| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 17:15 Naslov sporočila: |
|
|
| acoustic je napisal/a: | Evo moj predlog.
Namesto, da se tukaj prepričujemo ali dokazujemo eden drugemu kaj kdo misli, napišimo raje kaj nam je pri teh predlogih, ki se pripravljajo po hitrem postopku všeč ali kaj koga moti, če bomo še naprej o tem debatirali.
Morda pa se bomo tako bolj potrudili spoznati bistvo ukrepov in bomo lahko bolj realno komentirali?
Uživajte | Tale predlog sem dal z namenom, da bi se manj spuščali na osebno raven in videli, če sploh poznamo predlagane ukrepe nove vlade.
Očitno, da jih vsi poznamo premalo? _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 17:25 Naslov sporočila: |
|
|
Če pa že koga zanima, osnutek iz Marca 2012 je na tem linku:
http://www.vlada.si/si/teme_in_projekti/
Tako na hitro.
Meni je pozitiven ukrep I-C-02, I- C-33.
Najbolj me moti I-C-102, II-A-127  _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 17:46 Naslov sporočila: |
|
|
| V študije posameznih cvetk se ne bom spuščal,si bom pa zelo dobro zapomnil blebetanja vplivnih za naslednjič.To je šola še iz prejšnjega režima,ko so posamezni vplivniki izjavili posamezno cvetko in smo pol vsi bili navdušeni.Mimogrede;Me strašno navduši presednik z izjavo drugorazredni,edina prvorazredna domislica tega tretjerazrednega politika,ki mi pade na pamet. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 01:17 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
"Kdor se svoje zgodovine sramuje, si prihodnosti ne zasluži" |
+1 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | Luka, spet kažeš svojo nepismenost. Glede na moje finančno stanje, se ne počutim ogroženega- kar sem tudi v tem kontekstu omenil.
Luka, pa veš, zakaj včasih v mestih ni bilo beračev?
|
Nepismenost kažem? In to spet?
Žališ? Spet?
Očitno tebi pomeni ogroženost samo finančna situacija. Nikjer nisem zapisal na kakšen način se morda počutiš ogroženega. .ampag glede na to, kako že ves čas omenjaš samo materialne dobrine in se se s te strani čutil ogroženega (prikrajšanega) v rosni mladosti, očitno to sedaj rezultira kakor pač rezultira. .v pomanjkanju empatije, čuistveni invalidnosti in nagnjenosti k materialni odvisnosti.
Glede beračev: nevem, ti povej. Najbrž jih ni smelo biti
Glede tvojih prijateljev revežev pa nebi komentiral ker ne vem točno s čim ima to kakršnokoli zvezo.
Vem pa, in to vsak dan znova opažam pri ljudeh, da družba kot taka izgublja svoj globji smisel in je vse več individualizma, družbeno življenje se kompenzira z raznimi gadgeti in materialno odvisnostjo, ljudje vse bolj živijo v nerealnem svetu, saj je realnost preveč umazana in človeka nevredna inštitucija sprevrženih brezobzirnih grabežljivcev.
Vem tudi, da se med pogovorom na štiri oči midva nebi zmerjala in bi se pogovarjala na drugačni ravni. Žalostno se mi zdi, da tako blatiš in na svojo raven zvabiš slehernega sogovornika v tej temi, kateri se s teboj ne strinja popolnoma, saj menim, da v resnici nisi slaba oseba. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 11:47 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Mogoče bo sicer izzvenelo bolj kot provokacija, ampak zgoraj napisana izjava je zelo posplošena.
Včasih bi bilo bolje, če bi novejše generacije del zgodovine svojih predhodnikov enostavno zbrisale, ampak ne bi bilo pravično do verodostojnosti preteklosti. Nekateri to celo načrtno počnejo, žal zlonamerno.
Se tudi Nemcem ni potrebno sramovati holokavsta, Američanom rasizma v petdesetih in šesdesetih letih, Belgijcem njihovih "avantur" v Afriki ( Kongo), Angležem apartheid-a v JAR, Srbom recimo Srebrenice?
Ste še vedno enakega mnenja?
LP
Vintagesonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | LP
Mogoče bo sicer izzvenelo bolj kot provokacija, ampak zgoraj napisana izjava je zelo posplošena.
Včasih bi bilo bolje, če bi novejše generacije del zgodovine svojih predhodnikov enostavno zbrisale, ampak ne bi bilo pravično do verodostojnosti preteklosti. Nekateri to celo načrtno počnejo, žal zlonamerno.
Se tudi Nemcem ni potrebno sramovati holokavsta, Američanom rasizma v petdesetih in šesdesetih letih, Belgijcem njihovih "avantur" v Afriki ( Kongo), Angležem apartheid-a v JAR, Srbom recimo Srebrenice?
Ste še vedno enakega mnenja?
LP
Vintagesonic |
Seveda se jim ni treba sramovati (tistim, ki pri tem niso bili udeleženi). Morajo pa te stvari obsojati. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 16:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ponovno, zgodovina je eno, zgodovinske napake ali madeži v zgodovini je pač drugo.
Mi s socializmom nismo zatirali ne črncev, ne sosedov - ampak sami sebe.
Poglejmo italijane, ves čas stegujejo lovke po drugih ozemljih, veliko gorja so tudi nam storili. Kesanja in opravičila za fašizem do danes niso izustili. Če se primerjamo po tej plati z njimi - smo nadljudje (Arijci ? hahaha) _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 17:49 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Ponovno, zgodovina je eno, zgodovinske napake ali madeži v zgodovini je pač drugo.
Mi s socializmom nismo zatirali ne črncev, ne sosedov - ampak sami sebe.
Poglejmo italijane, ves čas stegujejo lovke po drugih ozemljih, veliko gorja so tudi nam storili. Kesanja in opravičila za fašizem do danes niso izustili. Če se primerjamo po tej plati z njimi - smo nadljudje (Arijci ? hahaha) |
Prav neverjetno je in že kar psihotično, kako ste Primorci obremenjeni s temi Italijani!
Na našem koncu Slovenije so generaciji mojih staršev veliko hujše stvari delali Nemci, pa tudi domači izdajalci, pa niso do njih čutili četrt toliko antipatije!Tudi sam sem po očetovi strani praktično brez sorodnikov, ker so Nemci vse postrelili, pa do njih ne čutim prav nobenega sovraštva, ker današnja generacija pri tem ni sodelovala!
Bo že počasi čas, da prenehate s temi svojimi nakladanji!Leninovo cesto v Piranu pa lahko zaradi mene obdržite, je to vsaj ena naša posebnost v Evropi! Ki tudi marsikaj pojasnjuje!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
Krokar, pravkar si streljal na soborca..
S kar nekaj italijani se poznam in so prav fanj ljudje. Večji problem je imperialistična miselnost v Rimu.
Eno se je pridušati čez Vatikan, drugo je potem sklepati da ne maram Lojzeta, našega farja. Ločiš to ? Večina vem, da ne loči. Črno - belo - črno - belo, mater je lep tak svet. Vsak v svojem predalu.
Leninova ulica, Titov trg...
Na obali je avtohtonega življa bolj malo. Rojen sem pred 56 leti in kot pobič sem v Izoli izredno malo slišal slovenske besede. Priseljenci iz Hrvaške, Srbije, Bosne (karkoli že to pomeni) in peščica slovencev. Danes je slovenska beseda normala, ma kri je ona ista. Vidim kadar se odloča o imenih..pa kadar so volitve je tudi najbolj 'rdeče' tu. Ti ni všeč ? Tvoj problem.
Nisem za to, da se vrne ne socializem, ne tito, še manj tisti mali partijski kujončiči, ki so odrejali ljudem življenje. Me pa tudi ne moti ne Allendejeva ulica, ne ulica prekomorskih brigad. Če se bo večina odločila da zamenja ta imena, mi bo ravno tako vseeno. Smo v demokraciji, hvalabogu.
ps:
še ena misel: svobodomiselni tržačani so hoteli poimenovati eno ulico po Musoliniju (Duce, je bil njegov vzdevek). Pa oblasti tega niso pustile, ker bi se ulica uradno morala klicati 'Via Duce' (dvojni pomen : via=ulica pa tudi proč z njim !), hahaha _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Glavno,da so ga italijanski partizani za noge obesili in .... _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 22:35 Naslov sporočila: |
|
|
| luka79 je napisal/a: |
Žališ? Spet?
Očitno tebi pomeni ogroženost samo finančna situacija. Nikjer nisem zapisal na kakšen način se morda počutiš ogroženega. .ampag glede na to, kako že ves čas omenjaš samo materialne dobrine in se se s te strani čutil ogroženega (prikrajšanega) v rosni mladosti, očitno to sedaj rezultira kakor pač rezultira. .v pomanjkanju empatije, čuistveni invalidnosti in nagnjenosti k materialni odvisnosti.
Glede beračev: nevem, ti povej. Najbrž jih ni smelo biti
Glede tvojih prijateljev revežev pa nebi komentiral ker ne vem točno s čim ima to kakršnokoli zvezo.
Vem pa, in to vsak dan znova opažam pri ljudeh, da družba kot taka izgublja svoj globji smisel in je vse več individualizma, družbeno življenje se kompenzira z raznimi gadgeti in materialno odvisnostjo, ljudje vse bolj živijo v nerealnem svetu, saj je realnost preveč umazana in človeka nevredna inštitucija sprevrženih brezobzirnih grabežljivcev.
Vem tudi, da se med pogovorom na štiri oči midva nebi zmerjala in bi se pogovarjala na drugačni ravni. Žalostno se mi zdi, da tako blatiš in na svojo raven zvabiš slehernega sogovornika v tej temi, kateri se s teboj ne strinja popolnoma, saj menim, da v resnici nisi slaba oseba. |
Luka, morda se niti ne zavedaš, kaj pišeš. Pa da te spomnim:
| luka79 je napisal/a: | | Morda pa si eden tistih, kateremu je žal, da danes ne govorimo nemško. .lahko pa da tvoj čas šele prihaja . |
To tebi ni žaljivka? In kaj si potem pričakoval na takle provokativen tekst? Božanje....
Pa mi ti povej, koga blatim? Pa še enkrat preberi, kako se je začelo. Ne vem, če je Pasuljaris dobro živel v družini z eno kamionarsko plačo , zakaj naj bi vsi drugi živeli tako. Pri nas tako ni bilo in pika.
Kaj pa so delali kamionarji, pa tudi ni zraslo na mojem zelniku... Sam imam pa tudi nekaj nakupov preko te dostave... Pasuljarisovega očeta nisem nikoli direktno obtožil(ker ga ne poznam) - to sem napisal že večkrat. Ampak, če so tako dobro živeli z eno kamionarsko plačo, bi vseeno pričakoval razlago glede na to, da negira mojo izjavo o ne ravno bogatih časih v družini z dvema zaposlenima. A tebi ni jasno, da Pasuljaris z negairanjem moje izjave blati mene(kar naenkrat postanem lažnivec)-brez kakršnegakoli argumenta seveda - in tako se je ta debata začela. Tebi je to vseeno, na koncu blati le Jazzz ... Naj posnamem mojo mamo, ki mi velikokrat omeni, da je s svojo prvo plačo kupila torto zame in je doma čakala, če bom kaj pustil.... Bo Pasuljaris tudi to negiral in me označil za lažnivca... Ali pa mojo mamo? Saj sem že napisal, zaradi slabih pogojev (življenje v baraki, WC na dvorišču), sem se za nekaj časa preselil k stari mami, ko je leta dobila stanovanje. Si predstavljate bolečine moje mame, ko me je dala proč(čeprav samo kak kilometer pešačenja)... Pa sta bila oba z očetom zaposlena, oba delavna in sposobna(glede na to, kam sta prišla), nealkoholika in brez iger na srečo(kar nedirektno obtoži Pasuljaris). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 22:44 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | Še enkrat - sramuj se, a takšnih čustev očitno ne zmoreš. Klavrno.
Brez dvoma se boš spet razpisal, mojega odgovora ne pričakuj. Nisi vreden. |
No ja Pasuljaris. Odgovora od tebe itak nisem dobil-že prej in ga tudi nisem pričakoval. Pa bi lahko lepo napisal- recimo da ste dobro živeli, ker ste imeli vrt, ali pa sorodnike z vrtom, ali pa sorodnike s živino , ali .... Pa bi se stvar lepo zaključila.
O tvojih čustivih, ko si me na začetku postavil kot lažnivca-direktno(pa me niti ne poznaš), pa ne bi govoril. Se ti ne zdi to klavrno ... Moje starše indirektno obtožiš nesposobnosti, alkoholizma, iger na srečo ... pa sem lepo podal odgovor-brez užaljenosti... tega ti nisi zmogel. Takoj užaljenost ob omembi takratno znanih kontrabantov(kamionarjev). Priložim članek o spectrumu, kjer pisec te izkušnje lepo zapiše... in ti še vedno nič(Zaradi nizke cene in dokajšnjih sposobnosti je malo čudo postalo velika uspešnica tako v Veliki Britaniji kot zunaj nje. Tudi v Jugi in Sloveniji, kamor so ga na veliko švercali brkati kamiondžije.) Na koncu sem pač jaz brez čustev, sramujem naj se, klavrno ... Tudi prav, če boš potem lažje spal. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 23:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Wolumen je napisal/a: | | Jaz sem se gledu z specjalci juge na tri metre in bil brz naboja v cevi. |
In kako si se rešil?
Jaz sem bil v stolpu na Krvavcu(dvakrat), ko so nas raketirali ... Prvič ves posran, v drugo pa sem se že "privadil". _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2012 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | Wolumen je napisal/a: | | Jaz sem se gledu z specjalci juge na tri metre in bil brz naboja v cevi. |
In kako si se rešil?
Jaz sem bil v stolpu na Krvavcu(dvakrat), ko so nas raketirali ... Prvič ves posran, v drugo pa sem se že "privadil". |
Če te prav razumem od takrat več ne uporabljaš toaletnega papirja? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|