Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup novega zvočnega sistema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 20, 2011 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gash je napisal/a:
Glede SW raje kupi solidne zvočnike in bo bas tudi za igre igrat dovolj (zelo poceni so zdaj diamond serija od wharfdale, ki ima za moj okus še preveč basa).
Se 100% strinjam. S SW boš zvok veliko prej pokvaril kot izboljšal. Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Faky

Pridružen/-a: Tor Maj 2011 19:19
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 20, 2011 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="gash"]Predvsem mislim, da je tvoj predlog predrag za to kar boš dobil glede samega zvoka. Za manj denarja se da dobiti vsaj podoben, če ne boljši zvok. Ampak verjetno se odločaš tudi za znamko in design.[/quote]

No ja pogledal sem kaj se da dobit novega. Zvok mi je bil vseč glede na to kar sem do sedaj slišal, reviewi po netu pa tudi niso slabi za zvočnike in ojačevalec.

[quote="gash"]
Kar pa se HTPC ja tiče pa ne pristani na jack izhod, ampak nabavi solidno kartico iz katere boš dobil dober analogni činč izhod (s solidnim konektorjem in dac-om - imaš na forumu kar nekaj dobrih predlogov za majhen denar), ki ga priklopiš na ojačevalec. [/quote]

No tu je pa problem Wink. Ravno nabavil sem si nov HTPC in seveda kupil mini-itx plato brez PCI slotov. Torej zaenkrat taka nadgradnja žal ni možna. Na plati obstaja samo HDMI, optični in 3.5 izhod. Torej za ta ojačevalec pride v poštev samo zadnja opcija. Bo hudo velika razlika v zvoku?

[quote="gash"]
Glede SW raje kupi solidne zvočnike in bo bas tudi za igre igrat dovolj (zelo poceni so zdaj diamond serija od wharfdale, ki ima za moj okus še preveč basa).[/quote]

[quote="delfinus"]Jaz bi se tudi mocno strinjal z Njegosevim predlogom, kar se tice zvocnikov, tezko bi dobil kaj boljsega za ta denar. lp, d.[/quote]

[quote="MAre007"]
Se 100% strinjam. S SW boš zvok veliko prej pokvaril kot izboljšal. Lp[/quote]

No hvala da ste enotni Wink. Tudi sam sem že malo študiral o nepotrebnosti SW, vendar me je zmotila omara, ki bo sedaj malo prazna. SW torej zaenkrat odpade.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 20, 2011 15:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam, raje boljše zvočnike, kot slabše + sub.

Zvok preko integrirane kartice bo bolj slab. Vedno pa si lahko omisliš zunanjo zvočno kartico(usb), ki jo lahko tudi skriješ za HTCP. Dobiš za nekaj desetakov, zvok pa bo boljši. DAC takoj nanese nekaj denarja.
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 20, 2011 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Točno to kar pravi pestilence. nabavi zunanjo zvočno ker jack konektor je bil zame vedno problem, od mikrofonov zvočniških izhodov.
Sicer pa to lahko vedno nadgradiš kasneje. kupi dober ojaćevalec pa ne pretiravaj z dnarjem. za zvočnike pa se malo potrudi pa bo
Nazaj na vrh
Faky

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 16:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kupil Onkyo NR-690 in pa KEF Q300 in lahko rečem da sem zadovoljen. Sicer vam verjamem da bi nekaj pridobil z stereo ojačevalcem, bi se pa zakopliciralo z priklopi ostalih zadev.

AVR mi preko mreže predvaja FLAC kar je res velik bonus, ker drugače bi še tv rabil imet prižgan da bi menjal komade. Tako pa lahko na daljincu vse upravljam. Carsko uglavnem.

Zvočniki naravnost sekajo, čeprav pri malo večji glasnosti dobim nekaj bobnenja iz omarice. Malo sem jih premikal po sobi in na koncu prišel do ugotovitve, da jih rabim na steno namontirat.
Razlogov za to je več
- na omarici bobnita
- sta preveč skupaj
- če enega dam na drugo omaro (nad katero bo sedaj montiran) pa je problem da nista na isti višini
- tv bi moral namontirat nad zvočnike in bi bil previsoko

Ok sedaj pa spet nov problem in upam da se bo kak mojster našel z konkretno rešitvijo. In sicer, s čim jih namontirat na steno, tako da bosta obrnjena proti poslušalcu ( torej levo/desno in navzdol ). Prodajalec je bil brez idej (kar ima na zalogi ni za tako težo), od supporta KEF zaenkrat tudi še nisem dobil konkretnega odgovora. Teža zvočnika je malo manj kot 8kg, kako zgleda zadaj pa si prosim poglejte na spodnjem linku.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=kS2ljQZkjN8&feature=related[/url]
Nazaj na vrh
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 22:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj jih nebi postavil na stojala?
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 06:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tak zvočnik ni mišljen biti privit na steno. Najbolje rezultate dobiš s postabitvijo na stojalo!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 07:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tukaj imaš lepo izbiro

http://www.ten-cerne.si/?page=category&category_id=43

Nazaj na vrh
Faky

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 18:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Omarica na eni strani pride do stene, na drugi strani pa je prehod, tako da žal stojala niso možna.
Nazaj na vrh
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 19:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

En zvočnik na omaro drugega na stojalo? (Predvidevam bi bilo na enaki višini.)

Sicer po mojih izkušnjah zvočnika ni dobro tiščati v kot. Vsaj na svojem sistemu sem opazil zvočnik ki je v kotu je bolj "bassiran" vendar je bass majn definiran. Razlika je sicer majhna vendar slišna.
Nazaj na vrh
Faky

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 20:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na prejšnji strani je slika, da si lažje predstavljate trenutno stanje. Na levem delu vidite prehod v kuhinjo širok okoli 1,5m. Sledi 60cm široka stena, pod katero je 140cm visoka omara. Torej stojala odpadejo, ker jih nimam kam postavit.

En zvočnik bi imel torej namontiran nad to večjo omaro, drugi pa nad to, ki je na sliki. Center bi bil potem ravno na levem robu omarice na sliki. Oba zvočnikabi bila okoli 20cm stran od stranske stene in pač toliko kot mi dovoli "roka", ki bi zvočnike držala od zadnje stene.

Slike takih držal po trgovinah na netu, so pa tako uboge da se sploh ne vidi kakšen sistem montiranja imajo - torej ali bi bilo to sploh ustrezno za Q300 zvočnike.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu