Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Oprema za testiranje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
submat50

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 21:33    Naslov sporočila: Oprema za testiranje Odgovori s citatom

Rad bi testiral naslednjo kombinacijo:

Apple air express, dac z predojacevalcem, mocnostni ojacevalec, zvocniki in to seveda v stereo izvedbi. Jaz imam air express dac in vse naprej. En air express bi se lahko sposodil od prijatelja tako da bi poterboval samo dac. Jaz imam Bereaford tc 7520. Najbolje bi bilo ce bi bila enaka.

Ce je kdo pripravljen priti na obisk z Dac-om da izvedemo test bi bil zelo vesel.

Za pijaco poskrbljeno.

Lp matjaz

Dopolnilo:

Sem razmislajl in sem malo nejasno napisal. Ideja je v tem, da med zvocnikoma ni nobene zice. En dac je vezan samo na en zvocnik.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
submat50

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2012 11:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem test malo poenostavil in sem izkoristil kar DAC ki je vgrajen v AirExpres. Test sem ze izvedel z oziceno mrezo.

Da bo stvar bolj jasna. Informacija potuje od racunalnika kjer se vrtijo iTunes do Aple TimeCapsule. Povezava je WiFi.

Od TmeCapsule gre po Utp kablu do dveh AirPort Expres.

AirPort Expres ima izhod za analogni signal. Od vsakega AirPort Expressa je uporabljen samo en kanal, ki je vezan na preodojacevalec in naprej na koncno stopnjo in zvocnik.

Ko se sin zbudi bom pozkusil se wifi sva nekje zalozila password za time
capsule. Ta je njegova in ima on rko nad njo.

Vse skupaj se mi zdi zanimivo zato ker koliko jaz poznam delovanje mrez sta na ta nacin levi in desni signal med seboj fazno zamaknjena. Zanimalo me je ali se bo opazila razlika. Ce bi ze zvocnike razvil kot aktivno varianto, da bi bilo vse zelo kompaktno bi se znebil vseh interkonektov in zvocniskih kablov.

Zanima me kaj vi mislite o tem.

Lp Matjaz
Nazaj na vrh
submat50

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2012 15:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem probal se z wifi in tudi deluje. Se mi zdi da je to prineslo v hifi cisto novo dimenzijo. Do zvocnikov lahko brezzicno pripeljes signal v digitalni obliki. Tam imas dve moznosti ali uporabis dac od airexpressa ali pa uporabis dac in to samo en kanal.
Za oceno kvalitete pa bi bilo potrebno napraviti sistem s kratkimi interkonekti in bi se videlo. Meni manjka, da bi lahko sistem probal samo dac in en opticni kabel z mini jackom.

Zanimivo, da ni nobenega komentarja.

Lp matjaz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu