Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nmt predvajalniki (hdx, popcorn, egreat...)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 37, 38, 39  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mariosala

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37
Kraj: MENGEŠ

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2012 05:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšne pa so kaj cene za dotične modele
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gatsu

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 22:23
Kraj: NN

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2012 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jst prodam A-300 v garanciji še do konca novembra za 190€ če koga zanima.
Nazaj na vrh
Matjaž1

Pridružen/-a: Čet Mar 2011 17:25
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2012 12:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jap Kumer. Se strinjam. Problem je le v tem, da imajo (vsaj po forumih sodeč) ljudje cel kup težav z A300. Ne prepoznava diskov, težave z omrežjem, zmrzovanjem naprave ...
A210 je glede tega sigurno bolje poštiman, me pa skrbi, da imajo tile playerčki lahko precej kratko življenjsko dobo.
Kakorkoli, mogoče lahko Gatsu pove kaj o svoji izkušnji.
Cene rabljenih A210 pa so tam okrok 150 - 160 evrov.
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2012 14:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem imel doma v delu A300 z 3 TB diskom.

Gor sem inštaliral natanko 325 filmov in 71 koncertov - skupaj 396 naslovov.
Vsi filmi - IMDB ocena nad 7. 98 % naslovov je v HD mkv formatu, ter nekaj malega dvd-jev.

Zadeva je že šla dalje k "stranki" (beri kolegu) in zaenkrat vse špila bp.

Cene tukaj:
www.archus.si/
http://www.popcornhour.si/popcornhour.html

LP
Nazaj na vrh
Matjaž1

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2012 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na nič kaj dosti uporabniške razlike bo a210 čist dovolj.

Naprava predvaja tudi FLAC glasbene datoteke, pa me zanima, ali je kdo preveril, kakšna je razlika med predvajanjem glasbe, če pustimo uporabniške vmesnike ob strani, prek SB Toucha in Popcorna?
In nenazadnje - kateri 2tb disk priporočate za vgradnjo?
Nazaj na vrh
Gatsu

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem odlični A110 potem, ko ni več zanesljivo predvajal novih mkvjev, zamenjal z Xtreamer Ultra, ki pa je bila malo prešvoh zadeva za moj okus - pa še probleme z 24p predvajanjem sem imel zato sem kupil A300, ki vse predvaja z odliko in brez zatikanj, a ima še vedno malo bugast FW in posodobitve so krepko počasnejše kot v časih A110. Zato sem se odločil, da v bližnji prihodnosti sestavim HTPC, ki bo sposoben tudi furat kako starejšo igro in emulatorje - verjetno na osnovi I3 3225 ko izzide.
Nazaj na vrh
Matjaž1

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 11:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa konkretno pomeni buggy FW?
Nazaj na vrh
Gatsu

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jah firmware je še zlo mlad tbh in posodobitve prihajajo zelo počasi, tako da bo še nekaj časa trajalo da bo na nivoju stabilnosti kot so stari modeli najbrž. Vsake tolk cajta ga je treba enostavno resetirat ker freezne al pa kaka funkcija neha delat.

Je pa napram kakem xtreamerju mercedes, ker tisto je pa res neuporabno s****e...
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 15:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

IFA 2012 - DUNE HD...

http://konstant.de/pressefach/dune-hd/ifa-2012/

Dune HD TV-201T2
Dune HD TV-401

Nazaj na vrh
peri

Pridružen/-a: Tor Avg 2012 11:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

oprostite ampak sem nov v tem svetu, pa me zanima če bi lahko nadomestil te predvajalnike z kakšnim blue ray 3D predvajalnikom in bi na njega priklopil zunanji disk prek usb in gledal filme ter poslušal musko. Verjetno sem čist mimo vsekal, zakaj so sploh popularni ti multimediski playerji, če maš av reciver s hišnim kinom, ki je povezan z računalnikom lahko to delaš vse prek reciverja in računalniškega diska.

Tale digitalni multimediski svet je ful obširen. Priznam nisem šel naprej s časom mi je blo bolj enostavno prek VHS kaset.
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 09:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolikor je meni znano ni noben blu ray predvajalnik tako prilagodljiv kot so večpredstavni podaljški tipa popcorn, extreamer, med8er, dune hd ipd.

gre za to da vsi ti predvajalniki podpirajo ogromno formatov (audio in video) in kar je še najbolj pomembno imajo urejeno podporo za mkv (matroska) datoteke

99 % vseh HD filmov, koncertov...ki jih "najdeš" na torrent trackerjih je v mkv formatu

če VP primerjaš z računalnikom, potem že imaš v osnovi vgrajen uporabniški vmesnik, ki ga lahko z jukeboxi še dodatno izboljšaš,
škatlo lahko imaš v bližini tv-ja, imaš pilota za upravljanje itd...na njih lahko direkt pretakaš torrente itd itd....orgormno je na voljo različnih programskih dodatkov....

Samo kot primer: flash jukebox eversion (za popcorne)

seveda imajo tudi htpc-ji prednost....

LP
Nazaj na vrh
peri

Pridružen/-a: Tor Avg 2012 11:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja ti playerji so res priročni, kaj če ga na reciver priklopim in na mrežni kabel pol ga ne rabim na računalnik priklaplat ali mora biti povezan na računalnik prek USB-ja.
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 10:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če vse filme spraviš na interni disk predvajalnika potem je pc lahko izklopljen,
lahko pa imaš nekaj filmov na pc-ju (share), nekaj na internem disku

če hočeš gledat filme preko mreže iz pc-ja na npr popcornu potem pač mora biti pc vklopljen in na popcorn moraš imet naložene nmt apps, ki imajo vključen SAMBA server...

Več tukaj o tem kako se nastavi zadeve na PC-ju...

http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/Network_Share

LP

ps, morda se vse skupaj sliši bolj komplicirano kot je Wink
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odkar imam popcorn z 2 tera diska računalnika doma ne uporabljam več.
Vse kar rabim je popcorn in en dober telefon (v mojem primeru Iphone).

Je pa res kar pravi kumer. Preko mreže (tudi wifi) lahko imaš v kabinetu ali drugi sobi računalnik ki laufa in za medijske vsebine ga kontroliraš preko samba serverja v dnevni sobi (in torej daljinca popcorn in displeja na TV) in gledaš fotke, filme, poslušaš muziko (pri meni povezan s coax na receiver in z hdmi na TV) preko samba serverja, ki pa je pri meni že bil instaliran tovarniško (kot vsi ostali serverji).

Edina slabost teh napravic je, da moraš razumet, da ne morejo delat vsega na enkrat in jih ne smes preobremenjevat. Ko enkrat dobiš občutek koliko zmore pa je ok. meni ni zmrznil že pol leta. Na začetku pa vsak drug dan Sad
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dune HD + Opera ...

http://www.opera.com/press/releases/2012/08/28/
___

http://archussi.blogspot.de/2012/08/dune-hd-na-ifa-2012-v-berlinu.html
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 37, 38, 39  Naslednja
Stran 32 od 39

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu