Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kvaliteta gramofonskih plošč Jugoton
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lukin

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:34
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je to originalna izdaja Izvir?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bellaphon

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 0:06
Kraj: Espadriliya

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem npr. včeraj primerjal Flashdance Soundtrack od RTB in nemško varianto... Nemška je zvenela dosti bolj svetlo, če se lahko tako izrazim...

Sem pa včeraj poslušal eno od Jugotona, ki je bila umazana in mi je crknil stylus... Ni se ga dalo več očistit, pa še poškodoval mi je brazde na eni drugi plošči... Sem samo odmontiral in vrgel zadevo v smeti, plošči pa izločil Mad
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lukin je napisal/a:
Je to originalna izdaja Izvir?

Lahko poveš zakaj te to zanima !
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

da ne bo pomote, umazana plošča in kvaliteta Jugotona nimata nekega skupnega imenovalca, plošča je lahko umazana in spraskana kateri koli proizvajalec jo je naredil nima veze, da je plošča tako zasvinjana da sesuje iglo-kaj takega še nisem doživel, je pa menda jasno da normalni človek tako ploščo prej vrže v smeti ali vsaj resno očisti, kot jo da na gramofon, je pa res , da sem na bolšjakih in podobno našel plošče ki jih še v roko ne bi prijel kaj šele pomislil, da bi jo dal na gramofon.pa je prodajalec suvereno trdil da je očuvana in zahteval kako noro ceno zanjo.
Nazaj na vrh
bellaphon

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 0:06
Kraj: Espadriliya

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 21:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na prvi pogled ni zgledala tako grozno... Šele potem ko sem na luč pogledal je bila katastrofa... Vem da se lahko to zgodi tudi z Telefunken npr., jaz sem pač to dal samo kot primer ker smo ravno govorili o Jugotonu...

Drugače pa sem reči iz bolšjaka dal vse strojno čistit. Za to ploščo me je pa nekdo na bolhi nasral... Če bi pa pred dajanjem gor videl da je tako hudo svinjska kot sem videl potem je ne bi dal gor...

Drugače pa z Jugoton ploščami nimam nekih negativnih izkušenj... Bolj so problemi z RTB, pa še tiste so odlično igrale na tem stylusu ki je crknil...
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 06, 2012 13:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za tiste ki imate malo večje zbirke vinila: katere založbe so danes zanesljive? Torej od katerih se da brez skrbi kupiti vinil, ker je velika verjetnost, da bo izdelek na nivoju?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 06, 2012 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa ne vem kaj je narobe z RTB platami? Vse RTB plate, ki jih mam še sedaj delajo brez problemov, so konkretno težke imam pa kar ene par jugotonovih, ki so tanke in mi preskakujejo.
Nazaj na vrh
Tma

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 06, 2012 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam recimo 100 Jugotonovih in 100 RTB plošč. RTB-jke so slabše kvalitete (samo praskanje - že pri popolnoma novih in sedaj tudi OkkiNokki opranih ploščah). Posebej po letu 1982 pa so Jugotonove plošče na nivoju tujih plošč. Takrat so namreč dobili novo mašinerijo. Ima pa RTB nekaj dobrih JAZZ in klasičnih plošč katere so bile pri Jugotonu bistveno slabše zastopane.
LP
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2012 17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Jaz pa ne vem kaj je narobe z RTB platami? Vse RTB plate, ki jih mam še sedaj delajo brez problemov, so konkretno težke imam pa kar ene par jugotonovih, ki so tanke in mi preskakujejo.

RTB je izdal dve zanimivi jazz zbirki, prva-ECM se je oglaševala celo v Delu in je bila razprodana. Kvaliteta je bila VG(označba rabljenih plat), medtem ko je bila zbirka AM ubijalsko zanič...
Takrat sem imel dogovor s prodajalci v Kranju, ki so mi posodili več enakih vinilov in sem poskusil izbrati boljšega, ampak večkrat sem vse odnesel nazaj. En Vangelis je bil grozen-antireklama za vinil.
Mislim, da če si dobil prve izvode, da je bilo lahko super, verjetno pa so z eno matrico naredili preveč ploščkov ...
Tma

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2012 19:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No jaz imam ECM-jevo kolekcijo (10 plošč), CTI kolekcijo (7 plošč) in Blues kolekcijo (12 plošč).
Kvaliteta posameznih plošč varira so pa tam res kot je bilo omenjeno od VG do VG+ nikakor pa ne NM.

LP
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 13, 2012 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Par dni nazaj sva s @castorjem pod kostanji 'pri Ančki' ugotavljala kakovost ameriških LP plošč.

Obema se je sčasom nabralo kar nekaj primerkov. Posebej zanimive so primerjave z 'našimi' izdajami istih naslovov. Doorsi v ameriški verziji imajo bistveno več energije. Tudi pri drugih ameriških platah je tako. Morda ima to vzroke v drugačnih strojih za tiskanje plošč, morda v vinilu (meni se zdi bolj črn, sigurno je debelejši). Pa več 'telesa' ima zvok.

Kaj pa mrežna frekvenca? Oni imajo 60 Hz, mi pa 50 Hz. Pri snemanju in rezanju matric delujejo naprave na tej frekvenci (ok, naj bi bilo filtrirano, naj se ne bi čulo, ma se mi zdi, da vseeno malo vpliva na zvok). Če je posneto na 60 in reproducirano na 50 - ni podvajanja?
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 13, 2012 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, ne gre za 50 ali 60Hz, ampak 2 x frekvenco mreže in ostale harmonike dalje navzgor.

Ne morem naložiti na Audio-kontakt, zato direkten link:

http://www.toofiles.com/en/oip/audios/wav/472_st1.html
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu