| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pavzanias
Pridružen/-a: Čet Mar 2012 20:30 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 15, 2012 20:50 Naslov sporočila: Asus xonar essence one |
|
|
Pozdravljeni!
Prvič se javljam na forumu, kolikor sem prebiral, vidim veliko ljubiteljev dobrega zvoka in seveda glasbe.
Sem začetnik, predvsem ljubitelj poslušanja glasbe. Torej, zanimam se za
Asus xonar essence one
http://www.kitguru.net/components/soundcard/zardon/asus-xonar-essence-one-review-w-raysonic-cd228-audeze-lcd2/
Gre za zunanji dac+headphone amp...... jaz sem si stvar zamislil tako, da A1 (asus xonar one) preko usb priklopim na prenosnik, na A1 pa priklopim slušalke. To je moj začetni cilj.
Na tujih forumih berem veliko dobrega o omenjenemu DAC-u, zato me predvsem zanima če ga kdo izmed vas ima.
Za odgovore se lepo zahvaljujem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2012 02:10 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam Xsonar Essnce STX in je dobra.
Kakšna pa je cena? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2012 09:42 Naslov sporočila: |
|
|
Cena za Asus Xonar Essence One je po podatkih z neta okrog 425EUR. Sam imam interno kartico Essence STX in je tudi za moje pojme izjemno dobra kartica, tako za slusalkarje kot tudi za direktno prikljucitev na stereo ojacevalce. Zvok prek nje je umirjen in nekoliko na toplejsi strani.
Asus Xonar Essence One je novejsa in bo lastnika kar tezko najti. Morda bos prvi .
Tule sem nasel se en lep link z veliko slikovnega materiala, tudi drobovja in pa review.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pavzanias
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2012 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za link. Malo me skrbi glede usb priključka, samo, kolikor sem uspel zaslediti imajo popravek. Rad bi zadevo direktno priklopil na laptop, zaenkrat brez dodatnih usb konverterjev in specialnega kablovja (pač dodatni stroški). Že sam A1 + dobre slušalke, izgleda da bom porabil tam med 600 in 800 €. Zame to pač ni malo denarja, še tako bom moral varčevati...
Ampak izgleda, da je A1 tudi nadgradljiv, kar je dobro za prihodnost in kasnejše nabave zvočnikov.
Samo še glede slušalk, mi lahko svetujete kakšne so vaše izkušnje glede nakupa avdiofilskih slušalk. A1 očitno zmore poganjati zelo kvalitetne slušalke, v testih so uporabili Sennheiser HD800, Audez’e-LCD-2 te so zame cenovno zaenkrat nesmotrni nakup.
Sem pa pripravjen odšteti med 200 300 € za slušalke, kje jih lahko stestiram, ne poznam nobene trgovine, prosim za nasvet.
Hvala še enkrat. LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2012 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
| AKG K701/702, Sennheiser HD650, Denon D2000,... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pavzanias
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2012 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala, izgleda da ne bom več kaj veliko spreminjal. Malo še našparam potem pa nabavim. LP vsem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2012 15:39 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi pri ASUSu Xonar STX so bili na zacetku porodni krci malo z gonilniki, in dolocene stvari so se potem porihtale hitro z izidom novih. Sedaj ne najdem nobenega buga vec.
Vse odgovore okrog Asus Xonar Essence One bos dobil v tej temi na Asus forumu. Trenutno je v temi zgolj 10 topikov, kar kaze, da je ta kos hardwara res nov. Kot sem cital je USB gonilnik trenutno v beta fazi. Ni dvoma, da bo dodelan do konca.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|