| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 22:11 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | CASTOR je napisal/a: | Fantje fermajte tovare.Nić ni brezmadežno in svetlo še manj.
Jaz na lampe ne stavim nititi penniya, pa ne zato ker bi bil fan ne vem česa, ampak lampe so tehnologija za jo pozabit.
lp | Lampe so doživele svoj revival in ker imam slučajno velikokrat priliko poslušat Unison research Unico DM tranzistorske končne v monoblok konfiguraciji in Unison Simply 845 lampaša, lahko samo rečem.
Primerjava med obojimi odpade.
Lampe, za moj okus, bolje izrišejo "reverberacijske repe"(ni moj izraz), iznihavanje zvoka, po domače.
Tranzistorji nimajo od 200hz navzdol rolloffa kot ga imajo lampe, drive basa je zato bolj kontroliran in več kontrole je tudi pri orkestralnih delih.
Najbolje je "imeti" oboje v enem. |
Imaš prav, mestn. To sem tudi jaz že navajal v mojih postih že pred časom. Če uporabljaš CD player (notorično reven z mikroinformacijami) je najboljša rešitev lampa, ki se harmonično iznihava. Ti ji daš impulz (1 sam cikel) in na izhodu dobiš serijo harmoničnih iznihavanj, oziroma impulz, nato drugi harmonik, pa tretji, pa četrti... skratka namesto enega vstopnega impulza cel niz (harmonični in ali reverberacijski rep). To naredi reprodukcijo bogato. Torej s CD-jem obvezno lampa. Kjerkoli v reprodukcijski verigi. Lahko vgrajena že v CD playerju kot izhodni 'harmonizator' ali pa kot predojačevalec, ojačevalec ali pa kar vse.
Imam doma CD Philips, ki sem ga kupil za 200€ in ko sem priključil Unison Simply Two (lampaški single ended ojačevalec) sem ostrmel, koliko informacij je prišlo iz ubogega playerja. Prelevil se je v super resolutivno mašino!
Unisona sicer potem nisem kupil, ker tega ne potrebujem z gramofonom, ki je moj primarni izvor. Je pa idealka za CD! | Super razlaga, hvala.
Dejansko to drži.
Leta nazaj sem štartal z ciljem, da bi svoj digitalni izvor zvoka po faktorju podobnosti naravni reprodukciji(ne podoben high endu, ta me ne zanima), čim bolj približal sposobnostim dobrega gramofona in tekom tega sem odpikal CD špiler in šel na Music server, ta je dobil shunt napajanje A razreda, dal sem ga modificirat Stormu in dodatno Marconiju in mašinca dela super.
DAC je lampa, amp je lampaš in v območju od 20hz, do nekje 2500hz, z pasivnim rezom pri nekje 1500hz, kjer je glavnina glasbene informacije, lampašu pomaga tranzistorc in rezultat je nadpovrečno lep, že zelo naravnemu podoben(odvisno od posnetka) in resoluten-digitalni zvok, iznihavanja so skoraj popolna, zvok sistema pa je drugačen od zvoka gramofona, čeprav ne zveni nič manj "naravnemu" podobno kot gramofon. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|