| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
badger1000
Pridružen/-a: Ned Nov 2009 12:26 Prispevkov: 27 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 21:34 Naslov sporočila: Studijska soba |
|
|
Pozdravljeni!
Ker ima moja predraga rada poje bi ji kot presenečenje naredil sobico, kjer bi lahko v miru prepevala po mirofonu in se preko zvočnikov poslušala in posnela itd.
Ker sem ravno danes dobil to idejo si še nisem kaj veliko pregledoval kaj potrebujem za nekaj takega zato bi bil zelo hvaležen, če mi pomagate zmanjšati čas z brskanjem po literaturi.
Soba kje dimenzij 3x4 višine 2,10 metra in v kleti.
Enkrat sem videl, daso naredili v sobi kot polkrog, ki je bil obložen z nekim materialom v katerega se je postavil pevec in pel na mikrofon.
Prosim vas, če mi lahko pomagate pri izbiri mikrofona, zvočnikov, ojačevalca, grafične kartice?, kakšen material za dušenje.
Že v naprej se vam zahvaljujem,
Blaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
Ti lahko v sobi narediš kabino (1,5mx1,5m), ki je popolnoma zadušena. V tem primeru boš lahko posnel vokal popolnoma brez vpliva prostora. Echo in ostale fekte dodajaš elektronsko, po želji.
Za naravno ambienco (brez elektronike) imaš zelo akustične cerkve kot je piranska stolna cerkev, križni hodnik minoritskega samostana v Piranu ali Truške. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
badger1000
Pridružen/-a: Ned Nov 2009 12:26 Prispevkov: 27 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 21:55 Naslov sporočila: |
|
|
Mi lahko kaj več poveš s čim bi izoliral kabino.
Jo naprimer naredim iz gips plošč znotraj stene (izolacija) na drugi strani pa studijsko peno?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
Dva sloja - leseno (vezana plošča), izolacija (tervol) pa spet leseno (lahko ladijski pod (tanek). Notri po potrebi potegneš zaveso (težjo, in lažjo - dve vodili in obe zavesi). Stvar narediš brez šip in vrat, da ne šklepeta. Vhod naj bo v stilu preprostega labirinta - kot so nekatere tuš kabine (sorry za primerjavo, ma ne vem kako bolj preprosto povedati). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LonelyGuy

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 14:14 Prispevkov: 36 Kraj: My litle world
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|