| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2009 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Poleg HERITAGE serije,ki je v vseh pogledih "edinstvena" produkcija, Klipsch ni imel do pred kratkim "vrhunskega" zvočnika...Ta "pedigre" si je zaslužil šele z novo serijo Palladium !!!
~
Heritage serija je zelo zahtevna ker že zaradi velikosti in s tem postavitve zvočnikov zelo omejena...Model Klipshorn pa tako in tako zahteva postavitev v kot, če pa to ni možno pa je potrebno napravit "zaslonke" za odboje za zadnjo stran...Poleg tega ima specifično konstrukcijo, ki ne omogoča "linearne" občutljivosti po vsem zvočnem spektru. Zaradi tega so prisotna specifična popačenja, ki so pač nujno zlo pri takih zvočnikih.Ravno to pa daje "oseben pečat" tej seriji, ki pa ji zaradi te osebne note omejuje izbiro ojačevalcev...Sodobni ojačevalci, ki so konstruirani za lene in počasne zvočnike z malo dinamike so izredno neprimerni za tak zvočnik, ker se oglasi z "hreščečim" zvokom z povdarjenim zgornjem zv. spektru... Za tak zvočnik je primeren lampaš z klasično zasnovo na EL34 lampe , ki so toplejše. Dražje variante ojačevalcev pa so primerni še z 845 in KT 88 lampo. Ojačevalci z 300b in njenimi podobnimi variantami so kvalitetne zasnove drage in če nekoga moti šum so te variante bolj šumne sploh če je lampa že malo znucana...
~
Palladium serija je še najbolj "klasičen evropski" pristop ... Že oblika spominja na kar nekaj EU zvočnikov kar seveda ni slabo je samo bolj v trendu... Seveda membrane so pa spet v njihovi maniri, ki pa ne nudijo več take občutljivosti kot se vidi na papirju. Zato za to serijo niso več primerni ojačevalci samo z nekaj vati ampak SE ojačevalci, ki zmorejo nekaj več ... cca 24w naprej...Za prave dinamične izbruhe pa so primerni kar ojačevalni"monstrumi" z cca 200w naprej. Če si omislimo lampaša s temi w pa tako zelo zelo podraži zadevo !!!
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Avg 21, 2009 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo korektno in lepo napisano!
Pripomba k seriji Palladium:oblikovana je bila v BMW dizajnskem centru, zato seveda drugačen videz.
Kdor ima malce več denarja, dobi razstavni eksponat Palladiuma 39f za izjemno "nizko" ceno v Technomarketu v Kranju.Praktično vse audio publikacije so si enotne, da ti boxi spadajo v sam kakovostni vrh pasivnih zvočnikov v tem trenutku.Cena 7000€ za par je pravzaprav relativno pravi "drobiž"(v Nemčiji stanejo trenutno cca 16000€!).
Meni žal ne ustreza barva!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gligo
Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26 Prispevkov: 24 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pet Avg 21, 2009 20:09 Naslov sporočila: |
|
|
meni pa ustreza, samo nimam "drobiža"....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lesinar
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28 Prispevkov: 106 Kraj: koper
|
Objavljeno: Pet Avg 21, 2009 23:44 Naslov sporočila: |
|
|
| nimam bmw-ja...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jenx
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 17:43 Prispevkov: 24 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Avg 22, 2009 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Meni žal ne ustreza barva!  |
Ali pa na srečo, odvisno, kako pogledaš  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
Ob novi postavitvi mi pridejo prav zgolj floorstand zvočniki, moji dragi so všeč edino te dvoji (razen precej dražjih):
http://www.klipsch.com/na-en/products/comparison/?ids=3313%3b3314%3b
Ne najdem nikjer niti cene niti prodajalca, če ve kdo za koga. Kar sem zasledil so v zda cene od 600-900USD za večji model. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1011 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
13/09/2008 - Klipsch gives its Icon VF-35, VF-36 speakers to Best Buy
Filed under: Speakers, Others
Klipsch's Icon W speakers sure look a treat, but they're on the pricey end of the scale, so Klipsch is offering up the Icon VF-35 and VF-36 speakers to Best Buy shoppers at the lower price points of $750 and $950 per pair, respectively, to set things right. That 1-inch horn-loaded tweeter high on the front baffle somehow reminds us of a Dalek, which makes us wish we could remove the lower speaker grille to show off the trio of mid/bass drivers; but it's fixed (that middle pic is factory-only), so maybe live with the top grill on instead and be contented that those drivers are pushing response down to 41Hz and 36Hz, respectively. As you'd expect from Klipsch, sensitivity comes in at a high 97.5dB, so not a lot of amplifier will be necessary to drive these.
Tole sem nasel in ce prav razumem se tile zvocniki lahko nabavijo samo pri Best Bayu ki pa spet ce prav razumem posilja samo po Ameriki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 22:52 Naslov sporočila: |
|
|
Malo se vrni po tej temi nazaj in boš videl, da se po izjemno ugodni ceni dobijo pri Technomarketu(BTC, Kranj, MS, Velenje, Sl.Bistrica...).Vmes jih že več mesecev niso imeli, ene 3 mesece pa zopet!Ne vem pa kako to, da jih na svoji internetni strani nimajo.
Sploh se je na temo teh zvočnikov razvijala precej konfliktna debata, ampak dejanski uporabniki(vključujem tudi sebe) so s protivrednostjo več kot zadovoljni.
Je pa res, da vseh modelov nimajo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2010 08:52 Naslov sporočila: |
|
|
Rf vem da imajo, rf se tudi marsikje drugje dobijo, me pa zanima prav ta model. Ampak očitno ne bo nič, mogoče vzamem rf-52 če ne najdem nobenega bolj stajliš zvočnika za normalen denar. Šefico je treba upoštevat  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2010 17:30 Naslov sporočila: |
|
|
Opozorilo!
Pri teh Nemcih sem kupil svoje prve Klipsche, vse je bilo 1A!
Je pa vmes postala njihova ponudba cenovno v primerjavi s Technomarketom povsem nekonkurenčna!Cene, ki jih navajajo, so namreč za kos, ne za par!!!
Svoje zadnje RF-82 sem tako v Technomarketu kupil za 599€ par!Ceneje se jih ne dobi nikjer v Evropi!Očitno imajo neko posebno vezo do celotne skupine, v katero poleg Klipscha spadajo še Jamo in par drugih, na katere se ne spomnim v tem trenutku (ah ja, med drugim Mirage). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
da malo obudimo staro temo
TEST: Standlautsprecher Klipsch Reference RF-62 MkII - Dynamisch und kraftvoll
http://www.areadvd.de/hardware/2011/klipsch_rf62_mkII.shtml
| Citiram: |
Die Klipsch RF-62 MkII fühlt sich der Klipsch-typischen Tradition verpflichtet und punktet mit hervorragendem Tiefgang, ausgezeichneter Grobdynamik und überragender Pegelfestigkeit. Im Vergleich zur Vorgängergeneration konnte die RF-62 in anderen wichtigen Eigenschaften merklich zulegen. So besitzt das Klangbild insgesamt mehr Kontur und Struktur, die Raumausleuchtung im Hochtonbereich wurde ebenfalls verbessert. Nach wie vor allerdings präsentiert sich die Klipsch als "echte Männerbox" mit hohem Spaßfaktor. Gerade für kraftvolle Rockmusik oder für Techno-/Trance-Hymnen eignet sich die RF-62 exzellent, und auch als Basis für ein leistungsstarkes Mehrkanal-Lautsprechersystem stellt der US-amerikanische Schallwandler eine sehr empfehlenswerte Basis dar. Passend zum klanglichen Auftreten ist auch die optische Präsenz markant, männlich und stellt keine Sekunde die eigentliche Bestimmung in Frage.
Enorm pegelfeste, grobdynamisch exzellente Standbox, die zudem über einen hohen Wirkungsgrad verfügt
|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6273 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
Obujanje,
zanimivo, kot opazujem sceno, bi veliki večini slo avdiofilov najbolj odgovarjali Klipsch zvočniki ali podobni v tem stilu..
..glede na zvrsti ki jih poslušamo, glasnost, adrenalin in še kaj.
Ali pa tudi kot drugi par zvočnikov za rock, če imaš prvi par za bolj mirno glasbo. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 15:41 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Obujanje,
zanimivo, kot opazujem sceno, bi veliki večini slo avdiofilov najbolj odgovarjali Klipsch zvočniki ali podobni v tem stilu..
..glede na zvrsti ki jih poslušamo, glasnost, adrenalin in še kaj.
Ali pa tudi kot drugi par zvočnikov za rock, če imaš prvi par za bolj mirno glasbo. |
ja pajade.....če hočem slišat kako kaki klipschi igrajo....poslušam bratovo ozvočenje skoraj čisto na minimumu.... isti šmorn....basi nabijajo,visoki se derejo...vmes pa ogromna luknja....
eni pravijo....hudič..ali nebesa so tudi v detajlih...in teh ne slišiš pri velikih glasnostih.vsaj jaz jih ne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6273 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
@drago - V bistvu ne razumem..o čemu si pravkar govoril..
A si poslušal kdaj kake Klipsche ali govoriš kar tako, na pamet ?
Heresy lll model npr, za relativno male pare (2 jurja) igra tudi klasiko in to ne slabo. Višji model v isti Heritage seriji je še boljši.
Palladium serija je v krogu najboljših v top klasi s plusom velike dinamike.
Z napredkom računalnikov so neverjetno izboljšali troblje. Za primerjavo si oglej še JBL Everest. Te zadevce sem poslušal na sejmu v Minhnu in sem prepričan, da težko današnji svet ponudi kaj boljšega.
Drugačnega ja, ma samo drugačnega _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|