Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Studijska soba

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
badger1000

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 12:26
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 21:34    Naslov sporočila: Studijska soba Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Ker ima moja predraga rada poje bi ji kot presenečenje naredil sobico, kjer bi lahko v miru prepevala po mirofonu in se preko zvočnikov poslušala in posnela itd.

Ker sem ravno danes dobil to idejo si še nisem kaj veliko pregledoval kaj potrebujem za nekaj takega zato bi bil zelo hvaležen, če mi pomagate zmanjšati čas z brskanjem po literaturi.

Soba kje dimenzij 3x4 višine 2,10 metra in v kleti.
Enkrat sem videl, daso naredili v sobi kot polkrog, ki je bil obložen z nekim materialom v katerega se je postavil pevec in pel na mikrofon.

Prosim vas, če mi lahko pomagate pri izbiri mikrofona, zvočnikov, ojačevalca, grafične kartice?, kakšen material za dušenje.

Že v naprej se vam zahvaljujem,
Blaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti lahko v sobi narediš kabino (1,5mx1,5m), ki je popolnoma zadušena. V tem primeru boš lahko posnel vokal popolnoma brez vpliva prostora. Echo in ostale fekte dodajaš elektronsko, po želji.

Za naravno ambienco (brez elektronike) imaš zelo akustične cerkve kot je piranska stolna cerkev, križni hodnik minoritskega samostana v Piranu ali Truške.
badger1000

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 12:26
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi lahko kaj več poveš s čim bi izoliral kabino.
Jo naprimer naredim iz gips plošč znotraj stene (izolacija) na drugi strani pa studijsko peno?

lp
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dva sloja - leseno (vezana plošča), izolacija (tervol) pa spet leseno (lahko ladijski pod (tanek). Notri po potrebi potegneš zaveso (težjo, in lažjo - dve vodili in obe zavesi). Stvar narediš brez šip in vrat, da ne šklepeta. Vhod naj bo v stilu preprostega labirinta - kot so nekatere tuš kabine (sorry za primerjavo, ma ne vem kako bolj preprosto povedati).
LonelyGuy

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 14:14
Kraj: My litle world

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 29, 2012 00:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Našel 2 filmčka:

dobra ideja, ker se lahko zloži.
http://www.youtube.com/watch?v=n46gOgKnJDg

ta pa malo več dela Smile
http://www.youtube.com/watch?v=4RNkmx8r0_w&feature=related

peno se dobi recimo tukaj
http://www.plama-pur.si/sl/spletna_trgovina/plamaval_in_plamafon_plosce/

Spotoma ko kopuješ les , žeblje ... vprašaj če imajo tako peno (dosti možnnosti da majo) čene pa tudi lahko tenko izolacijo pa čez blago napneš.

Sam storžčasta pena je res huda za vidt Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu