Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Stanje v Sloveniji in nostalgija
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Spet manipulacija, če te v šoli niso naučili, pri sklicevanju na test pokaži cel bistveni del in ne samo delček, ki ti je všeč.
Tale tvoj izseček je bil v kontekstu:
Se spomnim, da nismo bili reveži, ampak, poleti sem bil po cele dneve na štadionu in kopališču(plezali čez ograjo), cel dan smo pili vodo, za malico in kosilo pa kak kos kruha in kos ali dva navadne salame. Brez telefonov, MP3jev, TVja, interneta, računalnika. En star poni bicikel in obrabljene superge... Verjamem, da tega ti ne razumeš, da se daj podučiti od kakega delavskega otroka iz šestdesetih, sedemdesetih...

Bogi, te vsi tako manipulirajo. Kaj ko se nebi tako ogroženega počutil. Pač sem citiral tisti stavek kjer si zapisal zanikano. Tudi sedaj ljudje in otroci jedo sendviče. .tisti, ki si to lahko privoščijo.
Vsi so včasih lahko jedli sendviče in kot trdiš, tudi meso. No nekateri, ki pa niso tako zelo reveži, si danes to težko privoščijo. Ti je morda sedaj jasno, kje je problem.
Včasih so tudi reveži imeli nekaj, danes tega nekaj nimajo niti tisti, ki niso tako zelo reveži. .
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 09:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes se kupi meso ceneje kot zelenjavo, sploh tista ki je "bio" in "eko" Laughing
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 09:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih je bilo meso dobro, danes je pa za kozlat...
Nazaj na vrh
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojcb je napisal/a:
Včasih je bilo meso dobro, danes je pa za kozlat...
Kot se kaže spet pridejo časi ko bo dobro...Wink
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

"Kdor se svoje zgodovine sramuje, si prihodnosti ne zasluži"
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

Se strinjam Ajka, to lahko daš kar med citate.
Deon

Pridružen/-a: Čet Avg 2008 8:16
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 15:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

“In a democracy people get the leaders they deserve."
( Joseph de Maistre)

Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 551 164
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 15:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
Jazzu - mislil sem nehati ker je tvoje izmotavanje prešlo razumne meje, ampak ne - ti še kar naprej namiguješ, da je bil moj oče tihotapec.

Bil je neprimerno bolj pošten, kot si ti, kar je razvidno iz tvoje dosdanje pisarije. Bruh!!!

Pasuljaris, enkar sem že napisal, da tvojega očeta direktno ne obtožujem ničesar. Splošne izkušnje s kamionarji pa so znane, in res .... bruh...
Nisi komentiral Malih oglasov(teme s kaminonarji), kaj pa Kamionžije(s Čkaljo), pa napupovanje Spectrumov... Pa misliš, da soi si tipi vse izmislili?
Pasuljaris, lahko je tvoj oče dobival dnevnice, ki so bile včasih velike(delavci tega niso bili deležni, lahko je legalno med rednimi vožnjami prevažal še kaj zase(sem napisal par primerov....) lahko pa je samo dobival redno plačo. Ampak v tej zadnji situaciji sa samo enim zaposlenim, oprosti, niste (brez pomoči domačega vrta in domačih zakolov) mogli živeti bolje kot reciva en diplomirani gozdrar in ena pisarniška delavka... Drugače pa se je , Pasularis, začelo s tvojim negiranjem(2 kratnim) moje izjave, da smo samo 1-2 na teden jedli meso in je bila šunkarica bolj razkošje kot običaj.
pa lep pozdrav
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 15:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Bogi, te vsi tako manipulirajo. Kaj ko se nebi tako ogroženega počutil. Pač sem citiral tisti stavek kjer si zapisal zanikano. Tudi sedaj ljudje in otroci jedo sendviče. .tisti, ki si to lahko privoščijo.
Vsi so včasih lahko jedli sendviče in kot trdiš, tudi meso. No nekateri, ki pa niso tako zelo reveži, si danes to težko privoščijo. Ti je morda sedaj jasno, kje je problem.
Včasih so tudi reveži imeli nekaj, danes tega nekaj nimajo niti tisti, ki niso tako zelo reveži. .

Luka, spet kažeš svojo nepismenost. Glede na moje finančno stanje, se ne počutim ogroženega- kar sem tudi v tem kontekstu omenil.
Luka, pa veš, zakaj včasih v mestih ni bilo beračev?
Pa mi povej, poznaš kakšnega reveža in njegovo življensko zgodbo. Jaz ga. Kolega, ki je hotel dvigniti kulturo v Kranju(Creinativa). Vsi so obljubljali, nekaterim je celo pomagal pri županski "borbi"- npr. SDjevcu Darianu Petriču in mu poleg organiziranih koncertov tudi izdal knjigo. Denarja pa do danes nič! Človek nima ničesar-pravi, da sva z mojo Tino edina, ki mu pomagava preživeti. Torej Luka, polna usta so te, kaj pa dejanja?
Drugače pa obstajajo obrati javne prehrane-vsaj za mestne reveže. Tega včasih nismo imeli.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 15:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
Jazzz, če me spomin ni popolnoma zapustil, se so ameriške VOIT žoge lahko kupile ( za "železno zaveso" ) tudi v času naše bivše Juge, v trgovini Sloveniašport na Ajdovščini v Ljubljani in to že pred letom 1970. Vsaj jaz sem jih kupil v moji "quazi" košarkarski karieri vsaj 6 do 7 komadov, dokler niso prišle usnjene Mikasa. Za igranje na asvaltu so bile VOIT zakon.

Ko mi je teta v osmem razredu hotela kupiti Voitko, smo se morali peljati v Avstrijo(teta je bila brez otrok in ji je malce ostalo za nečake). Cena žoge je bila okoli 220 šilingov-spomnim se, ker je bilo to nekaj tako fantastičnega, da ne bom nikoli pozabil. To je bilo leta 1972! All -starke in Superge(ki so bile takrat v Triglavu najbolj popularne), pa je bilo treba kupiti v Italiji-če se prav spomnim še nekaj let po 1975.
Lahko pa, da so leta 1970 Voitke prodajali tudi pri nas? 1972 ne, ker so mi košarkaši povedali, kje jo dobim...
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še ena iz naše kratke vojne. Bil sem vezist v pokrajinskem štabu za gorenjsko-seveda smo oddajali na Krvavcu. Radijske postaje fantastične, kriptiranje pogovorov par exelence. Govorilo se je, da jih je Janša na skrivaj kupil od američanov iz puščavskega viharja(barva je bila peščena). Na skrivaj? V času, ko se je teritorialno obrambo razoroževalo(komunisti s Kučanom na čelu), je opevani vojni dobičkonosec kupoval orožje, s katerim smo lahko parirali veliko močnejši in bolje opremljeni armadi. In na koncu zmagali.

P.S.: Na Krvavcu sem se pa res počutill ogrožen Tako močno, da se imel stalno(tudi v spanju) vžepih dve bombi, brzostrelko na zvečer odpeto(saj vem, če bi prišli specialci, mi to ne bi pomagalo). Da ne govorim anekdot o kranjskih poliucajih in njihovih skrivanjih pred nevarnostjo-verjetno še danes krožijo šale-ki pa so resnične... Npr. o avtomobilu pred policijo in vsi policaji skriti v kleti-reševal jih je teritorialce(ga dobro poznam)...
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 15:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

Seveda je tako. S tem da prejšnji sistem ne pooseblja našo zgodovino ampak je samo delček tega. Biti ponosen na lastno zgodovino ni isto kot poveličevanje prejšnjega sistema.
Mi imamo izkušnjo socializma, sosedje je nimajo. Lahko smo ponosni tudi na to, da smo si upali preskusiti tisti sistem. Socializem naj ostane v zgodovini, kamor spada.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Seveda Dušan.
V sobotnjem delu berem, da se je Žiga Turk srečal s srbskim kolegom in debata je tekla tudi o odpiranju arhivov. Vojni so zaprti 50 let! V ostalih pa lahko do dokumentov prideš po kapljicah, se pravi samo nekaj na dan, prepovedano fotografiranje, kopiranje je iluzija. Torej, lahko govorimo o zgodovini po reciva 39 letu(ali še preje), če pa jo poznamo dokaj enostransko. Pa verjetno veš, da so jo komunisti, ko so imeli možnosti, tudi prekrojevali. Torej, so se je sramovali ? In če ... si res niso zaslužili prihodnosti Wink
Jaz se svoje zgodovine ne sramujem in mi tudi ni potrebno zapirati arhivov...
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
pasuljaris je napisal/a:
Jazzu - mislil sem nehati ker je tvoje izmotavanje prešlo razumne meje, ampak ne - ti še kar naprej namiguješ, da je bil moj oče tihotapec.

Bil je neprimerno bolj pošten, kot si ti, kar je razvidno iz tvoje dosdanje pisarije. Bruh!!!

Pasuljaris, enkar sem že napisal, da tvojega očeta direktno ne obtožujem ničesar. Splošne izkušnje s kamionarji pa so znane, in res .... bruh...
Nisi komentiral Malih oglasov(teme s kaminonarji), kaj pa Kamionžije(s Čkaljo), pa napupovanje Spectrumov... Pa misliš, da soi si tipi vse izmislili?
Pasuljaris, lahko je tvoj oče dobival dnevnice, ki so bile včasih velike(delavci tega niso bili deležni, lahko je legalno med rednimi vožnjami prevažal še kaj zase(sem napisal par primerov....) lahko pa je samo dobival redno plačo. Ampak v tej zadnji situaciji sa samo enim zaposlenim, oprosti, niste (brez pomoči domačega vrta in domačih zakolov) mogli živeti bolje kot reciva en diplomirani gozdrar in ena pisarniška delavka... Drugače pa se je , Pasularis, začelo s tvojim negiranjem(2 kratnim) moje izjave, da smo samo 1-2 na teden jedli meso in je bila šunkarica bolj razkošje kot običaj.
pa lep pozdrav

Še enkrat - sramuj se, a takšnih čustev očitno ne zmoreš. Klavrno.
Brez dvoma se boš spet razpisal, mojega odgovora ne pričakuj. Nisi vreden.
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 16:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem se gledu z specjalci juge na tri metre in bil brz naboja v cevi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Naslednja
Stran 20 od 41

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu