Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Danley zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://velodyne.com/

????? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabljeno 'postrojenje' je tisto isto, ki ga ima Zvočnik na MG20 in SoulSonic-u. S phono ESE Lab na čelu, potem lampe pre in switching ojačevalniki.
Nasplošno ima dosti nevtralno zastavljeno kombinacijo, ker se obnese na vseh treh zvočnikih praktično brez nekih menjav. Tako na suho se komu dozdeva to samoumevno, pa ni tako. Imej ti zelo fini prvi vat za zvočnike z visokim izkoristom in takih še nekaj tisoč za lenobe...
To tudi veliko pove o zvočnikih - vsi trije nevtralni in vsega spoštovanja vredni. Sigurno je najbolj kompleten SoulSonic, ker ima dinamiko ki jo MG-ju primanjkuje in ima globoki bas, ki ga Danley-u primanjkuje (rabi sub, rajši dva).
Kar se tiče takih podrobnosti ali ima eden dlako bolj gladko na hrbtu, drugi okoli jajc, tretji pa bolj plave oči ... imam svoje mnenje: karkoli izbereš od te trojice - se boš privadil...vsak ima kaj za povedat, z vsakim se da maksimalno uživati.

Sem povedal kar sem imel. Za podrobnosti se obrnite na @zvočnika javno ali preko ZS.
Mi je že malo nerodno da se toliko oglašam.

Nazadnje urejal/a ambasador Ned Okt 30, 2011 14:11; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Sem povedal kar sem imel. Za podrobnosti se obrnite na @zvočnika javno ali preko ZS.

Verjamem, da to pisanje "morda" nekdo težko čita, jaz z veseljem. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene zanima kaj predstavlja tista "nervoza" v viokih tonih?! Je to manj transparence, našpičenost ali enostavno brutalnost v primerjavi z ostalima kandidatoma?
Live and let live.
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 14:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
Mene zanima kaj predstavlja tista "nervoza" v viokih tonih?! Je to manj transparence, našpičenost ali enostavno brutalnost v primerjavi z ostalima kandidatoma?

Dobro vprašanje. Tu sem skoraj prepričan, je potrebno kablažo popolnoma spremenit glede na Soulsonice in MG.
No, čakamo zvočnika, da se oglasi....

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 15:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To ziher nima veze, pa tudi prehod iz vinila na cd tu ne bi smel imeti vpliva.
Live and let live.
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:

Ima vezo in to ne malo. Glede na to, da pa ima profi zvočniški priključek pa je vprašljivo, kaj so sploh dali gor.

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 17:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo resno.

Zadeva deluje kot sem opisal. Wink
Edini backdraft je večji račun za elektriko.
a333bt

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 14:44
Kraj: Mali Lipoglav

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 18:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Smo poslušali..

po prvih zvočnih vtisih smo vlekli zvočnike narazen na 3m in še kaj, prilagajali parametre obeh subwooferjev (Velodyne). Zvočna predstava je zalebdela med zvočniki.
To nas je toliko pritegnilo, da smo samo še Danleye poslušali, ostalo pa prestavili na nek drugi dan.

Podrobnosti? - koga briga - kadar glasba pride do živega.
Visoki toni, srednji toni - saj ne vem kje začnejo in kje končajo ko to poslušam. Edino na nizkih sem slišal do kod gre sub - ker ni imel take resolucije kot Danley. Spočetka niti ne, ker je bil sub prenizko rezan.

Nekaj malega nervoze v višjih legah je kasneje izginilo, ko smo dali gramofon namesto CD-ja. Toliko da veste, če boste kdaj imeli priliko take zvočnike poslušat - ne oprostijo ničesar. Ker imajo visok izkoristek še poudarijo pomanjkljivosti, ki so drugače vsaj 12dB tišje.

Malo se pozna, da v profesionalni uporabi določene avdiofilske fobije niso upoštevane. Od profesionalnih priključkov, ožičenja in še česa. Estetika pa sploh. Vsaj zame to ni ovira - nasprotno - vem da plačam zvok in ne (dosti preplačno) poliranje ploščic.

Ko slišiš tak sistem je prva zaznava način, kako zvočnik deluje. V tem primeru je zvok usmerjen in ne prihaja po odbojih kot pri dipolu. To ima svoje pluse, ker je vpliv akustike sobe drastično manjši in bolj slišiš prostor v katerem je bilo snemano. Po drugi strani pa nisi toliko 'ovit' ali 'potopljen' v zvok. Kar pa je 'falšo' kot bi rekel Rudi, ker poslušaš tudi svojo sobo.

Dost je.

Tudi bi se strinjal tu, namreč sem poslušal Danley-e v kompaniji z subom včeraj pri Rudi Korošcu.

Kratko malo rečeno, to ni več reprodukcija, ampak ŽIVA glasba.

Pri teh zvočnikih nehaš gledat globino, detajle, ..., ker tako realistična glasba prihaja ven, da samo sediš in poslušaš.

To lahko, poslušam ure in ure.

Pričakoval sem, da se bo tu in tam malo sesula zvočna slika, predvsem pri zelo zahtevni klasični glasbi, vendar odigra vse z lahkoto.
Posebej realizem klavirja, me je sesul do konca.

Sam, če bi imel denar za njih bi jih takoj naročil.

Mislim, da bo to legendarni zvočnik. Če ne drugega morate to kdaj slišat.

LP
Boštjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 068/191990
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2011 00:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Uporabljeno 'postrojenje' je tisto isto, ki ga ima Zvočnik na MG20 in SoulSonic-u. S phono ESE Lab na čelu, potem lampe pre in switching ojačevalniki.
Nasplošno ima dosti nevtralno zastavljeno kombinacijo, ker se obnese na vseh treh zvočnikih praktično brez nekih menjav. Tako na suho se komu dozdeva to samoumevno, pa ni tako. Imej ti zelo fini prvi vat za zvočnike z visokim izkoristom in takih še nekaj tisoč za lenobe...
To tudi veliko pove o zvočnikih - vsi trije nevtralni in vsega spoštovanja vredni. Sigurno je najbolj kompleten SoulSonic, ker ima dinamiko ki jo MG-ju primanjkuje in ima globoki bas, ki ga Danley-u primanjkuje (rabi sub, rajši dva).
Kar se tiče takih podrobnosti ali ima eden dlako bolj gladko na hrbtu, drugi okoli jajc, tretji pa bolj plave oči ... imam svoje mnenje: karkoli izbereš od te trojice - se boš privadil...vsak ima kaj za povedat, z vsakim se da maksimalno uživati.

V vseh treh kombinacijah je uporabljena ista elektronika, s tem, da gredo MG 20.1 in SoulSonic v aktivi, za Danley-e pa se uporablja pasiva in samo dva Spectron Musician III MkII fully upgraded monobloka z Joule Electra prejem. MG 20.1 in SoulSonic se postavi celo na prav isto pozicijo. Tudi vsi kabli so vedno isti, ni nobene potrebe za eqvalizacijo.

Kot je lepo napisal Ambassador, z vsemi tremi zvocniki lahko zivis v miru, ker ima vsak drobna odstopanja.

Vsekakor se se vedno da zvokovno nadgraditi katero koli kombinacijo.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
zvocnik

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2011 00:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
berni je napisal/a:

Dobro vprašanje. Tu sem skoraj prepričan, je potrebno kablažo popolnoma spremenit glede na Soulsonice in MG.
No, čakamo zvočnika, da se oglasi....

LP,
Goran

Tu se ne sme pozabiti, da sta Ambassador in drugi clan 'zirije' zagrizena analogista. Mene CDP zvok ni nic motil. Res je, da je CDP - CDP in gramofon - gramofon. Z gramofonom vsekakor dobimo veliko vec zvoka.

Povrsinski zvok se dobi iz vsakega sistema, tistih z nekaj vec pa res ni veliko in se tu so gramofoni v ospredju. Tisti, ki ste obiskali zadnji sejem, se spomnite vertikalnega gramofona, kaj je ta dal od sebe, vam bo takoj jasno kaj pomeni nekaj vec.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
zvocnik

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2011 00:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
berni je napisal/a:

Ima vezo in to ne malo. Glede na to, da pa ima profi zvočniški priključek pa je vprašljivo, kaj so sploh dali gor.

LP,
Goran

No, namesto Neutrik Specon (ne vem, ce je prav napisano) je narejen zacasen izvod tako, da smo lahko priklopili originalne zvocniske konektorje, v tem primeru Bocchino banane. Seveda se bodo Neutriki zamenjali z binding posti, pa bo.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 06, 2011 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.goodsoundclub.com/Forums/ShowPost.aspx?PageIndex=2&postID=11495#11495
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 06, 2011 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
http://www.goodsoundclub.com/Forums/ShowPost.aspx?PageIndex=2&postID=11495#11495
Kot pravi Romy, Danley je zadevo sam postavil točno tja kjer spada, audio verzije zvočnika ne bo.
Opis zasnove je poučen(za učljive).
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2011 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
vojko je napisal/a:
Kot pravi Romy, Danley je zadevo sam postavil točno tja kjer spada, audio verzije zvočnika ne bo.
Opis zasnove je poučen(za učljive).

Audio verzije da ne bo ? Kaj pa je ta sedaj - video verzija ? Kaj bomo še izmozgali ?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Naslednja
Stran 6 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu