v dobrem povprečju kar se tiče resolucije - se pravi nič posebnega za klaso kateri pripada (ca dva jurja).

Sam sem prišel do identičnih zaključkov. Uporabljam MonitorAudio bx2 in neki Taralabs Prism budžet kabel (splet bakrenih žičk) in sem za probo mostičil kar z njim. Slišalo se je dosti slabše kot s priloženimi ploščicami. Nato sem probal mostičit še s trdožilnim bakrenim budžet Audioquestom in rezultat je bil identično slab. Tako da pri meni teorija, da so priložene ploščice za mostičenje prva stvar, ki mora po nakupu zvočnikov v smeti ne drži najbolj.

Druga stvar, ki sem jo sprobal, je priključevanje na LF, HF in obakrat križno, torej LF+/HF- in obratno. Kot edina sprejemljiva se je izkazala +/- na HF. Križna vezava je dala boljše srednje območje, ampak je bil zvok nekam čudaški, predvsem stereo slika je šla čisto v franže.
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2012 02:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krcko je napisal/a:
Pozdravljeni,

JIB model HF002 - 55eur
TARA LABS - 40 eur

Hvala in lp matevž

Čisto informativno: zakaj boš priklapljal z analognim interkonektom?
Reciver, ki ga imaš ima po moje boljši DAC kot analogne vhode.Zato je bolje povezat digitalno.(po moje)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2012 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

blazheny je napisal/a:
Druga stvar, ki sem jo sprobal, je priključevanje na LF, HF in obakrat križno, torej LF+/HF- in obratno. Kot edina sprejemljiva se je izkazala +/- na HF. Križna vezava je dala boljše srednje območje, ampak je bil zvok nekam čudaški, predvsem stereo slika je šla čisto v franže.

Ali ti je mogoče prišlo kdaj na misel, da bi v rezervoar avtomobila z bencinskim motorjem nalil nafto ali v avtomobil ki ima diesel motor nalil bencin in upal, da boš prevozil naslednji kilometer ( ali celo manj ) brez da ne bi zelo kmalu zaslišal zvok motorja, ki bi bil nekam čudaški?

LP
Nazaj na vrh
blazheny

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2012 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
Ali ti je mogoče prišlo kdaj na misel, da bi v rezervoar avtomobila z bencinskim motorjem nalil nafto ali v avtomobil ki ima diesel motor nalil bencin in upal, da boš prevozil naslednji kilometer ( ali celo manj ) brez da ne bi zelo kmalu zaslišal zvok motorja, ki bi bil nekam čudaški?
LP

Tvoja zajedljivost je neumestna. Nasvet sem pobral drugje na tem forumu (v temi "B&W in ostale stvari", stran 5), valja se pa tudi na drugih forumih. In sem pač sprobal.
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 14, 2012 00:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

blazheny je napisal/a:
Tvoja zajedljivost je neumestna. Nasvet sem pobral drugje na tem forumu (v temi "B&W in ostale stvari", stran 5), valja se pa tudi na drugih forumih. In sem pač sprobal.

To da si sprobal ni nič narobe, bolj me čudi, da se čudiš posledicam.

Glede zajedljivosti se ti eventualno opravičujem, bila je samo posledica napisanega.

LP
Nazaj na vrh
blazheny

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 14, 2012 01:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
To da si sprobal ni nič narobe, bolj me čudi, da se čudiš posledicam.

Glede zajedljivosti se ti eventualno opravičujem, bila je samo posledica napisanega.

LP

Pustiva, nima smisla v tem stilu dalje.

Enostavno me zanima, zakaj je na HF+/LF- igralo tako, kot je, in zakaj te sorte vezavo (za sprobat, jasno) priporoča firma Chord.
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 14, 2012 01:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Blazheny:
Pomoje si zamenjal polariteto, zato pa je sla stereo slika v "franze"... odprl pa se je soundstage...

Kable se priklaplja + na HF - na LF (Ce ze eksperimentiras s tem...)

Menjava prilozenih ploscic naj se opravi z istim kablom kot se ga uporablja za prenos signala od ojacevalca do zvocnikov, da je cim manj uporabe razlicnih materialov oz. struktur uporabenih materialov.

S cim pa poganjas bx-e? Na cem stojijo, kaksna je akustika sobe?
Neupraviceno je pricakovati, da bo kabel naredil enormno spremembo, ce ostale zadeve niso urejene; saj ves 5% +5% + 10% posebej ni veliko vendar skupaj tvorijo 20 - to pa se ze pozna...
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 157, 158, 159  Naslednja
Stran 31 od 159

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu