| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Excalibur
Pridružen/-a: Sre Avg 2008 11:43 Prispevkov: 17 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2009 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
Če te zanimajo meritve probaj brezplačen programček s spodnjega linka:
http://www.hometheatershack.com/roomeq/
Potrebuješ računalnik z spodobno zvočno kartico, mikrofon (najboljše omnidirekcionalni) in stojalo.
Z njim lahko meriš tudi RT60, čeprav odmev v tako majhni sobi ponavadi ni problematičen.
Drugače pa kot je zgoraj napisano za začetek: bas pasti v kote in absorber na prvi odboj med zvočnikom in poslušalcem. Tu je možen tudi difuzor, vendar ponavadi v majhni sobi bolje deluje absorber (vsaj pri meni je tako v sobi širine 3.5m).
Sam trenutno selim sistem v nov prostor (namenjen le hifiju) ki bo akustično obdelan kolikor bo pač uspelo. Pošljem kakšno sliko nastajanja pa boste malo pokomentirali. Vsak nasvet dobrodošel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2009 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
| Ojla, bom se malo priključil na to temo. Zanima me nekaj glede meritev, je boljše (enostavnejše, učinkoviteje, ceneje...) nabaviti mikrofon in potem na računalniku preko softwara pregledati podatke ali izmerit parametre s SPL metrom? Malo sem iskal po netu pa znajo bit slednji kr dragi in tudi nisem našel, da bi jih kdo v Sloveniji prodajal. Ima kdo kak nasvet? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1682 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Apr 18, 2009 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
SPL metre sem lani videl v BTC, v hali kjer je Emporium (celo dva modela).
Kvalieteta mi ni znana, cena pa če se prav spomnim nekih 60-70 EUR. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Andraz
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 23:23 Prispevkov: 43 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
Tako, dva bass trap-a imam narejena iz steklene volne, stojita pa v kotih za zvočnikoma. V namenu imam narediti še bass trap za za sub-om in absorberje po ostalih kotih, ter nekaj absorberjev na stene. Ko bo končano, poslikam. _________________ HiFi for life... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pon Apr 20, 2009 07:58 Naslov sporočila: |
|
|
Krasno, komaj čakam na fotke. Bi bil tako dobr in na grobo opisal izdelavo in pa kje si nabavljal material? Hvala. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 20, 2009 10:15 Naslov sporočila: |
|
|
| Napiši še koliko se pozna na zvoku. Razmisli tudi o kakšni preprogi. LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Andraz
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 23:23 Prispevkov: 43 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Apr 20, 2009 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Antony, za izdelavo sem uzel kar stekleno volno, ki sem jo imel še doma (jo imam še kar veliko), katero sem oblekel v neko blago (dvoplastno, da je steklena volna čimbolj "zaprta"). Če se bom danes spravil delat bass trap še za sub, pa mogoče kaj poslikam. Je pa to večinoma začasno, da najprej vidim, kako se da narediti čim boljša akustika in potem to obdelati čim bolj vizualno, ker trenutno to vizualno ne izgleda nekaj lepega. _________________ HiFi for life... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
Kje bi lahko dobil tiste debelejše zavese?
Škarlatno barvo po možnosti  _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Sre Maj 13, 2009 08:17 Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem iskal težke zavese, ki jih imajo v gledališčih recimo. Vendar v Škofji Loki tega nisem dobil. Ponujali so mi zavese za orenk denarje, vendar ne mislim dati za "firnk" 500€
Sem pa našel zraven begunj na gorenjskem neko trgovino(Zapuže), ki prodaja blago na metre. Kupil sem navaden filc (dve plasti) in se kar dobro obnese. Pa še poceni je bil 6€/m (akcija...)
POVEZAVA NA ZEMLJEVID _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Okt 05, 2011 22:46 Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me, katero (čim)cenejšo napravo bi priporočali za priklop BEH 8000 mikrofona na PC zvočno kartico, da bi lahko s pomočjo RoomEQWizarda napravil amaterske meritve akustike v dnevni sobi? Nekaj kar ima phantom napajanje, pa da ni drago. Gledal sem XTZ kit, pa se mi zdi da bi z zgornjo kombinacijo prišel ceneje skozi, plus mikrofon bi mi tudi kasneje prišel prav.
Daje me firbec kaj se dogaja z zvokom, ter se verjetno kasneje poigral z bass trapi, difuzorji itn., pa bi bi si rad ustvaril sliko začetnega stanja.
Hvala za predloge! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Wow, super! Najlepša hvala za izčrpen odgovor in koristne informacije! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27 Prispevkov: 370 Kraj: south of the border
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo bwaze!
Takšni prispevki kot je tvoj, dajejo temu forumu nadvse "pozitivno gravitacijo" ...
ZZ & FF  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|