| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2012 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
Žičke, če ti bo, kaj viška vzamem po 1 eur kom.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2012 00:53 Naslov sporočila: |
|
|
To je pa dober posel. Imam nekaj tisoč žičk... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 07:13 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | | Že pred leti sem za štos naredil kratek interkonekt iz UTP kabla. Žici sem dodatno samo malo bolj na tesno prepletel. Nobenega oklopa. Konektorje sem dal neke poceni iz Terne (cena kake 2-3€ po kosu). Stvar deluje popolnoma normalno in se samo malo razlikuje od mojega 50 x dražjega kabla, ki ga sicer uporabljam za CDP in pa drugega 40 x dražjega, ki je na tunerju. |
Pred kratkim sem za najmlajšega člana družine kupil ojačevalec in zvočnike. Ko sem želel na sistem priključiti še CDP sem ugotovil, da nimam interkonektov.
Hja, nič lažjega, lotkolbn v roke pa nekaj narediti.
Najprej sem si pripravil UTP kabel, vendar sem nato po priporočilu soforumaša vzel Jantzen solid core zvočniški kabel in činče iz Terne (2.90 eur/kos). Vse skupaj je bilo potrebno še obleči v dober snake skin (zaradi boljše prevodnosti in pretočnosti zvoka ) in - voila - interkonekti so bili narejeni.
Stroški - slabih 15.- eurov.
Ker me je matral firbec sem interkonekte priključil na svoj sistem in bil . Omenjeni interkonekti so ostali v mojem sistemu, sinetu pa sem dal interkonekte iz Tempoelectric žičk in posrebrenih činčev!?! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 09:44 Naslov sporočila: |
|
|
Aha,tempo electric tudi mene spominja na nekaj podobnega.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
Pismo,
kdo pa ze je spomnil te ideje? Ta zares obvlada. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Pismo,
kdo pa ze je spomnil te ideje? Ta zares obvlada. |
Ma, to je en blefer na audio sceni.....
P.S.: Hvala ti za ta namig |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
Senca, katero debelino kabla si vzel? (Predvidevam da 0.5 mm2) Bi tudi sam poskusil tole verzijo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 12:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: | Senca, katero debelino kabla si vzel? (Predvidevam da 0.5 mm2) Bi tudi sam poskusil tole verzijo  |
AWG20 oz. kot si napisal 0.5 mm2.
Za osnovo ti lahko napišem izkušnje z interkonekti na mojem sistemu, izvedene v kratkem času, tako da je vse še v spominu:
UTP - zaprt zvok, pomanjkanje detajlov, kot bi zvočnike pokril z rahlo zaveso (uporabljene žičke iz CAT5e - parica na kanal);
Tempoelectric - dosedaj dovolj kvalitetni, popolnoma enakovredni s tistimi iz Terne za cca. 100.- eurov;
Jantzen - precej bolj odprt zvok, posebej v visokih tonih (razika precejšnja), basi bolj "pod kontrolo" (razlika manjša, vendar vseeno opazna-slišna)
Sem pa vse naštete interkonekte testiral s prijateljem in oba sva prišla do popolnoma enakih zaključkov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala! Naslednjič, ko bom v LJ, se oglasim v Terni, pa naberem nekaj materiala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 17:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Mislim da vem, zakaj je šlo mimo brez debate. Pri tej tematiki se je namreč skoraj vedno povdarjalo, da je vpliv kablovja preveč marginalen, da bi se ga dalo objektivno ocenjevati v polurnih seansah na nezpoznanem sistemu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 18:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | je vpliv kablovja preveč marginalen, da bi se ga dalo objektivno ocenjevati v polurnih seansah na nezpoznanem sistemu. |
Čista osnova in eden najpomembnejših dejavnikov, če si želimo sestaviti resen sistem. Velja tudi za komponente.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 22:49 Naslov sporočila: |
|
|
Saj ni slo neopazeno mimo, me je pa zmotila pozicija MG-jev, ki so dalec od idealne in prvo kar sem se vprasal kako so sploh lahko ocenjevali kable. Dejansko so lahko ocenili le razlike, nikako pa ne zvocne vrednosti kablov.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
NORDIC
Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26 Prispevkov: 124 Kraj: Vetrno
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 23:57 Naslov sporočila: |
|
|
Prvega zmoti pozicija zvočnikov, nekoga drugega zmoti Audio Research, tretjega stojala na koleščkih...upam, da vsaj črnc s kapico v prvi vrsti nikomur ne kvari akustike...
Preprosto neverjetna je sposobnost nas, audiofilov tega koščka planeta, da praktično po slikah vemo in slišimo, kako igra...Verjetno je celo kdo,ki bi znal izračunati...
Le kaj menijo članice Audio Society of Minesotta o tem?
Ahhh, gospe že vedo kje je haklc
LP, z |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|