Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Primerni zvočniki za Creek Evolution2
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2012 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem mislil, da se bo javil tudi kdo, ki ima ta ojačevalnik in bo lahko kaj povedal iz svojih izkušenj.

Sem izkoristil Slinchevo informacijo in poizkušam navezat stike s prodajalcem. Če se bo javil, se odpeljem v München.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hifi&me

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2012 12:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za 2.000 EUR moraš vsekakor slišati Dynaudio Focus 160. Nisem prepričan, da je tvoj ojačevalec najbolj primeren za njih, ampak se splača sprobat.

Srednji toni so polni, sub-a ne rabiš, visoki so pa itak špica (dynaudio tweeter pa to:)).

Lp
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2012 09:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Excite X32

nižji model a ista serija. Ne rabi suba. Velik plus tega zvočnika je izjemna linearnost v realnem prostoru - od srednjih tonov do basov. Na testih so poudarili njihov odziv do 30 Hz flat! Seveda ne zmorejo tega zelo glasno predvajati, a v tvojem primeru to paše.

Medtem ko v gluhi sobi ni problem linearnost, v realni sobi zaradi odbojev zelo težko ujamemo frekvenčni razpon popolnoma brez lukenj in poudarjanj (govorim za meritve po tretjinah oktav). X32-tki to uspeva.
Poleg tega X32 nudi odlično resolucijo že od 200Hz navzgor, od 2000 naprej pa je vrhunska. Raje bi ga imel kot pa x36. Pa še manj stane.
benma

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Misija zaključena.

Preden sem šel k prodajalcu, ki je oglaševal Excite x36 za 1800€, sem se v Münchnu oglasil še v enem od Cosmosov in poslušal Dynaudio Focuse 160. S seboj sem imel svoj Evo2 in nekaj CDjev. Ko sem ju slišal, in ko so mi za razstavna eksponata dali 20% popusta (za oba sem plačal 1600€), sem ju vzel.

Neverjetno, koliko zvoka je v teh dveh majhnih belih škatlah. Pa še nekaj prostora sem sprostil v dnevni sobi.

Hvala vsem za pomoč, še posebej se zahvaljujem hifi&me.
B.
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, tako se kupuje hajfi. Čestitke k nakupu! Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 19:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo sem pogledal po revijah. Test Focus 160 je v What-Hi-Fi January/2012 in v nemški reviji Stereo 12/2011. V tej zadnji reviji so testirali modela 160 in 260. Pomotoma so mi poslali 2 izvoda, tako, da lahko en izvod dobiš.
LpM
PS: povsod so same hvale !!!
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odličen nakup, sem jih poslušal, vredni teh evrčkov, do centa pa še mal poleg.
Upam, da se ne boš kmalu odločil za nakup (pa ne da podcenjujem tvoj ojačevalnik) drugega ojačevalnika, več watov.
To so zvočniki, ki zaigrajo šele s pravo stotko, v tranzistorski amplikaciji in vsaj 40 W v cevni, podobno kot vsi Dynaudii, rabijo moč, da zaigrajo tako kot je treba, da vidiš temo v ozadju in orkester pred sabo.
No, če si zadovoljen, ni treba iskati dlak.
EnJoy!
Lp
Nazaj na vrh
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če prištejes se bencin, vinjete malico cena sploh ni tako nizka. Pri nasih prodajalcih se dobi tudi trideset % popusta tudi pri uklopu itd če bi šel malo
na okoli bi ti znalo se kaj zanimivega v uho zapet...pa brez zamere.

Lp
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 11:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Misija zaključena.

Preden sem šel k prodajalcu, ki je oglaševal Excite x36 za 1800€, sem se v Münchnu oglasil še v enem od Cosmosov in poslušal Dynaudio Focuse 160. S seboj sem imel svoj Evo2 in nekaj CDjev. Ko sem ju slišal, in ko so mi za razstavna eksponata dali 20% popusta (za oba sem plačal 1600€), sem ju vzel.

Neverjetno, koliko zvoka je v teh dveh majhnih belih škatlah. Pa še nekaj prostora sem sprostil v dnevni sobi.

B.

Prav uživam kadar se verjame lastnim ušesom in presoji. Bravo!
Poleg tega pa skoraj ni več slabih stvari na trgu. Obstajajo bolj ali manj ugodni nakupi in bolj ali manj (za naše razmere) ustrezni izdelki.

Nekdanji 'giant killerji' ne obstajajo več. Morda se pojavijo občasno, kadar se kak novinec uveljavlja na trgu.
Kadar proizvajalec spozna da je razviti prototip predober za predvideno klaso, ga hitro odene v luksuzno obleko in naparfumira ceno. Če to isto spozna naknadno, ko je izdelek že na trgu - hitro naredi MK2 (beri: osiromašena verzija)

Morda bo ta kriza rodila kaj bolj ugodnega.
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Misija zaključena.

B.

Kot vidim si izbiral med dvema modeloma istega proizvajalca. In izbral raje manjše zvočnike višje serije kot večje zvočnike nižje serije. Za sobo tvoje velikosti bi tudi jaz izbral enako. Cool

To so odlični mali zvočniki, vendar pa da potegneš iz njih maksimum rabiš tudi takšen ojačevalnik. Mid-fi Creek za nekih 800 eur to sigurno ni, bo treba zakorakat v hi-end segment in jih uparit s čim bolj žlahtnim tako po zvočni kvaliteti kot po moči. Šele takrat bodo malčki pokazali kaj znajo. Za štart pa čisto okej.

Privošči jim tudi kvalitetna stojala (če še nimaš), si jih zaslužijo. Wink
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda grem čez čas na močnejši model Evolution, čeprav se mi zdi, da tudi Evo2 dobro opravi svojo nalogo. Creek mi je namreč kar zlezel v ušesa.

S potjo v München nisem imel nobenih stroškov, ker uporabljam avto od firme.
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In si šel službeno? Pazi,da te ne dobi kakšen Šoltez, potem boš res preplačal nakup.
Seveda je Creek Evo odličen v vloženem-dobljenem, a kot partner za DynA160 je nekoliko slaboten, najdi pri znancih kakšnega "bilderja" iz Creekove hiše, ki sliši na ime Evolution 5350, šele takrat boš videl kaj zmorejo DynA160, seveda če govorimo o Creek-u.
Lp
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 18:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je odličen nakup.Vsestranski zvočniki neglede na zvrsti, ki bodo na njih predvajane.Vendar glede na nižjo občutljivost si zaslužijo, in tudi zahtevajo močan ojačevalnik da prikažejo maksimalno kaj zmorejo.
Uživaj!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu