| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 15:07 Naslov sporočila: CA iD100 dock |
|
|
Da ne mešam hrušk in Jabolk, odpiram novo temo.
Pred časom, ko sem razmišljal o nadgradnji svojega, skoraj vintage sistema, sem si zadal kot osnovni cilj digitalizacijo le-tega.
Osnova sistema je postal DacMagic. Glede na to, da se cd-ji poslušajo vedno manj, sem zaenkrat zadržal Marantz 63, ki že ima digitalni izhod in je seveda priklopljen na dac. Kot predvajalnik digitalnih vsebin pa sem izbral iPad v kombinaciji s Cambridge Audio iD100 iPa(o)d dockom in Qnap nasom.
Sistem je funkcionalno odličen in je zaradi iPada večuporaben.
Vidim pa, da med forumaši prevladuje Squeezebox, ki ga jaz do sedaj nisem akceptiral kot možno opcijo v svojem sistemu. Morda zato ker sem na Jabolkah že 20 let in mi je drugačna logika razmišljanja tuja.
Verjetno pričakujete, da bom sedaj napisal kako vse skupaj zveni, pa ne bom. To pa zato, ker preostanek sistema igra preslabo, predvsem pa premalo rezolutno, da bi podal objektivno opažanje. Vsa eksperimentiranja z različnimi formati muzike, z različnimi predvajalniki, tudi z Amarro na iMacu, niso dala prave slike o zmožnostih. Tu je še neprimeren prostor, ki zadevo še dodatno poslabša. Smo namreč v novogradnji in ni še vse na svojem mestu.
Moj naslednji korak je najprej predelava daca, nato zamenjava ojačevalca in zvočnikov, ter pogajanja z ženo o preureditvi dnevne sobe.
Morda se vam zdi, da sem ubral napačen potek nadgradnje sistema, kar je verjetno res, verjamem pa, da bo končni rezultat blizu temu čemur težim.
Zanimajo me vaše (morebitne) izkušnje z iD100 dockom, morebitna razmišljanja o modifikaciji docka ... Stormy, če se čutiš nagovorjenega, so tvoji občutki resnični. Mimogrede hvala za načrt modifikacije daca.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
mi poveš, če prav razumem, zbirko boš imel na iPadu, in je preko tega fural na dock?
Če je to to, potem bi si jaz na tvojem mestu sedaj zastavil drugače, dokler je čas. Namreč, iPad ima malo malo prostora za muziko.
Če se motim, se opravičujem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 15:54 Naslov sporočila: |
|
|
dr.sah
IPad “vleče” muziko z nasa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
Ampak iPad boš imel na docku? Na tvojem mestu bi šel vseeno raje na Squeezebox Touch, še posebej če lahko na NAS namestiš Squeezebox Server. iPad pa uporabljaš kot malce večji daljinec z aplikacijo iPeng. Velike naslovnice, podatki o izvajalcu in albumu, besedila - vse lepo dostopno v roki. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
I just have two words for you, mister: NuForce iDo
offtopično bežim.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Res je, iPad med delovanjem sedi na docku in vleče muziko preko iTunes serverja nameščenem na Qnap nasu. V primeru flac playerja pa prek UPnP service-a. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
Špilferderber
Hardware je tu, če ga ne bi bilo, bi se spogledoval z iDo-jem.
Iščem izkušnje o delovanju kombinacije iPad in doca v kvalitetno usklajenem sistemu v normalnih okoliščinah. Kateri izhod se je izkazal za boljšega, morebitne izboljšave ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
| mene je pri vseh iGračah zmotilo dejstvo, da ni možno predvajati hi-res materialov.. kolikor vem, si "omejen" na 44.1kHz posnetke.. in ob zbirki nabildanih flacov bi se mi malo tožilo.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Špilferderber je napisal/a: | | mene je pri vseh iGračah zmotilo dejstvo, da ni možno predvajati hi-res materialov.. kolikor vem, si "omejen" na 44.1kHz posnetke.. in ob zbirki nabildanih flacov bi se mi malo tožilo.. |
Wrong! FlacPlayer podpira 24bit, 96kHz na usb izhodu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 17:46 Naslov sporočila: |
|
|
| in hardware mu sledi? imam nekje še mail od fantov iz M2TECHa, ki pravijo drugače.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 19:02 Naslov sporočila: |
|
|
Našel..
On Monday, October 25, 2010, Info M2Tech <info@m2tech.biz> wrote:
> Hello,
>
> I think you may use an iPod for 44.1kHz files, but you should digitize them in AAC or ALAC format. Anyway, please understand that the iPod is, after all, a small computer which low computation power, so a normal laptop PC or a MiniMac would be the btter anyway. Also, the iPod is limited to 48kHz, while a PC or a Mac would allow you to play files up to 192kHz. Finally, if you wish to use our hiFace, please be aware that you can't connect it to an iPod/iPad/iPhone.
>
> Best regards,
>
> M2Tech Snc di Manunta & Marino
In res je, da ni govora o iPadu.. Pa ne me narobe razumet, tudi sam sem iĐanki in me zanimajo tovrstne integracije v sistem..
Zdaj pa nazaj k temi, mea culpa.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 21:34 Naslov sporočila: |
|
|
Špilferderber, you got me!
Iščem specifikacijo o izhodni vzorčni frekvenci iPada. Zaenkrat imam v roki le podatek iz opisa Flac Playerja, ki pravi:
☆ Decodes FLAC files up to 24-bit, 96kHz, with onboard playback up to 16-bit, 48kHz.
☆ 24-bit, 96kHz playback on iPad with USB DAC and Camera Connection Kit (see website)
Več na:
http://hammockdistrict.com/flacplayer
Očitno je omejitev, ki jo omenjajo fantje iz m2tech-a, mišljena za iPod player. Ne vem kako deluje prva generacija iPadov, dvojkica sigurno nima hardverskih težav pri obdelavi hires audio fajlov. Če delajo 1080 mkv-ji...
Da potešim firbec, bom zagnal en hires flac, pa da vidim katera lučka na dacu bo zasvetila. Sicer pa me hires fajli ne zanimajo, prav tako napajalni kabli ne (me je izučilo na hi-fi showu u Ljublani). Poročam! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Čet Okt 13, 2011 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Danes sem zagnal HD flace na iPadu in sicer 24BIT/192kHz in 24BIT/96kHz. Flac Player zmelje obe varianti, na dacu pa v obeh primerih sveti lučka za 48kHz. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
domineeq Gost
|
Objavljeno: Pon Okt 24, 2011 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa če bi na izhod iOS naprave priklopil http://www.cypherlabs.com/ Cypher Labs AlgoRhythm Solo in takrat na iphonu oz. iOS napravi pognal FLAC player in file 24/96 oz. 24/192? Zanimivo bi bilo videti kaj bi dobil na coax SPDIF-u Cypher Labs AlgoRhythm Solo-a priklopljenega na tvoj externi DAC. Bi bil to 24/96 oz. 24/192 ali zgolj in samo 16/44.1 oz. 16/48 bitni stream?? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2011 09:54 Naslov sporočila: |
|
|
domineeq, pripeljal si me do enega od odgovorov, ki mi ga do sedaj ni uspelo najti in sicer:
Apple's current iPod Accessory Protocol (iAP) over USB is limited to 16/44.1 and 16/48. They just need an App to allow high-res transmission from an Apple device.
To je verjetno odgovor zakaj na DacMagic pride “le” 48-kHz signal. Še vedno pa ne razumem, zakaj proizvajalec FlacPlayerja trdi:
☆ 24-bit, 96kHz playback on iPad with USB DAC and Camera Connection Kit
Še vedni iščem odgovor.
AlgoRythm je še en zanimiv DAC, jaz ostajam pri mojem DacMagicu, kljub morebitni omejitvi. iPad mi, kot radio streamer in predvajalnik standarnih flacev in aiffov, zaenkrat zadošča. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|