Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Moj prvi audio sistem - prosim za mnenja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lukin

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:34
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 18:39    Naslov sporočila: Moj prvi audio sistem - prosim za mnenja Odgovori s citatom

Lep pozdrav! Sem ljubitelj glasbe ter začetnik in letos imam namen sestaviti moj prvi audio sistem. Vedno sem si želel imeti gramofon, saj imam kar nekaj ducatov odlično ohranjenih plošč. Torej, zamislil sem si naslednje komponente:

- ojačevalec NAD C372 - ga že imam od prej
- phono predojačevalec NAD PP 2i
- zvočniki B&W 685
- gramofon Thorens TD 160 ali 166
- CD player - se še nisem odločil, prosim za mnenje.

Velikost sobe je ca. 20m2, zato z zvočniki ne bom pretiraval. Najbolj pomemben mi je čimbolj kvaliteten zvok. Tukaj že vidim, da se bom še namučil okoli gramofonskih glav in ročk.

Upam, da nisem preveč v temo brcnil in lepo prosim za vaša mnenja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem jaz bil začetnik,sem na ropotijo tega nivoja hodil lepit nos na izložbe po trgovinah v Trstu.

Sicer pa glavica za thorens bo v redu kaka shure,stanton,ali morda še bolje,če kje stakneš kako akg,glede ročke pa ostani na tisti ,ki je že gor,si raje omisli drugi gramofon.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CASTOR si me nasmejal s prvim stavkom Laughing

lukin: raje kot cd playerju ali gramofonu nameni več pozornosti zvočnikom, četudi je soba 20m2 (kar ni tako zelo malo). .moral sem se obregnit ob tvoj stavek, da z zvočniki ne boš 'pretiraval'.

Pretiravanje bi bili kakšni wilson grand slam ali pa nautilusi Wink
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izvor je bistven.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
lukin

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 18:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CASTOR je napisal/a:
Izvor je bistven.

LP

Izvor razumem kot gramofonsko glavo.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 18:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lukin je napisal/a:
CASTOR je napisal/a:
Izvor je bistven.

LP

Malce ozko, razširi to, razširi !

Glavica, ročka, gramofon - bo kar v redu. To je celota, ki predstavlja izvor zvoka. Naprej so ojačevalni deli in čisto na koncu pretvornik iz električne energije v akustično, takozvani zvočnik.
Govori - bob, boob, bbob...
lukin

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
lukin je napisal/a:
CASTOR je napisal/a:
Izvor je bistven.

LP

Malce ozko, razširi to, razširi !

Glavica, ročka, gramofon - bo kar v redu. To je celota, ki predstavlja izvor zvoka. Naprej so ojačevalni deli in čisto na koncu pretvornik iz električne energije v akustično, takozvani zvočnik.
Govori - bob, boob, bbob...

Kakšno je vaše mnenje glede ojačevalca, predojačevalca in zvočnikov, ki sem jih omenil? Gramofon ostane z glavo Stanton 500.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 20:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Thorens če se da 160, 150, 166 pa ne-je slabši. Ja, najboljši poceni izbor!

Phono je preslab, kak diy na lampe, ali pa kak rabljen rotel RQ 970 bx.

Ojačevalc je kar je, ....je ok.

CD pa bo problem. Nič poceni ne bo igralo niti blizu gramofonu. Rabljen Rotel rcd 971,
http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/1200/rcd971.htm

ali Pioneer PD S04 ali 901
http://audio-database.com/PIONEER-EXCLUSIVE/player/pd-t04s-e.html

Tam za 120-150€
Ali pa kak boljši Sony, s predelanim izhodom na lampe.

Zvočniki pa niso glih...So pa najbolj pomembni. kako glasbo pa poslušaš?
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Vojko! V čem je Thorens 166 slabši od od 160?

Kateri model DIY pre-amp imaš v mislih?

Tudi ojačevalec bi eventuelno zamenjal, vendar se mi zdi zvokovno kar nevtralen, pa tudi veliko rezerve ima v moči.

Katere zvočnike predlagaš? Največ poslušam rock, nekaj malega pa tudi kakšen blues in fusion jazz...pa malo klasike.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Druga konštrukcia, 166 ima palstičen+ manjši podkrožnik.

EAR 834P so pri nas veliko delali, se velikokrat najde v oglasih, res dober pocen.

Zvočnikov je pa veliko. Za rock kak second hand 70-80 ta ( Mission 720 absolutno perfect, jbl, Celestion, Klipsch, Allison) Za rock mora imet velik bas, 15 cm+. Tud aki stari B&W DM14, novi pa ne.

Vse na tem pageu je ok:

http://www.classicspeakerpages.net/library/allison/other/allison_speakers_in_1983_an/allison_speakers_in_1989.html
Nazaj na vrh
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 21:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

plastičen krožnik je iste dimenzije kot železni...bearing je 7 mm...pri 160 je 10 mm...
...teorije gor dol...ne vidim razloga zakaj bi to bilo slabše...
wale

Pridružen/-a: Čet Apr 2012 12:06
Kraj: cerkno

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Prosil bi,če mi lahko pomaga kdo glede nakupa zvočnikov.Poslušam predvsem metal občasno pa tudi rock.Ojačevalec že imam NAD 326 sem pa tudi poslušal Kef zvočnike Q300 ter Q500 pa me niso navdušile.Ima mogoče kdo kakšen predlog kaj kupiti???
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

wale je napisal/a:
Pozdravljeni!

Prosil bi,če mi lahko pomaga kdo glede nakupa zvočnikov.Poslušam predvsem metal občasno pa tudi rock.Ojačevalec že imam NAD 326 sem pa tudi poslušal Kef zvočnike Q300 ter Q500 pa me niso navdušile.Ima mogoče kdo kakšen predlog kaj kupiti???

Odgovir imaš tri poste višje Very Happy
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu