Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Neodvisna mnenja glede nakupa zvočnikov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 27, 2011 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jest mam muske doma za cc 2000 evrov pa nisem nikoli ženi nič povedal kolk košta Cool ker to se ne govori,ker ženske nebi imele niti za 100 evrov doma muske ! Confused
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Hrabroslav

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 19:28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah je 5.1 sistem dober za filme, igre in TV, za muziko pa s****e. Jaz sem svojega defenestriral. Poleg nerazločnega grmenja in prdenja me je najbolj motilo zamujanje glasbe na wooferju.

Z enimi starimi stereo zvočniki večjih dimenzij sem mnogo bolj zadovoljen, sploh ni primerjave.
Nazaj na vrh
CRV

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hrabroslav je napisal/a:
Po mojih izkušnjah je 5.1 sistem dober za filme, igre in TV, za muziko pa s****e. Jaz sem svojega defenestriral. Poleg nerazločnega grmenja in prdenja me je najbolj motilo zamujanje glasbe na wooferju.

Z enimi starimi stereo zvočniki večjih dimenzij sem mnogo bolj zadovoljen, sploh ni primerjave.
Odvisno kater resiver imaš in nastavitve,tako kot tudi na wuferju se nastavi zamujanje Wink Jest sem zadovoljen in uživam Cool
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2011 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hrabroslav je napisal/a:

S "pure audio" oz. kakšno podobno funkcijo na dobrem AV receiverju se da dobiti že zelo soliden* zvok.

*za vsakega posameznika je to nekaj drugega - marsikdo pa razlike sploh ne zazna oz. mu je nek zvok bolj všeč drugega pa le-ta moti

Če pa glasbo poslušate v kvazi stereo načinu, ki ga ponuja AV receiver in poleg še navijate woofer, basse in visoke tone pa je vse skupaj res bolj žalostno.

Ta tema se je zopet začela konkretno zapletati...
Drži se pravila, zvočniki in ojačevalec naj bodo cenovno nekje v istem rangu.
Seveda zvočnikom Jamo S606 HCS-3 paše Onyko 609 oz. Denon 1912, zelo dobro pa bodo igrali tudi z 509 oz. AVR-1612.

Dejstvo pa je, da se v cenovnem razredu 300, 400, 500 eur razlike med zvočniki zelo dobro slišijo. Revolucije pa se na žalost ne da narediti...

Se opravičujem za tak post, ampak zaključki ponavadi za seboj pustijo še več odprtih vprašanj kot pa jih je bilo na začetku.

Lep pozdrav,
Aleš

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2011 08:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enkrat za vselej ! Very Happy

''TRUST ONLY YOUR EARS !''

Wink
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2011 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

janzi

se popolnoma strinjam s tabo

Hrabroslav

če te sw moti, preklopi na stereo izklopi izhod na sw in ne mešaj sw v stereo, ki po mojem mnenju v stereo muziki nima kaj iskati in poslušaj kaj pride ven, pa boš mogoče bolj zadovoljen (se bo manj treslo in pokalo, pa več slišalo Smile )
je pa mnogo odvisno od resiverja to drži ko pes ježa
Nazaj na vrh
CRV

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2011 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jest poslušam na Onkyjevem resiverju na THX music način,torej z wuferjem !
Sliši se mehak globok bas in nekje iz ozadja ! Imam pa tudi na wuferju nastavljene frekvence da mehko buta ! Uglavnem sem zadovoljen se lepo po celem prostoru sliši lepo ! Glasovi so bolj na centru, levo desno efekti so tudi na souraundih ,wufer je pa za foteljem na levi na sredini po dolžini sobe ! Tko da mi ne pride na misel da bi poslušal samo dva kanala ! Cool
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2011 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CRV je napisal/a:
Sliši se mehak globok bas in nekje iz ozadja ! Imam pa tudi na wuferju nastavljene frekvence da mehko buta ! Uglavnem sem zadovoljen se lepo po celem prostoru sliši lepo ! Glasovi so bolj na centru, levo desno efekti so tudi na souraundih ,wufer je pa za foteljem na levi na sredini po dolžini sobe ! Tko da mi ne pride na misel da bi poslušal samo dva kanala ! Cool

Poslušanje v THX načinu nima nobene veze več z originalnim posnetkom v stereo načinu. Mogoče je bolj atraktivno a zelo čudno....
Live and let live.
Nazaj na vrh
CRV

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2011 13:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
CRV je napisal/a:

Poslušanje v THX načinu nima nobene veze več z originalnim posnetkom v stereo načinu. Mogoče je bolj atraktivno a zelo čudno....
Ja sej vem sam hotu sem povedat da je men uredu pa tut če je čudno!
Nazaj na vrh
sergejom

Pridružen/-a: Pet Avg 2011 10:34
Kraj: Gornji grad

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vse odgovore, preučujem zadeve, sem v fazi učenja in vsaj vidim luč na koncu tunela Smile

Ker smo malo zašli s teme ponavljam vprašanje glede orientacije samostoječih zvočnikov. Ali smejo biti postavljeni pod koto 90 stopinj drug na drugega? Po moji logiki ne.
Če mi preostane samo postavitev v regal se nagibam k 5.1 sistemu, ker se mi zdi bolj univerzalen.

Kam se mi splača it poslušat, da imajo veliko izbiro? Verjetno je najbolje da s seboj peljem receiver in 2 CDja, pa mi bodo tam vse priklopli?
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če se da se zmeni, da si prineseš zvočnike domov
Nazaj na vrh
CRV

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 13:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sergejom je napisal/a:
Hvala za vse odgovore, preučujem zadeve, sem v fazi učenja in vsaj vidim luč na koncu tunela Smile

Ker smo malo zašli s teme ponavljam vprašanje glede orientacije samostoječih zvočnikov. Ali smejo biti postavljeni pod koto 90 stopinj drug na drugega? Po moji logiki ne.
Če mi preostane samo postavitev v regal se nagibam k 5.1 sistemu, ker se mi zdi bolj univerzalen.

Kam se mi splača it poslušat, da imajo veliko izbiro? Verjetno je najbolje da s seboj peljem receiver in 2 CDja, pa mi bodo tam vse priklopli?
Poglej če maš to v dnevni je logično da kupiš 5.1 ! Če ti ne paše pohištvo si se že zafrknu,ker v vsako dnevno je treba postavit kino sistem !Če nisi full zahteven se da z 5.1 sistemom z dobrim prednjim in dobrim resiverju narest dobro musko !Kot sem ti povedal žal z tvojim resiverjem se ne bo dobro slišalo z nobenim zvočniki niti za 20000 evrov ! Sam se moraš odločiti ali kupiš zvočnike nižjega ranga ali pa malo bolšega in kasneje zamenjaš resiver ! Torej za kino se bo pa dobro slišal tudi z zvočniki ki niso nevem kaj,samo wufer mora bit mal bolš !
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sergejom je napisal/a:

Citiram audiomaniaca s 1. strani:

Malo si tule poglej, če je kaj zate !?

http://www.corrado.si/?page_id=57

Wink
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 17:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kdo bi si mislil ....da je corrado tako spremenil svoj način pridobivanja kupcev.očitno tudi hi -fi forumi po sloveniji nekaj naučijo ljudi ... Laughing
Nazaj na vrh
CRV

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 17:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pametnega že izveš,samo nikjer pa ne piše cene, tko da ne veš koliko zahteven si in kolk moraš dat za to !Recimo men neki pomen dobr zvok ,samo kje sem bolj pri začetnikih al na sredini ali pa je zame samo najbolše in dražje dovolj ? Sej kje piše da se začne pri zvočnikih za 300-400 evrov ? Sej dobiš komplet kino sistem za 100 evrov Cool Confused
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu