| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | jernejc je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | Glede jittra in kablov ne morem kaj pametnega povedat, ker je moj sistem zasnovan povsem nenavadno in imun na dokaj problemov uniformnih sistemov.
Oba ojačevalca sta ves čas odprta do konca, torej je vedno takoj na razpolago vsa moč obeh ojačevalcev, ki je velika, predojačevalca nimam(še en posrednik več, ne hvala), glasnost uravnavam z manjšanjem ojačevalnega faktorja DACevih lamp, posledično so v DACu lampe, ki imajo presežek gaina in zato ravno te in pasivne komponente napajanja v glavnem "določajo" zvokovni karakter sistema..
|
Vedno znova se sprašujem kako ti vse to uspeva
LP Jernej | Kaj neki?
Saj je tudi tebi ta sistem pogona z dvemi ampi všeč in kolikor se spomnim, si ga tudi ti začel uporabljat, ko si slišal pri meni kako to deluje. če imaš na razpolago skoraj neomejeno in minimalno popačeno moč signala lamp in tranzistorjev hkrati..
Vseeno pa se ga očitno ne da skopirat, ker, ko sem razlagal kaj je zanj bistveno, da optimalno deluje, ni očitno nihče poslušal.
Ideja zanj namreč ni nastala od danes do jutri, s sabo sem jo nosil leta.
Vse kasnejše nadgradnje zanj sem opisoval na forumu, pa spet, ni očitno nihče tega bral.
Vsak raziskuje v svojih smereh, tako je to. |
Mestn ti si car
Jaz sem pa mislil, da rabim pogon z dvemi ampi, ker sem šel na aktivo (sestavil več PLL in aktivnih kretnic) in sem zmotno domneval, da zato rabim vsaj dva ampa uat a mistejka tu mejka ha ha ha
LP Jernej
p.s. z gornjim vprašanjem sem mislil, kako ti uspeva upalit lampe v vsako dobro temo  _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 20:03 Naslov sporočila: |
|
|
Morda še nisi opazil, da lampe dajo glede periferije in pasivnih elementov drugačno povratno info kot tranzistorji, ker se lampe radikalno drugače "obnašajo" napram vsem sortam tranzistorskih ampov.
Jaz sem. V mojem sistemu Tasker, Belden, Canare in še ene par digitalnih kablov, vsi kažejo drugačen zvočni karakter, če menjam napajalni kabel na ampu, je razlika toliko bolj očitna.
Vem tudi zakaj, a tega niti najmanj ne bom več dokazoval, ker ne hasne.
Sprva me je čudilo, ko mi je folk pripovedoval, da jim digitalni kabli na tranzistorjih igrajo dokaj podobno, saj na lampah igrajo dokaj različno. Očitno sem prvi to opazil in napisal (priznam, da mi je že žel, da sem), ker tu je velikokrat, ajd na pranger s takimi.
Enako se zgodi z neko povsem drugo periferijo sistema, ki na lampah kaže povsem drug "obraz", kot če igra na tranzistorjih in določeno pasivo, ki je narejena posebej za lampaše in se "obnaša" temu primerno, a o tem ne bi, ker to ni tema, še manj me mika o že spoznanem in izvedenem v mojem sistemu še kdaj jalovo razpredat v nedogled z nejevernimi Tomaži..
Že dolgo sem pristaš pasivne amplifikacije in sinhronega pogona z več ojačevalci hkrati, aktiva "pobere" več signala kot 6 ali max 12 db pasivna kretnica, torej ta ni zame. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|