Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

"Povej mi kateri avto voziš in povem ti kdo si"
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 69, 70, 71  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preizkusil sem kar nekaj avtov in upam si trdit, da sta pri avtih tako znamka kot poreklo izredno pomembna. je pa tudi res, da se s časom zadeve spreminjajo, pri nekaterih proizvajalcih na bolje, pri drugih na slabše.

Vsi se še spomnimo Golfov I in vemo, da so bili tisti narejeni oz. sestavljeni v bosanskem TASU manj kakovostni od nemških. Še vedno je razlika med Hondo narejeno na Japonskem in tisto v Angliji. Ogromna je bila razlika med nemškim Opel Kadettom E in po videzu enako Daewoojevo kopijo. Pa kakšnim japonskim Mitshubishi Lancerjem in korejskim HUNDAY Ponyem,...

Zunanji videz, oblika je nekaj, dejanska kakovost pa drugo, tako pri avtih, HI-FI ju ter ostalih zadevah. Za prvo oceno kakovosti je dovolj rek "malo denarja, malo muzike".

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 12:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
pasuljaris je napisal/a:
Meni je bolj smiselno pri nakupu avta sebi odgovoriti namesto "kaj si želiš", kaj potrebuješ.

Jaz npr. potrebujem avto, s katerim se pogosto vozim na krajše izlete po slabih cestah, ne potrebujem pa velike hitrosti, saj se tudi na avtocesti držim omejitev. Otroci so drasli, prevažam pa psa, kolo, kajak...

Neverjetno, kako znajo biti nekateri zakleti audiofili (pa tu ne mislim ravno na citiranega forumaša, da ne bo pomote!) racionalni pri izbiranju avtomobilov! Razz
Avtomobil je seveda lahko tudi bistveno več kot zgolj golo sredstvo za prevažanje z A na B. To prevažanje zna biti tudi užitek, avtomobil pa hobby. Sam imam "zverinico" s 340KM, v kateri je dovolj prostora le za dva s prtjago, je nepregledna in nehvaležna za parkiranje, draga za vzdrževanje in sploh je stvar neracionalna do amena. Embarassed A ko se z njim človek poda na road trip, pač ob užitkih na to pozabiš in si rečeš, da nekaj tudi imaš od življenja.
Obstajajo seveda ljudje, ki takega užitka ne poznajo ali ne priznavajo in se jim sploh zdi to metanje denarja vstran, a na drugi strani seveda ure dnevno preživijo s svojim hi-fijem in so vanj pripravljeni vložiti celo premoženje. Tudi to je neracionalno, a seveda dotičnemu nudi užitek in potem je že v redu tako.
Kar gre meni osebno na živce je le to, če ima nekdo avto ali hi-fi(in tudi druge reči) le zaradi pozerstva in vzbujanja zavisti.Tega pa ni tako malo!

Če pa govorimo o avtu kot o izključno racionalnem nakupu, pa je kak Citroen Berlingo z dizel mašino ena čisto v redu stvar. Kot to utegne za marsikoga biti hi-fi za 500€!

Načeloma şe strinjam.
Velika večina audiofilov in tudi avtomobilistov je ZELO neracionalna pri nakupih, na splošno proizvajalci in trgovci živijo predvsem od tega, da pri nas ustvarjajo takšne iracionalne želje.

Verjamem, da izlet z zverjo, ki ima 340 konjev predstavlja užitek. Ampak če drugo ne - uporaba takšnega avtomobila je ekološko problematična (tudi to ne leti nate osebno). Pri poslušanju glasbe bi kaj takega teže trdili, razen če imamo namesto ojačevalnikv manjše elektrarne.
Smile
Mitja

Pridružen/-a: Ned Mar 2009 20:28
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Notranjost sicer v mojih očeh ni na ravni seksi Audija, ki ga že od nekdaj sanjam pa

Mimogrede sem si ga šel tudi tudi sam pogledat. Izdelava in materiali so zelo na nivoju, kar se seveda odraža tudi na ceni. Zame je vsekakor preveč ''vesoljski'' zato sem se na koncu raje neracionalno odločil za ljubezen na prvi pogled s katero pa uživam na vsakem kilometru. ( in še ob tovarniškem hi-fi ju sem bi lepo presenečen)

[img][/img]
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 15:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zakaj bi bila vožnja 340KM avta ekološko problematična? Si upam trditi, da vsak dizel bolj onesnažuje okolico, kot malo močnejši bencinar, sploh ko dizelček začne hodit v leta.
Nazaj na vrh
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
zakaj bi bila vožnja 340KM avta ekološko problematična? Si upam trditi, da vsak dizel bolj onesnažuje okolico, kot malo močnejši bencinar, sploh ko dizelček začne hodit v leta.

Malce šibka logika.
Bencinar s 300 konji sigurno bolj onesnažuje okolje kot tisti z 70. Če ga dizel še bolj - toliko slabše.
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 19:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
dr.sah je napisal/a:

Malce šibka logika.
Bencinar s 300 konji sigurno bolj onesnažuje okolje kot tisti z 70. Če ga dizel še bolj - toliko slabše.

Ne vem če to drži kar pišeš, moj avto ima preko 200KM pa pri 130 km/h porabi 5,5l (je bencinc), eden z 70 KM pri 130 km/h troši pri tej hitrosti precej več. Troši pa sigurno moj po mestu več od onega z malimi 70 KM, tako da je vse odvisno.
Glede dizlov je pa tako že dolgo znano, da so precej bolj škodljivi kot bencinci in jim v nekaterih mestih v svetu že prepovedujejo vstope v mesta.
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 20:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

acoustic je napisal/a:
pasuljaris je napisal/a:
dr.sah je napisal/a:

Malce šibka logika.

Ne vem če to drži kar pišeš, moj avto ima preko 200KM pa pri 130 km/h porabi 5,5l (je bencinc), eden z 70 KM pri 130 km/h troši pri tej hitrosti precej več. Troši pa sigurno moj po mestu več od onega z malimi 70 KM, tako da je vse odvisno.
Glede dizlov je pa tako že dolgo znano, da so precej bolj škodljivi kot bencinci in jim v nekaterih mestih v svetu že prepovedujejo vstope v mesta.

Ne vem zakaj si ne ogledate spletne strani bmw-a, potem ne bi trobezljali neumnosti.

Bmw 520d emisija co2 131-123g/km

Bmw 520i emisija co2 155-149g/km

Bmw vozim že 20 let, s prvim sem naredil 650.000km, z drugim 700.000km, s tretjim, letnik 2010 šele 100.000km, prva dva šestaka, zadnji-4 cilindri, bom videl kako se bo sedaj končalo? Rolling Eyes
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede okoljevarstvene osveščenosti lahko zapišem, da "zverinico" vozim le užitkarsko, tam kakih 5000km letno (popije v povprečju 11,3l, kar niti ni tako grozno), za vsak dan pa imam 6 let starega Cliota diesel z 68KM in 130000km. Z njim pa uživam zaradi porabe (5,2l), okretnosti in poceni vzdrževanja. Kot sem že omenil mi avto ni sredstvo za ven metat in koncemkoncev tak Clio rabljen ne stane več kot set felg in gum za boljši avto!
In še to: vse kazenske točke in kazni zaradi prekoračene hitrosti sem dobil, ko sem vozil Cliota! Shocked
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojcb je napisal/a:

Ne vem zakaj si ne ogledate spletne strani bmw-a, potem ne bi trobezljali neumnosti.

Mogoče bo tudi moj komentar izpadel na koncu kot popolna neumnost, ampak v svoji 20 letni karieri voznika si ( brez kalkulacije zadnjega vozila ) spustil v ozračje približno 186 TON Co2. Kapo dol, zelo impresivna cifra Embarassed.

Za primerjavo, v teh 20 letih, če bi v povprečju na dan zaužil 3 kg hrane ( kar je hudo pretiravanje ) si v teh istih 20 letih pojedel približno 22 ton hrane.

Saj vem da primerjava ni merodajna, je pa neka osnovna indikacija kam ta svet drvi.

LP

P.S. Samo v pojasnilo, nisem nikakršen obseden ortodoksni okoljevarstvenik. Wink Če bi bil "kamjonđija" bi še nekako razumel, tako pa...........prosim ne jemlji preveč osebno, to je pač gola matematična statistika.

Nazadnje urejal/a vintagesonic Pet Sep 14, 2012 21:34; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 14, 2012 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo če bi še človek izračunal, koliko plina so v teh letih v zrak spustile krave, katerih mleko si pil in meso jedel, bi bila okoljevarstvena bilanca sploh katastrofalna! Wink Twisted Evil
Nazaj na vrh
vojcb

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2012 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
vojcb je napisal/a:

Mogoče bo tudi moj komentar izpadel na koncu kot popolna neumnost, ampak v svoji 20 letni karieri voznika si ( brez kalkulacije zadnjega vozila ) spustil v ozračje približno 186 TON Co2. Kapo dol, zelo impresivna cifra Embarassed.

Za primerjavo, v teh 20 letih, če bi v povprečju na dan zaužil 3 kg hrane ( kar je hudo pretiravanje ) si v teh istih 20 letih pojedel približno 22 ton hrane.

Saj vem da primerjava ni merodajna, je pa neka osnovna indikacija kam ta svet drvi.

LP

P.S. Samo v pojasnilo, nisem nikakršen obseden ortodoksni okoljevarstvenik. Wink Če bi bil "kamjonđija" bi še nekako razumel, tako pa...........prosim ne jemlji preveč osebno, to je pač gola matematična statistika.

Da ti ne povem koliko km sem še prej prevozil s Mercedesom.. Shocked

Hotel sem samo nakazati razliko med dizlom in bencinarjem, ampak kakor vidim je to padlo v vodo, pač ni več važno.
Če bi vozil bencinarja, potem bi šele videl hudiča v luftu.. Razz
vojcb

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2012 00:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Samo če bi še človek izračunal, koliko plina so v teh letih v zrak spustile krave, katerih mleko si pil in meso jedel, bi bila okoljevarstvena bilanca sploh katastrofalna! Wink Twisted Evil

Pridelava mesa je največji onesnaževalec okolja, večji kot avtomobilski izpušni plini. Glede na to, da mi za meso ni mar, sem že popravil svojo bilanco kar se tiče onesnaževanja okolja. Embarassed
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2012 00:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tole je pa zanimiva tema Laughing

vsako dnevno vozim Volvo S60 (z zelo dobrim ozvočenjem kot ga pač znajo narediti švedi) 2,4bencin (moj moto je plin za kuhanje, bencin za avte, nafta pa za ogrevanje in traktorje )....170KM porabi pač kolikor mu daš se pa lahko temu primerno tudi pelješ Laughing pik pa imam še nekaj viška Embarassed

za vikende pa mojega oldija Mercedes Benz W115 220d letnik 71, kar je tudi moj nick name tukaj...forumaš Krokar ga je videl, ko sem sem se uglasil k njemu... kot zanimivost ima vgrajen original Blaupunkt Frankfurt radio (mono) ki ima zadaj DIN priključek kamor lahko dam Ipoda in je prav užitek poslušat glasbo iz 60 in 70ih ker zveni res kot takrat Laughing
Nazaj na vrh
vojcb

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2012 00:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benz220d je napisal/a:
tole je pa zanimiva tema Laughing

vsako dnevno vozim Volvo S60 (z zelo dobrim ozvočenjem kot ga pač znajo narediti švedi) 2,4bencin (moj moto je plin za kuhanje, bencin za avte, nafta pa za ogrevanje )....170KM porabi pač kolikor mu daš se pa lahko temu primerno tudi pelješ Laughing pik pa imam še nekaj viška Embarassed

za vikende pa mojega oldija Mercedes Benz W115 220d letnik 71, kar je tudi moj nick name tukaj...forumaš Krokar ga je videl, ko sem sem se uglasil k njemu... kot zanimivost ima vgrajen original Blaupunkt Frankfurt radio (mono) ki ima zadaj DIN priključek kamor lahko dam Ipoda in je prav užitek poslušat glasbo iz 60 in 70ih ker zveni res kot takrat Laughing

Ja, to so avtomobili, ki so imeli "dušo", sam sem imel merc. tip 123, 300d, potem še 123, 240d, eden je imel notri še Becker radio, no to pa je bil sound.. Wink
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2012 05:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:

Logika na kvadrat.
Če upoštevamo, koliko ljudi sta spravila v nesrečo Hitler in Stalin ugotovimo, da so grehi npr. naših politikov minorni.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 69, 70, 71  Naslednja
Stran 27 od 71

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu