| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Smonito
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 16:35 Prispevkov: 7 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Tor Jun 21, 2011 17:43 Naslov sporočila: Jamo C405 + kateri receiver? |
|
|
Pozdravljeni,
nameravam kupiti zvočnike Jamo C405, sedaj pa me zanima katere receiver bi se najbolje obnesel, v trgovini so bili zvočniki priklopljeni na Teac receiver, v mojem ožjem izboru pa so:
- Onkyo TX-SR309,
- Denon AVR-1311 in
- YAMAHA RX-V371.
Vidim, da imajo receiverji tudi usb vhod ali je to samo za Iphone ali se lahko predvaja tudi glasbo iz USB ključa.
Kako je najbolje prevezati prenosnik, z receiverjem preko spdif ali hdmi, ali lahko lcd povežemo tudi preko hdmi pa bo igral zvok?
Prosim tiste, ki si lastijo zvočnike ali receiverje, če mi lahko svetujete pri nakupu, lahko pa tudi vi poveste katero drugo konfiguracijo budget je nekje do 600€, poslušala se bo večinoma glasba pop, rock pa občasno kak film.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljuejm.
Lp, gregor. _________________ Smonito |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Jun 21, 2011 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
Podobna tema in odgovori ... klik1, klik2.
Odvisno od modela prenosnika. Na novejsih prenosnikih se bo zvok najverjetneje brez problema prenasal in bo slo preko HDMI. Ce bos imel povezano za gledanje filmov bo tovrstna zadeva najbolj primerna.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Jun 21, 2011 21:56 Naslov sporočila: |
|
|
No pri kliku 2 smo ugotovili da ne Sony Jaz sem pol nabavil onkyo nr-609 in sem zadovoljen,kakšen je pa tisti onkyo ki ga omenjaš pa ne vem ,ker kolkor zdej vem je problem pri slabših da ne dajo nič od sebe in če hočeš dobre base pol pejt na nekoliko bolši resiver,bi reku 500 evrov naprej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Jun 21, 2011 23:58 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen @smonito
Zvočniki Jamo C405 so že nekoliko višjega ranga v primerjavi z razredom S - studio pri Jamu.
Onyko TX-SR309 bi bil odločno prešibak, prav tako vsi izmed naštetih receiverjev.
Za takšne zvočnike se boš moral spogledati z receiverji vsaj razreda oz. dvema višje.
Idealen bi bil AV receiver Onkyo TX-NR609 kot je omenil že uporabink CRV.
USB priklop se lahko uporabi tudi za poslušanje glasbe preko prenosnega diska oz. usb ključka, ima pa serija z oznako TX-NR XXX če vgrajen ethernet priključek, tako da se da glasbo streamati kar preko računalnika.
LP;
Aleš _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Jun 22, 2011 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Sem pa včeraj nastavil povezavo prek int. in glej ga hudič gor so vse slo. radijske postaje pa še marsikatere druga ! Odlično ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|