| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Ha,ha,ha.......... A ni cinizem, da moraš preskočit kar nekaj klas hifi zvočnikov, da zopet prideš do dipola - za mastne pare tokrat - in do nekih lastnosti, ki si jih imel prej praktično zastonj ? |
Open buffle - radio Iskra savica letnik 1956
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | malo bi popravil zgornje navedbe, ne gre za neke superkvalitete, ampak lep in soliden vintage gramofon, boljši kot kak današnji audiofilski ,ko vsak ki ima jermenček in motorček od kasetarja iz tega naredi audiofilsko čudo in jo ceni par 1ooo eur,.............
lep dan |
(Govora je bilo o Marantzu 6300)
Točno to, si zabil glavico na žebljico
Obstaja tudi druga skrajnost, da se danes predela in ponudi tržišču "neverjetne" vintage produkte.
Tak primer je bil recimo včasih cenjen Lenco L75, (vendar zelo nizko-cenoven gramofon), ki se ga ponuja danes modificiranega tudi za ceno okoli 1000 €.
Ne vem no, meni se zdi to malce......... OK, sam takih osebnih izkušenj nimam, lahko pa ostali podate kakšen komentar v smislu omenjene investicije.
LP
ps......................Je omemba Lenca tudi mogoče odmik od osnovne teme vintage marantz? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 18:15 Naslov sporočila: |
|
|
točno tako, in ker je tovarna za predelavo in upgrade v prekmurju najbrž dobijo kaka dodatna sredstva za hi tech proizvodnjo,
Ne me napak razumet,mi je sam L75 in njegov specifični zvok pogona z koleščkom celo všeč, zahtevati za to 1000in čez evrov pa...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
Ko so gramofoni bili moderni, je Lenco slovel, ja - a kot dobro za male pare.
Danes mi je smešno slišat da kako dobro da je. Kaj bi šele bilo ko bi poskusil vintage Sansui SR 222 ? Ta model je doživel mislim da 5 različic, vsaka dražja od prejšnje, ker je sekal konkurenco.
Od Marantzov je še danes cenjen TT 1000. Nima tega nobeden od nas ?
Pa še direct drive pogon ima, če to kaj pomeni. Po videzu je še danes prva liga. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 19:01 Naslov sporočila: |
|
|
http://www.high-endaudio.com/RC-Lenco.html
Saj ta link najbrž poznate in nima kaj dosti veze z originalnim Lencom, ampak kljub vsemu - možakar mu je zapel visoko pesem.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 19:47 Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar prebral spis tvojega 'možakarja'
On je opozoril, da njegova izkušnja s friziranim gramofonom nima ama nobene zveze z originalom. Tisto kar na original Lencu (kot tudi na drugih koleščkarjih) dobiš, je traktorski pogon - kar pride prav za trde MC glave. In tu se zgodba več ali manj konča. Lahko pa je to dobra osnova za upgrade - kot je svojo izkušnjo opisal 'možakar'. Nimam razloga da mu ne verjamem.
Se spomnim, da sem v preteklosti dobil 2 taka Lenca (enega za montirat glavico, enega pa za popravilo). Seveda sem jih tudi sprobal. Ma se mi ni prikazala Marija.
Nekoč (ni pravljica) je hifi bil moderen. Še mačke so imele svoj stolp. Tisto je bil tudi čas Giant-killerjev. Vsi so jih iskali. Pri vseh milijonih navdušencev ni skočilo ven ime Lenco.
Prav je, da si nabaviš eno tako mašinco. Ni prav da te ogulijo zaradi tega.
Nekateri hitro zavohajo biznis in skočijo na ta vlak. Tak članek je tak vlak. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
LP
A mi kdo pove koliko bi danes stal podoben nov izdelek kot je Lenco 75 ...
Ali je kdo pripravljen na tako velik "biznis" kot se tukaj govori, da naredi podoben "nov" izdelek za 1000 €, ki bo imel vse lastnosti končnega izdelka in ne bo neka DIY garažna varianta ...
Ali je na trgu sploh podoben izdelek sodobnega časa ?
Če imate srečo lahko dobite tak izdelek za cca 500-700€
Ali veste koliko stane ta "predelan" Garrard-Shindo ?
Po drugi strani pa poglejte kakšne stare "audio škatle" se prodajajo na Bolhi ! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Jul 06, 2011 01:02 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
On je opozoril, da njegova izkušnja s friziranim gramofonom nima ama nobene zveze z originalom.
Prav je, da si nabaviš eno tako mašinco. Ni prav da te ogulijo zaradi tega.
|
Se povsem strinjam. Saj rabljeni Lenci - nepredelani - nimajo neke hude vrednosti. Lahko jih dobiš za manj kot 100 €. V primerjavi s kakim Garrardom so takorekoč zastonj. Kako daleč si potem pripravljen sam razvijat koncept je stvar posameznika.
Tukajle delajo doktorate iz tega, kaj se da naredit:
http://www.lencoheaven.net/
Par ljudi je ugotovilo, kako odpraviti temeljne konstrukcijske pomanjkljivosti in kako največ izvleči iz res kakovostnega motorja in pripadajočega pogona.
Mislim, da lahko dosežeš dober rezultat z nekaj lastnega truda in ne rabiš bankrotirat zraven. Kot DIY pristop mi je absolutno zanimiv.
Če je kdo kaj podobnega poskusil, me prav zanima, kakšno je njegovo mnenje?
Cenikov raznih butičnih firm, ki delajo predelave ne bi komentiral, ker imajo svojo ekonomsko računico.
Okej, ampak to je že konkreten off-topic v tej temi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Jul 06, 2011 07:12 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo dobre izkušnje sem imel z skoraj na las podobnim Onkyo gramofonom, ki je v bistvu kos betona oblečen v plastiko, z lahko grafitno ročko, dobro uležajeno, pogon je bil tih in ta Onkyo je bil z MM very low mass Ortofon VMS30-MK2 glavo, odlična kombinacija(takrat najboljša in najdražja MM Ortofon glava).
http://cgi.ebay.de/Onkyo-CP1007a-CP-1007A-1007-A-Plattenspieler-/260739170655?pt=Plattenspieler&hash=item3cb544015f
V primerjavi z Iskra Garrard koleščkar gramofonom, je bi ta Onkyo svetlobna leta boljši gramofon.
Iskra je žal, uvažala enega najslabših Garrard gramofonov. Boljše Garrarde najdeš predvsem v državah Commonwealtha in njihovi lastniki se redko ločijo od njih.
Lenco L-75, revija Funkschau, vsa sedemdeseta leta, rubrika samogradnja, oglasi, Centralna tehnična knjižnica, zelo poceni gramofonski pogon. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2011 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
bemu ste zašli z teme marantz vintage...
jaz imam teh marantzev kar nekaj ..ampak ..večinoma so obnovljeni...zamenjani vsi kondenzatorji ...in moram reči ..to niso isti marantzi kot so bili prej....iztrošeni...je pa razlika od modela do modela ..različna...nekateri se zgražajo......ampak to ni več original....ko jim zamenjaš kondenzatorje ...res je.... igrajo dosti boljše.....pridobijo okoli 20-30 procentov več moči ....igrajo malce ostreje....na visokih...bas je hitrejši ..močnejši..
dobra stran....ni ti treba toliko vrtet gumba volume.....sound je tu ...in res igra....mogoče celo bolje kot pred 30 leti...tehnika je pač napredovala.
aha..še to....glede na to ,da so dandanes kondiči poceni ,dajem v njih močnejše....npr namesto 2x 15000 uf 63 v 4x 10000 uf 100 v ,napajanje je itak dost močno,končni tranzistorji tudi .....sound pa....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1777 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2011 16:33 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Ali je kdo pripravljen na tako velik "biznis" kot se tukaj govori, da naredi podoben "nov" izdelek za 1000 €, ki bo imel vse lastnosti končnega izdelka in ne bo neka DIY garažna varianta ...
|
lažje je odrezat ali postružit plastiko kot ulit železno ali alu osnovo za gramofon...tudi ceneje...pa itak ta "štedilnik" varijanta ni več moderna _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2011 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | LP
|
lažje je odrezat ali postružit plastiko kot ulit železno ali alu osnovo za gramofon...tudi ceneje...pa itak ta "štedilnik" varijanta ni več moderna |
LP
Ma še lažje je "urezet" nekaj cm "akrila" in ga zaračunat nekaj 1000 € ...
Potem pa po principu "še" "debeljša rezina" še nekaj 1000 € več . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
drago67
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2011 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
pozabil sem omenit, da na njih pred 30 leti najbrž niso montirali kablov kot jih danes,da zvočnikov sploh ne omenjam ....koliko so napredovali v 30 letih.
sobe imam absolutno premajhne.....hočem bajto.....veliko....in da sem sam v njej....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2011 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
mogoče je eno nulo zadaj pozabil napisat... 4500 $ se zgodi....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|