Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hišni kino, par vprašanj
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 04, 2012 11:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se mi je zdelo, da si spregledal lokacijo Laughing
No, sporoči, če boš kaj hodil v moje konce.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
strumf666

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 01:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

C80 cen se je pridružil v sistem. Trenutno se ogreva z musko, potem pa pride filmski test Smile

Aja, driverji v c80 cen in c607 niso isti (razen po velikosti); membrana ni videt čisto enaka, "konusi" so pa tudi drugačni. Malo sem se igral z zvočnim generatorjem in ugotovil, da igra nižje, kot piše v specifikacijah (80Hz), tako da razmišljam ali bi ga poganjal kot full range speaker ali ne.
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 02:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem bil prepričan, da so.Sorry, upam da te nisem zaj..
Jest ga poganjam v full-range.Zdi se mi ,da igra precej nisko, notri je tudi kretnica, zato po moje kar na "large".
No, zdej boš pa spet pogledal Vojno zvezd, Avatarja... samo zaradi zvoka. Very Happy
Probaj dobit kakšen film z DTS zvokom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
strumf666

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Igra lepo, tko da se ne pritožujem Wink Bi se res znalo zgodit, da bom kak film še enkrat pogledal, ker je toliko boljši zvok Smile
Škoda, ker ni prav veliko filmov na voljo v DD-HD ali DTS-HD.

Včerja sem spreminjal crossover med gledanjem filma, od 80hz navzdol, pa je kr opazna razlika do nekje 60hz, sem bom pa še malo poigral.
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2012 00:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Filmov v True HD in DTS HD zvočnem formatu je na voljo malo morje.
Nekateri so celo v LPCM-u 5.1 nestiskano. Wink
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2012 00:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V trgovinah res Wink
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2012 00:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Strumf gotovo misli na "torrent" ponudbo.So pa tudi tam nekateri v HD Master DTS-u.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
brezlj

Pridružen/-a: Sre Okt 2011 16:16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2012 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Sem bil prepričan, da so.Sorry, upam da te nisem zaj..
Jest ga poganjam v full-range.Zdi se mi ,da igra precej nisko, notri je tudi kretnica, zato po moje kar na "large".
No, zdej boš pa spet pogledal Vojno zvezd, Avatarja... samo zaradi zvoka. Very Happy
Probaj dobit kakšen film z DTS zvokom.

Ja, takle zvok je res nekaj najboljšega. Kakšen kino se lahko tud skrije. Vojna zvezd je res prov super, če imamo pravilno sliko pa glas.
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Receiver je sicer še v čakalni vrsti, razmišljam pa kako spravit zvok še v kuhinjo in na balkon. Zanima ali se splača nabavit studijske monitorje ali zvočnike+stereo ojačevalec. Priklop bo kot zone2/3 na receiver; razne wifi opcije z dac-om predvidevam da so precej dražje in/ali manj kvalitetne alternative.
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 02:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to da je tale Marantz class AB amp, mi je sumljivo lahek, samo 13kg.
Po moje je zelo precenjen, pa v "fancy" ohišju ta model.
Za primerjavo Yamaha RX-V1900-3900 imata 22kg in sta približno isti cen. razred.
Če bi bil jaz namesto tebe strumpf, bi pogledal za kakim rabljenim Pioneer LX 8x serije.Ta reciver uporablja ice-power končne, in igra zelo dobro.Kolega ima LX 71 in je zelo zadovoljen, sploh za stereo poslušanje je zelo soliden.Je pa res, da je nov Pioneer predrag- serija 8 je 2700eur.Rabljeni pa od 600-1500.

Drugače pa v 900-1200eur sta po moje Onkyo 818 in Yamaha 2010A ipak najboljši izbor.In za kej "konkretno" boljšga, boš moral primaknit vsaj 500-1k.eur.
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 02:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na bolhi sem nekaj našel, sam nisem prepričan, če si to mislil - http://www.bolha.com/av-sprejemniki/pioneer-sc-2022-av-receiver-nov-model-oglas1281701009
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa kaj si boš začel z 7.2 boš imel dva globokotonca ?
Saj niti 7.1 filmski zvok ne obstaja.
Največ diskretno posnetih kanalov v filmskem zvoku je šest plus globokotonski torej eden, in ne dva. Wink
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za 99% je 5.1 absolutno dovolj! Živim v hiši dokaj na samem, pa si še tistega enega suba ne upam spustiti z vajeti, ker se bojim, da bi ne nastale kake razpoke v zidovih! Rolling Eyes Z dvema dodatnima surround kanaloma pa si itak ne vem kaj posebej pomagat, pa še vem ne, kam bi sploh postavil zvočnike.
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To pa ne bo čisto držalo.Kar sem jaz prebral, so feed-backi na dva suba izredno pozitivni.Pravijo celo, da če se hočeš it resen AV sistem, sta dva suba skoraj nuja in edino kar je bolje so 4 subi.
Nekaj o boljši fazni usklajenosti z front zvočniki in tako naprej (če te zanima poguglaj)
Zato ima večina boljših AV reciverjev možnost priklopa 2 ali 4 subov.
Res je dosti funkcij in povezav pri reciverjih brezveznih, a ta ni ena od teh.Je pa res, da sem o tem samo bral in nimam lastnih izkušenj z dvema ali več subov.
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za več sub-ov so pri audyssesy pogruntal Sub EQ HT Cool Kar se tega tiče je precej napisanega, da če subi niso usklajeni med seboj in z ostalimi zvočniki, je zvok bistveno slabši.
Dosti pozitivni so tudi odzivi na 7.1 + height ali width kanale čeprav so le te produkt zvočnega procesorja.
Za moj okus je tole malo preveč denarja, tako da bom kr zadovoljen z enim subom in 7.1 sistemom. Mislim pa da bi bila precej bolj opazna razlika, če bi dodal height ali width kanale kot še en sub.
Kar se 5.1 in 7.1 tiče je med njima opazna razlika, če ima film zvok že sam po sebi v 7.1 še toliko bolj, kot če ga proizvede receiver.
Meni osebno bi bilo najbljubše, če bi zadnja kanala iz 5.1 lahko nastavil na zadnja kanala iz 7.1, da bi lahko pretvorbo iz 5.1 na 7.1 izklopil, ker ne morem zvočnikov "idealno" postavit si pa s tem pomagam.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 3 od 14

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu