| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
elvis
Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42 Prispevkov: 32 Kraj: Od blizu
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 19:57 Naslov sporočila: optika iz TV 5.1 na Dacmagic ne špila |
|
|
Živjo,
imam samsungov LCD TV z optičnim izhodom za zvok. Prek optičnega kabla imam priključenao na DacMagica in potem naprej analogno na predojačevalec...
Zdej pa kaj me muči:
-če gledam, tosepravi poslušam navaden tv program kot je rtvslo ali katerikoli drug tv kanal je vse ok, zvok dela normalno.
-če pa gledam filme divx iz ključka ali prek mreže, pa zvok ne dela če je film v 5.1 formatu, kar pa so itak skoraj vsi. V tem primeru moram poslušat zvok preko analognega izhoda iz TVja na predojačevalec kar je za znoret dolgočasno pa ravno pri filmih bi prav prišel zunanji dac Nimam 5.1 sistema in ga tudi ne nameravam nabavit, ker pač poslušam TV kar na HIFI.
Tole piše v user manualu od DacMagica:
Note: This unit only accepts two-channel LPCM digital audio (e.g. Dolby Digital 2.0). You cannot connect a Dolby Digital 5.1 or a DTS signal as they will not be recognised. If you wish to connect a DVD or similar device, please ensure that the sound output of your player is set to two-channel PCM. Matr pa ta drobni tisk
Ali je kakšna možnost da bi stvar 'zašpilala' glede na to da mi ne uspe nahecat televizorja da oddaja samo dvokanalno. Ali je kakšen umesnik ki bi to prekonvertiral za par 10 evrov . Brskam po ebayu pa nič ne najdem...
Da pa bi filme konvertiral prej pa tud ni za nikamor...
Hvala, Janez |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
S cim predvajas filme preko mreze? PC, notebook, kak drug gizmo? Najverjetneje bo potrebno v PCju ali mreznem predvajalniku, ki ga imas dolociti, da ti 5.1 signal downsampla v 2.0 signal in bo spilal.
Ce predvajas pa direktno preko TV, pa poglej, ce je kje pod Audio nastavitve moznost, da ti 5.1 zvok downsampla v 2.0. Ce tega ni, potem pa rabis eksterni player ali pc.
btw... tema spada bolj pod rubriko domaci kino.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 20:55 Naslov sporočila: |
|
|
TV mora imeti opcijo nastavitve stereo ali več kanalni zvok, saj gre za output na zunanjo napravo. Ali prav razumem, imaš DAC med TV in receiverjem ali stereoojačevalnikom. Receiver tudi ima možnost stereo ali večkanalno opcijo, ne vidim kje je problem.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
na mreži imam QNAP server z instaliranim Twonkey serverjem in vrtim filme direkno od tam, kar je precej fina zadeva. Iz istega serverja mi špila npr tudi muzika preko Squeezeboxa. Tosepravi vse dekodiranje filma in muzike naredi TV.
Lahko seveda filme vrtim na računalniku ki je povezan na TV preko HDMIja in na računalniku nastavim HDMI na two channel in je potem vse OK. Ampak to potem pomeni da mora biti prižgan še PC kar je neugodno in špila potem preko vlc playerja.
Pravzaprav sploh nisem nameraval odpreti nove teme ampak samo dati vprašanje pod DAC temo, pa nekako ni uspelo...
Janez |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
hmmm,
nimam recieverja, ampak 'zlorabljam' za poslušanje TVja kar HIFI sistem.
Torej TV preko optike na DacMagic. Ta ima več vhodov na enem je TV, na drugem je squeezebox, na tretjem je USB PC. Potem gre pa analogni stereo izhod iz DacMagica na Densen B200 predojačevalec (samo dva kanala) in potem na končno stopnjo B330.
Janez |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tadej

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 21:02 Prispevkov: 52
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 21:06 Naslov sporočila: |
|
|
Če ne gre drugače, je skrajna rešitev lahko kaj takega (Gefen GTV-DD-2-AA):
http://www.gefen.com/gefentv/gtvproduct.jsp?prod_id=5980
Samo ni ravno poceni, in je DacMagic potem v tem primeru odveč (kar se tiče DD 5.1 filmov). Ne vem pa, če je podprt tudi DTS.
Tudi sam imam tv (Samsung) preko optike priklopljen na DacMagic, ampak to uporabljam samo za tv programe, filme predvajam iz računalnika: video iz pc-ja preko hdmi, avdio preko optike na DacMagic (pa ni važno ali iz pc-ja ali tv-ja, deluje oboje - tudi če na predvajalniku izberem 5.1 zvok kar je čudno ). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
| elvis je napisal/a: | hmmm,
nimam recieverja, ampak 'zlorabljam' za poslušanje TVja kar HIFI sistem.
Torej TV preko optike na DacMagic. Ta ima več vhodov na enem je TV, na drugem je squeezebox, na tretjem je USB PC. Potem gre pa analogni stereo izhod iz DacMagica na Densen B200 predojačevalec (samo dva kanala) in potem na končno stopnjo B330.
Janez |
Kako pa pride signal do TV? Imaš setbox, ima kakšne izhode? Poglej še 1x nastavitve na TV.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tadej

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
| GoldProf, uporablja USB ključ, kar je težava. Če bi uporabil kakršenkoli predvajalnik, kjer bi lahko nastavil izhod v stereo načinu bi bil problem rešen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 21:26 Naslov sporočila: |
|
|
nimam setboxa. TV vrti filme iz mrežnega serverja, ki je v kleti in nima drugega priključka kot mrežo...
TV nastavitve sem pregledal naprej in nazaj pa res ne najdem nikjer magične nastavitve iz 5.1 na 2.0. Tega bi bil še najbolj vesel.
Tadej, ali lahko probaš kak 5.1 film dat na USB ključek in stestiraš če dela potem zvok preko optike na DacMagicu ? Če mi to potrdiš, pol pa ni vrag da se ne da TV naštelat na stereo tudi na optiki.
Janez |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Tadej je napisal/a: | | GoldProf, uporablja USB ključ, kar je težava. Če bi uporabil kakršenkoli predvajalnik, kjer bi lahko nastavil izhod v stereo načinu bi bil problem rešen. |
Da, in očitno je potem rešitev, zgoraj navedeni konverter. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tadej

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Sem poizkusil, sicer nisem uporabil USB ključa ampak zunanji disk, kar je praktično isto. In ali deluje? DA. Predvajam film z DTS zvokom iz zunanjega diska na TV (Samusng D6530), zvok gre pa iz tv-ja preko optike na DacMagic in potem na stereo ojačevalec. Na tv-ju sem nastavi (Sound) sledeče: V kategoriji Speaker Settings -> Speaker Select na External Speaker. V kategoriji Additional Settings -> SPDIF Output na PCM (to je Audio Format), Če tukaj dam na DTS, zvok jasno ne deluje. Upam, da ti to kaj pomaga. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tadej

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
Da še dodam, tega še nikoli nisem poizkusil, zato tudi nisem vedel ali deluje. No, zdaj vem  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočnike imam tudi jaz na 'external speaker'
Ne najdem in ne najdem menija 'Additional Settings'...
Sicer pa imam tale Samsung: LE46B750U1P. Tudi akrobat reader ne najde v user manualu nič pod 'SPDIF' , 'DTS' ali 'additional settings'.
Prmejduš zdej sem pa že kar mal jezen. Pa to mora bit nekje v enem meniju. Je pa res da tale samsung menije prilagaja glede na to kar priključiš nanj. Analogno, digitalno....
Janez |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 23:15 Naslov sporočila: |
|
|
| elvis je napisal/a: | Zvočnike imam tudi jaz na 'external speaker'
Ne najdem in ne najdem menija 'Additional Settings'...
Sicer pa imam tale Samsung: LE46B750U1P. Tudi akrobat reader ne najde v user manualu nič pod 'SPDIF' , 'DTS' ali 'additional settings'.
Prmejduš zdej sem pa že kar mal jezen. Pa to mora bit nekje v enem meniju. Je pa res da tale samsung menije prilagaja glede na to kar priključiš nanj. Analogno, digitalno....
Janez |
Možno je tudi, da ni opcije nastavitve izhoda, ampak samo za zvočnike, zunanje ali tiste ki so v samem TV.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 23:36 Naslov sporočila: |
|
|
Cist mozno je, da ta model TVja ne spusca 2.0 po optiki, ko se predvaja DD5.1 in dts5.1 format filme, ampak zgolj neokrnjen format in se predvideva da bo za pretvorbo poskrbil A/V receiver. Vendar DAC magic to seveda ni.
edit: edino kar bezno spominja v navodilih na opcijo konverzije DD signala v navaden signal je opcija Audio Format (MPEG / Dolby Digital). Ce seveda ze nisi preskusil bi jaz poskusil dati na MPEG + izbor External speakers.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|